Λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα, σάρωνε κάθε κείμενο που αναρτούσαν οι ιστοσελίδες. Το ενδιαφέρον ήταν ούτως ή άλλως υψηλό λόγω του ότι οι δημιουργοί του 1899 είχαν δώσει διαπιστευτήρια με το Dark. Έγινε υψηλότατο μετά από την τόση προώθηση. Μια προώθηση που δεν ήταν άδικη, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της σειράς. Όμως, παρά το ότι ακόμα και δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του στο Netflix, συζητιόταν αρκετά.

Εξάλλου, στις πρώτες 15 μέρες από την κυκλοφορία του, είχε μπει στο Νο2 του Netflix παγκοσμίως, όντας πίσω μόνο από την 5η σεζόν The Crown, με λίγο πάνω από 79 εκατομμύρια ώρες θέασης.

Αυτά τα δεδομένα δεν ήταν αρκετά για το Netflix ώστε να ποντάρει στη σειρά, μια σειρά που προέρχεται από μια αγορά στην οποία έχει κάνει και μια μεγάλη επένδυση τα τελευταία 5 χρόνια, τη γερμανική. Έτσι, η πλατφόρμα αποφάσισε να τελειώσει το 1899, παρά το ότι το φινάλε της σεζόν άφηνε ξεκάθαρο cliffhanger για μια επόμενη.

Τα νέα ανακοίνωσε ένας από τους δημιουργούς του 1899, ο Baran bo Odar με ανάρτηση του στο Instagram, την οποία υπέγραφε και ο έτερος, ο Jantje Freise.

«Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνουμε ότι το 1899 δε θα ανανεωθεί. Θα θέλαμε πολύ να τελειώσουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι με μια δεύτερη και τρίτη σεζόν, όπως κάναμε με το Dark, αλλά κάποιες φορές, τα πράγματα δεν καταλήγουν με τον τρόπο που τα σχεδιάζουμε. Αυτή είναι η ζωή.

Ξέρουμε πως απογοητεύουμε εκατομμύρια κοινού εκεί έξω. Αλλά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας που ήσασταν μέρος αυτής της υπέροχης περιπέτειας. Σας αγαπάμε. Μην το ξεχάσετε ποτέ».

Ο τρόπος που τελειώνει η ανακοίνωση, αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξε μια ρωγμή στο γυαλί της σχέσης του Netflix με τους δύο δημιουργούς, είτε ως προς το κομμάτι του μπάτζετ της δεύτερης σεζόν είτε ως προς το κομμάτι της αμοιβής τους. Πρόκειται, άλλωστε, για μια ακριβή παραγωγή, με μεγάλο κομμάτι τεχνολογίας πίσω της, με ολόκληρα στούντιο με LED φωτισμό και ενδεχομένως οι συνθήκες να μην ευνοούν για τη συνέχεια του 1899.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Δεν θα μείνει για πολύ ακόμη «άνεργος» ο Henry Cavill: Ο επόμενος του ρόλος και το συμβόλαιο πολλών μηδενικών

Θα ξεκινήσεις το 2023 με παράνοια: Η σειρά του Netflix που έχει 40.000 τρόπους να την δεις και η πιο ακριβή παραγωγή του HBO

The Crown: Αντιδράσεις για τη σκηνή που η Debicki ξαπλώνει σε ανοιχτό φέρετρο για την κηδεία της Νταϊάνα