Η Αθήνα είναι μια πόλη που για μερικά λεπτά να κλείσεις τα μάτια σου, όταν ξυπνήσεις, θα έχεις δει την εξέλιξη σε επίπεδο εστίασης και street food. Έτσι, για λίγο κλείσαμε τα μάτια μας και μόλις τα ανοίξαμε πριν μερικές εβδομάδες, είχε ήδη κάνει «πρεμιέρα» μια πίτσα στα βόρεια προάστια που με ένα κομμάτι μπορείς να πάθεις έρωτα.

Ο λόγος για το Frico Detroti Style Pizza, μια πιτσαρία που έρχεται να ενισχύσει την εξέλιξη που λέγαμε στο κομμάτι της πίτσας.

Δηλαδή, τα τελευταία 2 χρόνια, ξεφύγαμε από την κλασική πίτσα που ήταν αφράτη ή η thin crispy, πήγαμε στην pinsa, μετά ήρθε το Chicago Deep Dish και τώρα βλέπουμε ακόμα μια εκδοχή της εξ Αμερικής, την πίτσα Detroit Style.

Σου είχαμε εξηγήσει πριν μερικές εβδομάδες εδώ για τα διαφορετικά είδη πίτσας, οπότε αν έχεις απορίες, μπες να το διαβάσεις και επίστρεψε εδώ για να μάθεις τη συνέχεια για το υπέροχο Frico.

πίτσα Frico βόρεια προάστια

Έχει 8 επιλογές για πίτσα, όλες τους σούπερ τυρένιες, με ιδανική ποσότητα στο λάδι που βγάζουν, συνδυάζοντας τέλεια το κρατσανιστό με το αφράτο. Δηλαδή ακούς το κρατς στο στόμα όταν μασάς και ταυτόχρονα σε ένα άλλο σημείο η πίτσα λιώνει μόνη της και ακολουθεί τη διαδρομή προς το στομάχι. Που, για να λέμε την αλήθεια, αυτό ζητάμε από τις πίτσες. Να είναι περιοχές με διαφορετικό έδαφος σε κάθε τους σημείο, να μπορείς να κάνεις το πλάνο σου ανάλογα το ποιος είσαι.

Αν θες να τελειώνεις με κρατσάνισμα, να αφήνεις την περίμετρο για το τέλος. Αν θες να τελειώνεις με το πιο αφράτο και λιωμένο τμήμα, σαν να αφαιρείς την κόρα από το τοστ, να το κάνεις.

Οι 3 που βάζουμε ψηλότερα, είναι η Cali (με σάλτσα BBQ, mozzarella, κοτόπουλο, κρεμμύδι κόκκινο & κόλιανδρο φρέσκο), η Northeastern (με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, κιμά μοσχαρίσιο, πιπεριές κόκκινες, κρεμμύδι κόκκινο, μαϊντανό & garlic yogurt sauce) και η Big Bacon In Little China (με sweet chili sauce, mozzarella, κοτόπουλο, μπέικον, φρέσκο κρεμμύδι & σουσάμι).

Άλλα δεν έχω να σου πω, παρά μόνο να παραγγείλεις αν είσαι στα βόρεια, διότι βρίσκεται στο Χαλάνδρι, ή να πας αν δεν είσαι στην ακτίνα εξυπηρέτησης.

Fly You Fools που θα έλεγε και ο Γκάνταλφ!

Παράσχου 8, Χαλάνδρι