Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο η επιλογή του δροσερού μας σπιτιού γίνεται μονόδρομος. Και για να περάσει εποικοδομητικά η ώρα, τότε μονόδρομος είναι και το Disney+. Η streaming πλατφόρμα είναι η όαση στην πύρινη λαίλαπα που επικρατεί έξω, με δυνατό περιεχόμενο στη βιβλιοθήκη της. Άλλωστε, από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, το έχουμε διαπιστώσει στο έπακρον.

Η Disney+ έχει τις καλύτερες σειρές στη φαρέτρα της, που αξίζουν να διοχευτεύσεις τον πολύτιμο χρόνο σου. Δεν είναι βαρετές, έχουν αγωνία, έχουν γέλιο και έχουν και καλές ερμηνείες. Για να σε βγάλουμε, λοιπόν, από τον κόπο να αναζητήσεις μια νέα σειρά να δεις, σου προτείνουμε τις έξι ακόλουθες, που δεν υπάρχει ενδεχόμενο να σε απογοητεύσουν.

Only Murders in the Building

καλυτερεσ σειρεσ Disney plus

Το Only Murders in the Building είναι από τις πιο ευχάριστες σειρές στο Disney+, με πολύ χιούμορ παρ’όλο που δεν συγκατελέγεται αποκλειστικά στην κωμωδία. Έχει μυστήριο, έχει αγώνια και έχει και πολύ καλές ερμηνείες από τους τρεις πρωταγωνιστές, Στιβ Μάρτιν, Μάρτιν Σορτ και Σελένα Γκόμεζ. 

Πρόκειται για τρεις φαινομενικά διαφορετικούς χαρακτήρες που έχουν όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό: Αγαπούν ιστορίες με δολοφόνους και οτιδήποτε σχετίζεται με το crime. Ένα έγκλημα που θα λάβει χώρα στην πολυκατοικία Arconia, στη Νέα Υόρκη, όπου μένουν, θα σταθεί αφορμή για να ενώσει αυτό το τρίδυμο. Την ώρα που η αστυνομία θα αποφανθεί πως επρόκειτο για αυτοκτονία, οι τρεις… ντετέκτιβ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα αναζητήσουν την αλήθεια. Όλοι μοιάζουν να είναι ύποπτοι στην πολυκατοικία.

Όσο βέβαια εκείνοι προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος, θα έρθουν αντιμέτωποι με διάφορα ευτράπελα. Η σειρά επιστρέφει στο Disney+, σύντομα, για την 3η σεζόν, επομένως όσοι δεν την έχετε δει, είναι μια καλή ώρα να την ξεκινήσετε και να κάνετε έναν μικρό μαραθώνιο. 

The Bear

καλυτερεσ σειρεσ Disney plus The Bear

Εν αναμονή της 2ης σεζόν που θα γίνει διαθέσιμη στις αρχές Αυγούστου, αν δεν έχετε παρακολουθήσει τη σειρά, The Bear, δεν ξέρετε τι χάνετε. Είναι για τo Disney+ το Stranger Things του Netflix. Ακαταμάτηχο, γοητευτικό και εξαιρετικό σε όλα του.

Τα οκτώ επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών, φεύγουν νεράκι. Δεν καταλαβαίνεις πότε φτάνεις στο τέλος, αφού σε παρασύρει στο χάος της κουζίνας, στις φωνές, στην έκρυθμη αυτή κατάσταση. Το The Bear του Disney+ είναι ένα αγωνιώδες δράμα, δημιουργός του οποίου είναι ο Κρίστοφερ Στόρερ. Η πλοκή της υπόθεσης επικεντρώνεται κυρίως στον σεφ Κάρμεν (που υποδύεται με μαεστρία ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ), ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη και το διάσημο εστιατόριο όπου ήταν υπεύθυνος, για να επιστρέψει στο Σικάγο, αναλαμβάνοντας το εστιατόριο του αδερφού του, που αυτοκτόνησε.

Το εστιατόριο είναι ένα παρατημένο και ανοργάνωτο μαγαζί, με την ίδια συνταγή και τους ίδιους σταθερούς πελάτες. Ο Κάρμεν έχει να ανέβει τη δύσκολη ανηφόρα και να καταφέρει μέσω αυτού να πληρώσει όλα τα χρέη, ενώ παράλληλα να αγοράζει καλά προϊόντα και να πληρώνει τους υπόλοιπους σεφ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι εξίσου ένας βαθιά προβληματικός τύπος, ο οποίος έχει την ταμπέλα του καλύτερου σεφ να τον «κυνηγάει», κι αυτό δεν είναι πάντα καλό.

