Αν ένα πράγμα μας λείπει με τον Covid, αυτό δεν είναι άλλο από τα ταξίδια. Για την ώρα, έχουμε πατήσει pause στον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, ωστόσο ελπίζουμε αυτή η κατάσταση να βελτιωθεί σύντομα και να βρεθούμε στο αεροδρόμιο με τη βαλίτσα στο χέρι. 

Ένας προορισμός που βρίσκεται στη λίστα μας και ίσως είναι κι εκείνος που θα επισκεφθούμε πρώτο, είναι η Κοπεγχάγη. Η πόλη της Δανίας μοιάζει να είναι ονειρική, κυρίως από την υπέροχη αρχιτεκτονική που την πλαισιώνει. Τα τελευταία χρόνια δε, πόλος έλξης για τους τουρίστες είναι και τα τεχνητά νησιά της, τα οποία συγκροτούν το Parkipegalo. Είναι ένα πάρκο, επί της ουσίας, που ουδεμία σχέση με αυτά που ξέρουμε.

Πίσω από το τεράστιο αυτό project κρύβεται ο Αυστραλός αρχιτέκτονας, Marshall Blencher, ο οποίος συνεργάστηκε με την Ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία, Fokstrot. Σκοπός των τεχνητών νησιών ήταν η επέκταση του χώρου στο λιμάνι. Όσοι έχουν δηλαδή ιστιοπλοϊκά μπορούν να ρίξουν άγκυρα εκεί. 

Το πρώτο νησί του πάρκου ονομάστηκε CPH-Ø1, δημιουργήθηκε το 2018 και αποτελείται από ξύλινη πλατφόρμα με ένα δέντρο να φιγουράρει στο κέντρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά νησιά, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν προστεθεί ακόμα δύο. 

Περιζήτητα φυσικά δεν είναι μόνο για την αρχιτεκτονική τους, αφού εκεί οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, με τη θέα στο λιμάνι, ενώ για πιο πολυτελή δραστηριότητα υπάρχει και η δυνατότητα της σάουνας, αφού πρώτα κάνουν το κολύμπι τους. Επιπλέον, σε άλλο νησί υπάρχει φάρμα μυδιών, ούτως ώστε να παρακολουθήσει κάποιος τη διαδικασία παραγωγής. Εκτός από αυτά, μπορεί κάποιος να ψαρέψει, να απολαύσει τη φύση και να κάνει kayak. 

Σημειώνεται πως η πρόσβαση στο Parkipelago είναι δωρεάν, ενώ τώρα που υπάρχει ο covid, ο αριθμός των επισκεπτών είναι συγκεκριμένος προκειμένου να μην γίνει συνωστισμός.