Έχει (αυτό το) κάτι. Μοναδικό, που δεν το περιγράφεις όσο το αισθάνεσαι όταν πατάς το πόδι σου εκεί. Η Σίφνος είναι μαγεία, μυσταγωγία. Με ένα έξτρα κάτι να την απογειώνει στις συνειδήσεις των φίλων της, των θαυμαστών της: Είναι το νησί με το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες.

Θες επειδή εκεί γεννήθηκε ο περίφημος Νίκος Τσελεμεντές, ένας τόσο επιδραστικός για τη χώρα μας μάγειρας ώστε το όνομά του έγινε συνώνυμο των βιβλίων μαγειρικής; Θες επειδή υπάρχει κάτι στο χώμα και στην ατμόσφαιρα που νοστιμεύει τα πάντα ένα «τσικ» περισσότερο;

Το περίφημο μαστέλο (αρνάκι με άνηθο) είναι το απόλυτο must, δεν θα βρεις αλλού κάτι παρόμοιο. Υπάρχουν μαζί τόσα και τόσα ακόμη: Καπαροσαλάτα, μπουρεκάκια, πίτες, ρεβυθοκεφτέδες και ρεβυθάδα, το τυρί μανούρα και βεβαίως θαλασσινά και ψάρια, σε νησί (θα) είσαι…

Όλοι εκεί του Αγίου Πνεύματος: 6 μαγαζιά στο νησί που όλοι συμφωνούν ότι θα φας ό,τι καλύτερο στις Κυκλάδες

Επειδή το καλοκαιράκι έρχεται με βήμα ταχύ, «ψηθήκαμε» τρελά στη σκέψη πως το αμέσως προσεχές διάστημα μπορεί να μας βρει στο νησί με το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες. Και έχουμε να σου παρουσιάσουμε 6 μαγαζιά που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό.

ΟΚ, Ιούλιο και Αύγουστο θα ζοριστείς πολύ για να βρεις τραπέζι, αλλά η τόση ομορφιά έχει και ένα κόστος. Κι ύστερα, υπάρχουν πάντα ο Ιούνης και ο Σεπτέμβρης, γι’ αυτούς που ξέρουν, αλλά και μπορούν…

Η Σίφνος είναι το νησί με το καλύτερο φαγητό και ιδού οι αποδείξεις

Cantina

Πάνω στο βράχο της παραλίας Σεράλια με φαγητό απλά θεϊκό. Μια πανδαισία γεύσεων, με την ποιότητα στο μάξιμουμ.

Ένα γκουρμέ μενού με καθαρά ελληνικές, γνώριμες γεύσεις που περιλαμβάνει ολόφρεσκα ωμά, γευστικά ορεκτικά και καταπληκτικά πιάτα με κρέας και θαλασσινά.

Χρυσοπηγή

Στην ομώνυμη παραλία, σε έναν γραφικό κόλπο για ένα μαγαζί από αυτά που έχτισαν από νωρίς, από τα 90s συγκεκριμένα, το brand «Σίφνος: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες».

Μια παραδοσιακή ταβέρνα πάνω στο κύμα, δίπλα στο μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής. Η άριστη πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά μαζί βεβαίως με την τεχνογνωσία για μια οικογενειακή επιχείρηση που σε κερδίζει από το καλημέρα και για πάντα.

Περιβόλι

Το προτείνουν όλοι οι ντόπιοι, το αναφέρουν πρώτο όλοι έχουν πάει στη Σίφνο όταν ένας «ρούκι» τους ρωτάει «και πού να πάω να φάω ρε παιδιά;».

Θα σου κάνει την… καρδιά περιβόλι με την καλή την έννοια. Επειδή θα πλημμυρίσει το «μέσα» σου από ευτυχία. Επειδή θα γευτείς τη χαρά. Εκεί στον Αρτεμώνα σε περιμένουν πεντάνοστιμα πιάτα, μαγειρεμένα με μεράκι, με αγάπη.

Mamma Mia

Ναι, ΟΚ, το ξέρουμε στην Ελλάδα είμαστε. Αλλά πώς να αντισταθείς σε κάτι τόσο νόστιμο; Πώς να μείνεις αδιάφορος σε τέτοια γνώση και παρουσίαση της ιταλικής κουζίνας;

Pasta και πίτσες σε άλλο level, θα το απολαύσεις μέσα από τη ψυχή σου. Αν νιώσεις πως θες να αλλάξεις λίγο από τα ντόπια αλλά μένοντας πάντα σε πολύ οικείες μεσογειακές γεύσεις, ιδού το μαγαζί σου. Στην Απολλωνία θα το βρεις.

Μωσαϊκό

Ο ορισμός του μαγαζιού που σε κάνει να νιώθεις πως όλα είναι καλύτερα. Στον Αρτεμώνα πάμε ξανά, εδώ σε περιμένει ένα μεζεδοπωλείο όπως αυτά που τόσο αγαπάμε.

Με ψαγμένα μεζεδάκια όπως πατάτες με τζίνζερ και εστραγκόν, αλλά και σκιουφιχτά με λιαστή ντομάτα και κάπαρη θα κατεβαίνουν τα ουζάκια, τα κρασάκια, τα τσιπουράκια, ό,τι αγαπάς τέλος πάντων, με το μάξιμουμ της ευτυχίας.

Fasolu

Εδώ θα φας σαν βασιλιάς, το νησί με το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες καμαρώνει γι’ αυτό το μαγαζί.

Μια ανάσα από τον Φάρο, στο νότιο άκρο της Σίφνου, όλα ειναι σούπερ, ειδικά η γαριδομακαρόναδα ακούγεται πολύ και από πολλούς…