Abbott Elementary

καλυτερεσ σειρεσ Disney plus Abbott

Από τις καλύτερες σειρές στο Disney+ είναι και το Abbott Elementary, το οποίο περιγράφει πλήρως τη φράση «εκπαίδευση για γέλια», αναδεικνύοντας όλα τα προβλήματα ενός εργασιακού περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο στη Φιλαδέλφεια, που είναι υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο, σε βαθμό που οι δάσκαλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα χωρίς τους απαραίτητους πόρους. 

Η σειρά μπορεί να ασκεί κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα της Αμερικής και στις φυλετικές διακρίσεις, όπως μην πιστέψετε πως αυτά τα σοβαρά θέματα που παρουσιάζονται ρίχνουν την ατμόσφαιρα. Αντιθέτως. Το Abbott Elementary έχει άφθονο γέλιο και πολλά χαριτωμένα παιδιά.

Είναι ένα κωμικό mockumentary της Κουίντα Μπράνσον (η οποία πρωταγωνιστεί κιόλας), που ξετυλίγεται υπέροχα σε επεισόδια διάρκειας 22 λεπτών. Και ο λόγος που το χιούμορ είναι πραγματικά καλό, είναι γιατί προέρχεται από οδυνηρές καταστάσεις, που είναι για γέλια και για κλάματα. Η σειρά στο Disney+ έχει ήδη δύο σεζόν, ενώ ετοιμάζεται για την 3η. 

Modern Family

καλυτερεσ σειρεσ Disney plus Modern Family

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τη σειρά που φιγουράρει στο Disney+. Είναι στις 2-3 κορυφαίες του είδους της για τον 21ο αιώνα, με 11 σεζόν άψογες σε όλα τους. Και πώς να μην είναι όταν έχει τη Σοφία Βεργκάρα ή όταν έχει τόσους καλούς κωμικούς μαζεμένους, όπως τον Τάι Μπαρέλ, την Τζούλι Μπόουεν και τον Τζέσι Τάιλερ Φέργκιουσον.

Μια σειρά με έξυπνο χιούμορ και με γρήγορη πλοκή, το Modern Family έχει ακριβώς ό,τι ζητά κανείς από μια καλή, οικογενειακή σειρά. Είναι αναμφίβολα από αυτές τις σειρές που σε κάνουν να περνάς ωραία, να χαλαρώνεις ή να σου κάνουν παρέα όσο γευματίζεις.

What If..?

καλυτερεσ σειρεσ Disney plus

Το What If..? της Marvel στο Disney+ είναι με πολύ απλά λόγια, σειράρα. Παρακολουθούμε αυτόνομες ιστορίες που μας αφηγείται ο Παρατηρητής για πράγματα που συνέβησαν σε αυτά τα 10 χρόνια ταινιών, τα οποία όμως εξελίχθηκαν έτσι μόνο στο σύμπαν που μας έδωσε η Marvel. 

Το What If..? εξετάζει τα εναλλακτικά σενάρια. Για παράδειγμα, ένα εξ αυτών είναι τι θα συνέβαινε αν η Πέγκι Κάρτερ δεχόταν την ένεση που δέχτηκε ο Captain America και γινόταν η Captain Carter. Η σειρά σε κρατάει σε εγρήγορση, με το ενδιαφέρον να μην χάνεται ούτε στο ελάχιστο. 

Τα εννέα επεισόδια των 30 λεπτών, δεν καταλαβαίνεις πως φεύγουν. Must see στο Disney+.

The Mandalorian

καλυτερεσ σειρεσ Disney plus

Δύο λόγοι υπάρχουν για να δεις τη σειρά Mandalorian στο Disney+. Ο πρώτος είναι η υπόθεσή της που είναι υπέροχη και ο δεύτερος, ο Πέδρο Πασκάλ. Η σειρά προέρχεται από τη μυθολογία του Star Wars και την υπογράφει ο Τζον Φαβρό, με τις κριτικές να την ανεβάζουν ψηλά στο βάθρο.

Η σειρά είναι γεμάτη ένταση και αγωνία. Ξεκινώντας πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Η Επιστροφή των Τζεντάι (1983) και τη πτώση της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, το The Mandalorian ακολουθεί το Ντιν Τζάριν, ένα μοναχικό Μανταλόριαν κυνηγό επικηρυγμένων στις εξωτερικές εκτάσεις του γαλαξία. Προσλαμβάνεται από τις υπολειμματικές Αυτοκρατορικές δυνάμεις για να τους παραδώσει το παιδί Γκρόγκου, όμως αντί για αυτό γίνεται φυγάς για να προστατεύσει το βρέφος.

Ενώ προσπαθεί να γυρίσει το Γκρόγκου στο είδος του, καταδιώκονται από το Μοφ Γκίντεον, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί τη σύνδεση του Γκρόγκου με τη Δύναμη.