Δεν είναι μυστικό ότι το Πήλιο είναι μια περιοχή της Ελλάδας από τις πιο πλούσιες σε ομορφιά και διαφορετικές εικόνες, σε αντιθέσεις, αφού συνδυάζει θάλασσα με κρυστάλλινα νερά και μια μοναδική φύση στο βουνό.

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν αυτή την περιοχή της Ελλάδας τόσο για τις διακοπές, όσο και για τις εξορμήσεις τους μετά τις διακοπές.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί επισκέπτες είναι ότι το Πήλιο έχει κρυμμένους θησαυρούς. Τόπους απίστευτου κάλλους -που καλό είναι να σας τους δείξει κάποιος ντόπιος- οι οποίοι συνοδεύονται από ιστορίες και μύθους.

Αυτή η περιοχή της Ελλάδας έχει υπέροχες παραλίες και γραφικά χωριά και δεν είναι πολύ γνωστή στους Βρετανούς παραθεριστές.

Πρόσφατα η Travel Local ανακοίνωσε τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Κόστα Ρίκα, η Ελλάδα και το Βιετνάμ θα είναι οι πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί το 2024.

Η ταξιδιωτική εταιρεία ανέλυσε δεδομένα κρατήσεων για να αποκαλύψει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς καθώς και τον καλύτερο μήνα για να τους επισκεφθείτε.

Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για διακοπές, με τον Οκτώβριο να αναφέρεται ως η καλύτερη εποχή για διακοπές στη χώρα μας .

Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες ταξιδεύουν σε μέρη όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη, υπάρχουν πολλοί άλλοι λιγότερο γνωστοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Πηλίου.

Τι θα συναντήσεις σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας

Ανεβαίνοντας από τον Βόλο προς το Πήλιο, θα συναντήσετε την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, τα χωριά-πρωταγωνιστές της περιοχής. Γύρω σας, αρχοντικά, πέτρινες κρήνες και καλντερίμια, παραδοσιακοί πολυτελείς ξενώνες και πεντάστερα ξενοδοχεία, εκκλησίες, γεύσεις τοπικές με μυρωδιές που… σας τραβάνε από τη μύτη.

περιοχή της Ελλάδας

Κάτω, ο Βόλος και ο Παγασητικός κόλπος απλώνονται στα πόδια σας. Σε αυτά τα χωριά -κοσμήματα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής θα νιώσετε την αγνότητα και την ποιότητα ζωής μιας περασμένης εποχής.

περιοχή της Ελλάδας

Υπάρχουν, βέβαια, και πολλές εξωτικές παραλίες στη χερσόνησο του Πηλίου, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Μυλοπόταμος, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου.

Η παραλία Μυλοπόταμος είναι μια παραλία με λευκό βότσαλο που φιλοξενεί κρυστάλλινα νερά.

Είναι η πιο φημισμένη για την ομορφιά της παραλία του Κεντρικού Πηλίου και πάντα γεμάτη κόσμο το καλοκαίρι. Το τοπίο είναι άγριο και υποβλητικό, τα νερά είναι πράσινα και γαλάζια και έχει λευκό βότσαλο-άμμο. Ο μεγάλος βράχος που χωρίζει την παραλία σε δύο τμήματα έχει μια διαμπερή σπηλιά. Λειτουργεί beach bar.

Αν θέλετε περισσότερη ησυχία, μπορείτε να επιλέξετε το Λιμανάκι, το σημείο όπου καταλήγει στο Αιγαίο το φαράγγι του Μυλοπόταμου.

Ο Huw από το Travel Local δήλωσε: «Το Πήλιο είναι μια ήρεμη ελληνική όαση, που βρίσκεται κοντά στην ακτή και περιβάλλεται από απίστευτα ορεινά τοπία – είναι επίσης ακόμη σχετικά ανεξερεύνητο. Ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε την Ελλάδα, καθώς είναι ακριβώς έξω από την περίοδο αιχμής, οπότε υπάρχει λίγος κόσμος. Ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και ιδανικός για εξερεύνηση και εκτίμηση της αυθεντικής ελληνικής ζωής».

Photo Credit: Shutterstock