Από τα μέσα Απριλίου, όταν και κυκλοφόρησε στο Netflix, τo Baby Reindeer κατάφερε να συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη σειρά της πλατφόρμας μέσα στο 2024, ξεπερνώντας και το 3 Body Problem και το The Gentlemen. Παραμένει δικαιολογημένα στο Νο1 των σειρών στην πλατφόρμα για 3η σερί εβδομάδα και λογικά θα μείνει μέχρι τέλος του μήνα.

Γιατί μέχρι τέλος του Μαΐου; Γιατί στις 30 θα κυκλοφορήσει το Eric μια σειρά αστυνομικού μυστηρίου και εγκλήματος με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να συζητηθεί εξίσου ή και περισσότερο.

Το κόνσεπτ της μας θυμίζει αρκετά τη σειρά The Missing του 2014-2016 με τον Τζέιμς Νέσμπιτ ή, πιο πρόσφατα, τη σειρά του Apple TV «Defending Jacob» με τον Κρις Έβανς, που είδαμε το 2020.

Το Netflix κράτησε το καλύτερο για το τέλος: Η σειρά που έρχεται 30 Μαΐου θα ξεπεράσει το Baby Reindeer

Η νέα σειρά του Netflix από τους παραγωγούς του Chernobyl

Στο Eric, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς υποδύεται τον Βίνσεντ, έναν μαριονετίστα στη Νέα Υόρκη στα 80s με δικό του τηλεοπτικό σόου, του οποίου ο γιος, Έντγκαρ, αγνοείται, αφού εξαφανίστηκε μια μέρα καθώς τον πήγαινε ο πατέρας του στο σχολείο. Ο Βίνσεντ έχει χάσει τα λογικά του, κατρακυλά σε καταχρήσεις, έχει αποξενωθεί από φίλους και την οικογένειά του και έχει βαλθεί να βρει μόνος του τον γιο του, αφού η αστυνομία δείχνει ανίκανη να το καταφέρει.

Όντας σε μια κατάσταση όπου κατηγορεί τον εαυτό του για ό,τι έγινε, με κάποιον τρόπο, ο Βίνσεντ καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο καλύτερος του σύμμαχος για να βρει τον Έντγκαρ, είναι ο Έρικ, ένα μπλε τέρας που βρίσκει στις ζωγραφιές του γιου του και σκέφτεται πως αν βάλει τον Έρικ στο puppet show του, θα καταφέρει να βρει τον γιο του.

Η σειρά του Netflix είναι ένα θρίλερ 6 επεισοδίων, με τον Κάμπερμπατς executive producer και στην παραγωγή να βρίσκεται η εταιρεία Sister, υπεύθυνη για το Chernobyl, την καλύτερη σειρά του 2019.