Όσο και να ταξιδέψεις, σε όσα μέρη και να πας, υπάρχει ένας κανόνας: δεν έχεις μάθει ποτέ καλά ένα μέρος, όσες μέρες και να κάτσεις, αν δεν το δεις σε διαφορετικές εποχές. Το ίδιο ισχύει και για μια παραλία. Αν πάω μια φορά τώρα και μετά δεν ξαναπάω για 5 χρόνια, δεν μπορώ να πω ότι την ξέρω πια. Τα πάντα αλλάζουν, ο καιρός, η αίσθηση, το συναίσθημα, ο ίδιος μας ο εαυτός σε αυτή την παραλία δεν υπάρχει σε μερικούς μήνες.

Γι’ αυτό και βλέποντας αυτό το βίντεο από το κανάλι Greece With My Camera στο Youtube, από την ελεύθερη παραλία στον Σχινιά, αυτό που θα νιώσεις, είναι ότι την βλέπεις πρώτη φορά, ότι δεν έχεις πάει. Κι ας έχεις πάει κάμποσες φορές.

Η συνήθεια και μια κακή εμπειρία, φέρνει πολλές φορές υποτίμηση. Κι εγώ έχω πάει στον Σχινιά σε μέρες που φυσούσε, που η θάλασσα ήταν βρώμικη και δεν ξαναπάτησα. Μια δεκαετία έχω να πάω. Την είχα υποτιμήσει εκεί την ακτογραμμή και σίγουρα δεν είχα δει όλες τις επιλογές. Δεν είμαι η μόνη που μου συμβαίνει αυτό.

Αυτή η υποτιμημένη παραλία λοιπόν, έχει πληθώρα σε δέντρα, σε πράσινο, το οποίο σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να παίξεις ξύλο με άλλους για να βρεις μια σπιθαμή σκιάς. Όλοι οι καλοί χωράνε. Θα γλυτώσεις το κάψιμο, αλλά θα απολαύσεις και το περπάτημα πάνω στην καστανή και απαλή άμμο.

Είναι και αρκετά μεγάλη η συγκεκριμένη παραλία, οπότε αν πας νωρίς το πρωί, θα απολαύσεις και ηρεμία, μια ιδιωτικότητα.

Αφήνουμε το βίντεο να πει τα υπόλοιπα σε μια τόσο ζεστή περίοδο που το να ρίξεις βουτιά σε νερά καθαρά και ελαφρώς κυματιστά, είναι ό,τι καλύτερο.

* Μπορείς να μάθεις για όλες τις παραλίες της Αττικής που έχουμε γράψει, εδώ.