Το καλοκαίρι του 2024 είναι το καλοκαίρι της αλλαγής. Το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας θα αφήσει πίσω του τα μέτρια και θα κάνει το all in για τον high luxury τουρισμό. Ένας τέτοιος τουρισμός απαιτεί και ξενοδοχεία που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και επειδή η Αθήνα δείχνει διάθεση να πάθει ό,τι και το Λονδίνο και να μην διατηρήσει καμία ταυτότητα, τα εντυπωσιακά 5άστερα δίνουν και παίρνουν. Όχι όμως μόνο στην πρωτεύουσα.

Η χώρα έχει μια αφθονία σε πολυτελή ξενοδοχεία, αφήνοντας πίσω της χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό, άρα μεγαλύτερες αγορές, το οποίο οφείλεται προφανώς στο φυσικό της περιβάλλον, δηλαδή στα τόσα νησιά, στις παράκτιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στην πληθώρα με παραθεριστικά κέντρα.

Σε επίπεδο τιμών, άρα και ποιότητα παροχών, υπάρχει μια μεγάλη λίστα με ξενοδοχεία όπου η διαμονή για ένα μόνο βράδυ ξεπερνάει το χιλιάρικο. Το μυαλό των περισσότερων από εμάς πάει στο Four Seasons και στο Costa Navarino, αλλά τα συγκεκριμένα, αν και υπερπολυτελή, δεν μπαίνουν καν στα τρία πιο ακριβά στην Ελλάδα. Αλλού βρίσκονται αυτά. Ένα στη γειτονιά του Costa Navarino κι ένα, το ακριβότερο της χώρας, στη γειτονιά του Four Seasons.

Αυτά είναι τα 3 ακριβότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Για να γίνει πιο κατανοητό το κόστος της διαμονής, εφαρμόσαμε και στα τρία την ίδια ημέρα αναζήτησης για κράτηση μέσω Booking, την 16η Ιουνίου, μια περίοδος που είναι σχετικά hot τουριστικά, αλλά δεν είναι η κορύφωση.

Amanzoe

Το Πόρτο Χέλι είναι η πελοποννήσια εκδοχή της Μυκόνου, είναι το μέρος όπου σκάνε κάθε καλοκαίρι τεράστια σκάφη και μαζεύεται το υψηλότερο επίπεδο πλουσίων στον κόσμο και αποτελεί μέρος της μπράντας του το κόστος διαμονής σε ένα από τα δωμάτια του. Είναι δε χαρακτηριστικό πως υπάρχουν μέρες μες στο καλοκαίρι που μπορεί η κατώτερη τιμή διαμονής να αυξηθεί 2-3 χιλιάρικα ανάλογα τη ζήτηση.

Πόσο κοστίζει ένα βράδυ εκεί: 2.790 ευρώ μίνιμουμ

Cavo Tagoo

Δε θα μπορούσε να λείπει η Μύκονος από τη λίστα, όπου ο ανταγωνισμός για το πιο ακριβό ξενοδοχείο είναι μεγάλος, αφού υπάρχουν το Nammos, το Wild by Interni, το Santa Marina και μια πλειάδα από μικρές μονάδες που όμως δε λογίζονται ως ξενοδοχεία. Μπορείς να βρεις δηλαδή βίλλες που κοστίζουν ως και 10.000 ευρώ το βράδυ, αλλά δεν είναι ξενοδοχειακές μονάδες. Γι’ αυτό κιόλας δεν βάλαμε το Cavo Tagoo στη Σαντορίνη που το βράδυ είναι πάνω από 2.000 ευρώ.

Πόσο κοστίζει ένα βράδυ εκεί: 1.330 ευρώ μίνιμουμ

One&Only

Είναι, μάλλον, το πιο high luxury από τα ξενοδοχεία της Αθήνας. Άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες, ενώ σύντομα θα κάνει και πρεμιέρα στην Τζια. Όσοι έχουν βρεθεί στον χώρο της Γλυφάδας, έχουν πάθει σοκ με το πόσο εντυπωσιακό είναι. Αποτελείται από σουίτες υψηλού επιπέδου και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

Ούτε Four Seasons, ούτε Costa Navarino: Τα 3 πιο ακριβά ξενοδοχεία στην Ελλάδα - Το ακριβότερο άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες

Πόσο κοστίζει ένα βράδυ εκεί: 2.150 ευρώ μίνιμουμ