Η εμμονή είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο. Άπαξ και πέσεις στην παγίδα της σε παρασύρει σε δύσβατα μονοπάτια που καταλήγουν σε ένα καταστροφικό τέλος. Η σειρά του Netflix, «Obsession», αποτυπώνει με ακρίβεια αυτό το τέλος. Με τέσσερα επεισόδια που καταλήγουν να γίνονται εθιστικά (χωρίς να το περιμένεις), και ένα φινάλε με γερή ανατροπή που το μυαλό του θεατή δεν πάει εύκολα σε αυτή την εξέλιξη.

Το «Obsession» είναι ένα, σκοτεινό και μεθυστικό ορισμένες φορές, ερωτικό θρίλερ, βασισμένο στο μυθιστόρημα «Damage» της Τζοζεφίν Χαρτ, που κυκλοφόρησε το 1991 και την αμέσως επόμενη χρονιά έγινε και η κινηματογραφική μεταφορά του, με πρωταγωνιστές τους Τζέρεμι Άιρονς και Ζιλιέτ Μπινός.

Η σειρά σκαρφάλωσε γρήγορα στη 2η θέση του ελληνικού Top10 της πλατφόρμας και παρά το γεγονός ότι οι σκηνές σεξ είναι περισσότερες από τους διαλόγους, κέρδισε τις εντυπώσεις. Ίσως γιατί γινόμαστε μάρτυρες της αρχής και τους τέλους μιας ερωτικής εμμονής που ξεφεύγει από τα όρια και καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια σε ολέθριες συνέπειες.

Obsession Netflix

Η υπόθεση του «Obsession»

Η πλοκή της ιστορίας ακολουθεί έναν ταλαντούχο χειρουργό στο Λονδίνο, τον Γουίλιαμ, που απολαμβάνει αυτή την επαγγελματική καταξίωση στο έπακρο, με τα πρωτοσέλιδα να δίνουν χώρο στις επιτυχίες του. Συν τοις άλλοις, έχει μια υπέροχη ζωή και μία εξίσου επιτυχημένη δικηγόρο για γυναίκα του, την Ίνγκριντ. Όμως όλα ανατρέπονται όταν καταλήγει να ερωτεύεται την γεμάτη μυστήριο σύντροφό του γιου του, Άννα, με την οποία αποκτά μια καθόλα παθιασμένη σχέση. Είναι σαν να κρατάει την βόμβα στα χέρια του και τελικά να την ενεργοποιεί εκείνος. Παρά το γεγονός ότι ο γάμος του φαίνεται ευτυχισμένος και υγιής, ο Γουίλιαμ τα τινάζει όλα στον αέρα.

Κατά τη διάρκεια της κρυφής τους σχέσης, ο Γουίλιαμ χάνει τον έλεγχο στις ερωτικές επιθυμίες και η  Άννα αποφασίζει να του βάλει κανόνες. «Περιμένεις να σου πω πότε. Δεν εμφανίζεσαι απρόσκλητος. Τίποτα δεν συμβαίνει πέρα από αυτούς τους τοίχους χωρίς την άδειά μου», του λέει. Αλλά οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για να παραβιάζονται και αυτό ακριβώς κάνει ο Γουίλιαμ όταν ακολουθεί σε ρομαντικό ταξίδι στο Παρίσι, την ερωμένη και τον γιο του, Τζέι. Αν και η Άννα δείχνει να ενοχλείται από την κίνηση αυτή του Γουίλιαμ, βγαίνει από το ξενοδοχείο για να τον ικανοποιήσει. Πιο toxic πεθαίνεις, αλλά γι’αυτό δεν λένε το Παρίσι «Πόλη του ρομαντισμού»;! 

Obsession Netflix

Αυτός ο δεσμός του Γουίλιαμ και της Άννα αγγίζει πολλές φορές τα όρια της τρέλας, ειδικά όταν οι δυο τους καταλήγουν σε έναν άτυπο κανόνα: Να αρραβωνιαστεί δηλαδή εκείνη τον Τζέι, για να υπάρχει περισσότερος χρόνος με τον Γουίλιαμ.

Από ‘κει και έπειτα επιδίδονται σε ερωτικές σκηνές που θυμίζουν και λίγο εκείνες της ταινίας «50 shades of grey». Η σειρά γίνεται cringe αρκετές φορές, αλλά έχει την ικανότητα να σε κρατάει για να συνεχίσεις παρακάτω. Να δεις που θα φτάσει αυτο το ειδύλλιο. Στα τέσσερα επεισόδια το «Obsession» δεν εμβαθύνει στους χαρακτήρες τόσο, ενώ η μόνη διευκρίνιση που γίνεται είναι ο λόγος που η Άννα τα έχει κάνει τόσο διαολεμένα μαντάρα στη ζωή της. 

Obsession Netflix

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ακόμα και στο τέλος, όταν πια οι συνέπειες έχουν βγει στην επιφάνεια και τα θύματα βιώνουν την καταστροφή αυτής της εμμονής, οι δύο πρωταγωνιστές δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τι έχουν δημιουργήσει. Κυρίως ο Γουίλιαμ. Ο οποίος τα χάνει όλα αλλά και πάλι κυνηγάει την Άννα. 

Η σειρά αποτελεί μια καλή πρόταση για να τη δεις μονοκοπανιά, γιατί παρά το δράμα και τις υπερβολές, καταλήγει να γίνεται fun to watch. Πάντως, το τέλος αφήνει να εννοηθεί πως το «Obsession» ίσως και να επανέλθει και για 2η σεζόν.