Ότι η Ελλάδα ενισχύει το ξενοδοχειακό της δυναμικό το 2024 με υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες, το έχουμε αναλύσει εδώ κι εδώ. Ένα ξενοδοχείο από αυτά που στέλνουν στην στρατόσφαιρα το επίπεδο παροχών και luxury της ελληνικής και, ιδίως, της αθηναϊκής αγοράς, είναι το One&Only Aesthesis στην αθηναϊκή ριβιέρα, στη Γλυφάδα, που είναι μαζί με το Amanzoe, ένα από τα 2-3 ακριβότερα ξενοδοχεία στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το One&Only, που σε λίγες μέρες θα ανοίξει και στην Τζια, έχει καταφέρει να αποκτήσει φήμη που υπερβαίνει τα ελληνικά σύνορα και έχει φτάσει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εκεί όπου η αναπληρώτρια αρχισυντάκτρια στο AFAR Magazine και βραβευμένη δημοσιογράφος Τζένιφερ Φλάουερς, συμπεριλαμβάνει στη λίστα της με τα 31 καλύτερα νέα ξενοδοχεία του 2024 το OOA.

Τι αναγράφει για το ξενοδοχείο One&Only Aesthesis το AFAR

Όπως εξηγεί στον πρόλογό της, ένα καλό ξενοδοχείο καθορίζει την συνολική ταξιδιωτική εμπειρία και τα 31 της λίστας άνοιξαν κατά βάση λίγο πριν κλείσει το 2023, με τους συντάκτες του περιοδικού να τα έχουν επισκεφθεί όλα, ώστε να τα αξιολογήσουν και να καταλήξουν στην έγκριτη λίστα του εντύπου.

Για το ξενοδοχείο One&Only Aesthesis η Φλάουερς γράφει:

«Το One&Only Aesthesis είναι ένα παραθαλάσσιο καταφύγιο, λίγα μόλις βήματα από τα μπαρ και τις μπουτίκ της πολυτελούς γειτονιάς της Γλυφάδας, μισή ώρα νότια της πόλης. Αλλά μόλις μπείτε στο γαλήνιο θέρετρο, όλες οι σκέψεις της αστικής ζωής λιώνουν. Σε αυτό το σημείο, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, μεγιστάνες της ναυτιλίας και διασημότητες συγκεντρώθηκαν στο εύστοχα ονομαζόμενο beach club Αστέρια.

Σήμερα, η επανερμηνεία αυτού του θρυλικού στεκιού από το One&Only είναι ένα προσεγμένο αλλά απόλυτα χαλαρό καταφύγιο με 127 επιλογές διαμονής, όπως σουίτες, άνετα παραλιακά μπανγκαλόου, κατοικίες δύο και τριών υπνοδωματίων και ένα ζευγάρι ιδιωτικές παραθαλάσσιες βίλες. Στο μοντέρνο εστιατόριο Ora (από τον Ελληνοϊταλό σεφ Έκτορα Μποτρίνι, του οποίου το ομώνυμο εστιατόριο στη βόρεια Αθήνα έχει ένα αστέρι Michelin), είναι εύκολο να φανταστείς εικόνες από αστέρες του κινηματογράφου να δειπνούν με ντολμάδες λαγκουστίν στους φωτιζόμενους θαλάμους».

Ποια είναι τα 31 καλύτερα νέα ξενοδοχεία στον κόσμο

Αναμενόμενα, στη λίστα συναντά στα ψηλά πατώματα κάποιος ξενοδοχεία που βρίσκονται στις ΗΠΑ ή στην ευρύτερη αμερικανική επικράτεια, με την Αριζόνα να κατέχει το καλύτερο ξενοδοχείο, ενώ υπάρχουν ακόμα με εκπροσώπηση η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια, η Γιούτα, η Χαβάη, ο Παναμάς και το Μεξικό. Από την Ευρώπη, το Λονδίνο έχει δύο ξενοδοχεία, Ρώμη και Φλωρεντία συνθέτουν το ιταλικό ντουέτο, ενώ δύο έχει και η Αυστραλία. Στη λίστα συναντά κάποιος χώρες απρόσμενες, όπως το Μπουτάν ή το Νεπάλ.

Αναλυτικά η λίστα:

Ambiende Sedona, Αριζόνα, ΗΠΑ

The Fifth Avenue Hotel, Νέα Υόρκη

Four Seasons Resort Tamarindo, Χαλίσκο, Μεξικό

The Inn at Mattei’s Tavern, Auberge Resorts Collection, Καλιφόρνια

Kona Village, a Rosewood Resort, Χαβάη

Maroma, a Belmond Hotel, Ριβιέρα Μάγια, Μεξικό

ULUM Moab, Γιούτα, ΗΠΑ

Sofitel Legend Casco Viejo Panama City, Παναμάς

Bulgari Hotel Roma, Ρώμη

Carlton Cannes, a Regent Hotel, Κάννες

Grand Hotel Son Net, Μαγιόρκα

Highland Base Kerlingarfjöll, Ισλανδία

Le Grand Mazarin, Παρίσι

The Hotel Maria, Ελσίνκι, Φινλανδία

One&Only Aesthesis, Γλυφάδα

The Peninsula Istanbul, Κωνσταντινούπολη

The Peninsula London, Λονδίνο

Violino d’Oro, Βενετία

Raffles London at the OWO, Λονδίνο

andBeyond Punakha River Lodge, Μπουτάν

JW Marriott Jeju Resort & Spa, Νότια Κορέα

Mondrian Singapore Duxton, Σιγκαπούρη

Shinta Mani Mustang, a Bensley Collection, Νεπάλ

Six Senses Vana, Ινδία

Atlantis the Royal, Ντουμπάι

Fairmont Doha, Κατάρ

Angama Amboseli, Κένυα

Tswalu Kalahari Reserve, Loapi Tented Camp, Νότιος Αφρική

Riad Rosemary, Μαρακές, Μαρόκο

Capella Sydney, Σίδνεϊ

Southern Ocean Lodge, Νήσος Καγκουρό, Αυστραλία