Για όσους λατρεύουν να συνδυάζουν την κολύμβηση με ένα ειδυλλιακό τοπίο, δεν υπάρχει τίποτα τόσο όμορφο όσο μια παραλία περιτριγυρισμένη από εκτυφλωτικά γαλάζια νερά.

Όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, τόσο θα διαβάζουμε αφιερώματα για νησιά, παραλίες, αμμουδιές, εξωτικούς προορισμούς, επίγειους παραδείσους. Όπως για παράδειγμα, η λίστα με τις παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο.

Τον κατάλογο συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas, η οποία απευθύνθηκε σε ερευνητές που αρχικά τούς ζητήθηκε να συντάξουν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, που περιελάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων φωτογραφιών των παραλιών από τους Χάρτες της Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη πιο μπλε απόχρωση του μπλε.

Κάπως έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στη λίστα με τις 30 παραλίες με τα πιο γαλανά νερά στον πλανήτη.

Κι όμως δεν είναι ελληνική: Η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά βρίσκεται δίπλα μας - Στη χώρα που πάντα βλέπαμε αφ' υψηλού και τώρα κάνει ρελάνς τουριστικά

Ποια είναι εκείνη η παραλία που βρέθηκε στην κορυφή;

Η παραλία Pasqyra ή αλλιώς Mirror Beach (παραλία Καθρέπτης), που βρίσκεται στη γειτονική Αλβανία, κοντά στους Αγίους Σαράντα και στο Εξαμίλι.

Η Αλβανία έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες και το μπάτζετ της παραμένει για την ώρα χαμηλό, σε αντίθεση με άλλες μεσογειακές χώρες.

138 χιλιόμετρα φαντασμαγορικής διαδρομής μεσολαβούν από το Εξαμίλι ως τον Αυλώνα (Vlorë).

Διαβάστε επίσης: Η χώρα των Βαλκανίων που την κοροϊδεύαμε και την υποτιμούσαμε: Έγινε ελκυστικός προορισμός και μας κοντράρει

Αυτή είναι η λεγόμενη Αλβανική Ριβιέρα, η ακτή του Ιονίου, που στροφή με τη στροφή, χιλιόμετρο το χιλιόμετρο, σκαρφαλώνει πάνω σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, τρυπώνει σε φαράγγια και περνά μέσα από χωριά, για να αποκαλύψει κάθε λίγα χιλιόμετρα άλλη μια τέλεια θέα στη θάλασσα, άλλη μια απίστευτη παραλία που απλώνεται σε μήκος χιλιομέτρων.

Photo Credit: Shutterstock