Δύο είδη ανθρώπων δεν έχουν ταβάνι σε αυτά που μπορούν να φτιάξουν. Οι γιαγιάδες όταν πρόκειται για πίτες και οι Άραβες όταν πρόκειται για κατασκευές. Ότι, βέβαια, θα κατάφερναν να φτιάξουν μια δική τους Σαντορίνη, δεν θα το πιστεύαμε με τίποτα, αλλά να που για ακόμα μια φορά μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Εννοείται πως ταξιδεύουμε στο Άμπου Ντάμπι, στο μέρος της υπέρτατης χλιδής, εκεί όπου το ξενοδοχειακό brand Anantara αποφάσισε να ανοίξει το νέο του πολυτελέστατο resort που δεν είναι απλά ένα resort, αλλά μια μικρογραφία της Σαντορίνης. Είναι τόσο Σαντορίνη που δεν καταλαβαίνεις καν ότι μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, υπάρχει έρημος και ανομβρία και σκέφτεσαι μήπως πεταχτείς καμία Μύκονο.

«Εμφανίστηκε» 2η Σαντορίνη: Είναι εκτός Ελλάδος, παίζει να σου βγει πιο φθηνά να πας σε αυτή
«Εμφανίστηκε» 2η Σαντορίνη: Είναι εκτός Ελλάδος, παίζει να σου βγει πιο φθηνά να πας σε αυτή

Το Anantara Santorini (που σε κάποια γλώσσα είμαστε σίγουροι ότι σημαίνει «Σαντορίνη Ανάποδα») άνοιξε τον Φεβρουάριο και στο αφιέρωμα που του κάνει το Bloomberg, μαθαίνουμε από τον γενικό διευθυντή του όλου πρότζεκτ, τον Ρασίντ Μπακάς, ότι διαθέτει 22 πολυτελέστατα δωμάτια, πισίνες, εστιατόρια, όλα τα amenities που συναντά κάποιος σε πεντάστερα στο Άμπου Ντάμπι, και φυσικά η τιμή για το δωμάτιο είναι στα 735 δολάρια τη βραδιά.

Η Σαντορίνη των «φτωχών»

Ο Μπακάς κατανοεί πως είναι ένα ποσό που δεν θα βρίσκει εύκολα σε καθημερινή βάση πελάτες, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο ποντάρει πολλά σε γκρουπ που θα κλείνουν το ξενοδοχείο για γάμους, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα τέτοια events. Γι’ αυτό κιόλας έχουν προνοήσει για να δίνουν daily passes σε ντόπιους με το 1/3 περίπου της τιμής, δηλαδή στα 272 δολάρια, για φαγητό και ποτό πλάι στην πισίνα με θέα…Σαντορίνη.

Μάλιστα, ο Μπακάς εξηγεί πως το resort λειτουργεί ως υποκατάστατο, αφού για κάποιους η Σαντορίνη είναι ακριβός προορισμός, οπότε επιλέγουν το Anantara για να ζήσουν την ψευδαίσθηση. Έχε γούστο να έχουμε δει κανένα στόρι για Σαντορίνη και να είναι αυτή του Άμπου Ντάμπι, όχι η δική μας. Πάντως, εδώ η Σαντορίνη έχει γίνει απλησίαστη για εμάς που είμαστε δίπλα της, δε θα έχει γίνει για τους Άραβες; Αφού και για εμάς είναι πιο φθηνό να πάμε στο Άμπου Ντάμπι!

«Εχουμε ένα γάμο κλεισμένο για τον Οκτώβριο, από μια οικογένεια ντόπιων. Hθελαν να πάνε στη Σαντορίνη για τις φωτογραφίες, αλλά το κόστος, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων για όλους, σήμαινε ότι ήταν πιο λογικό να κάνουν τον γάμο εδώ», λέει ο Μπακάς.

Η Ελλάδα υπάρχει παντού στο ξενοδοχείο, αφού εκτός του ότι τα 22 δωμάτια φέρουν ονόματα γνωστών οικισμών του νησιού όπως Φηρά, Οία, Περίσσα, στο κοκτέιλ μπαρ και το cigar lounge η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα και το ένα από τα δύο εστιατόρια έχει πλήρως ελληνικό μενού.