Η επιτυχία της σειράς Fallout ήταν τρομερή και ανέλπιστη πριν από περίπου δύο μήνες όταν κυκλοφόρησε και αυτό γιατί πριν γίνει σειρά ήταν ένα videogame. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε άλλες 5 σειρές που έκαναν θραύση πολύ πριν την εν λόγω σειρά και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και την αγάπη του κοινού. Ένα είναι σίγουρο: Το φουτουριστικό είναι το νεό τρεντ.

Το Fallout είναι μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιντεοπαιχνιδιών. Το Fallout εισήλθε στην παραγωγή στα μέσα του 2022, με τον Jonathan Nolan να σκηνοθετεί τα τρία πρώτα επεισόδια καθώς και τους Geneva Robertson-Dworet και Graham Wagner να υπηρετούν ως showrunner. Η παραγωγή και τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ και τη Γιούτα. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 10 Απριλίου 2024. Έχει ανανεωθεί για μια επερχόμενη δεύτερη σεζόν.

Οι υπόλοιπες σειρές που έκαναν θραύση

The Last of Us

Το The Last of Us έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου 2023. Έλαβε την αναγνώριση από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν τις ερμηνείες, τη γραφή, τον σχεδιασμό παραγωγής και τη μουσική. Αρκετοί το χαρακτήρισαν την καλύτερη προσαρμογή ενός βιντεοπαιχνιδιού.

Κέρδισε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ Primetime Emmy Awards από 24 υποψηφιότητες. Σε όλα τα κανάλια και το HBO Max, την πρεμιέρα της σειράς παρακολούθησαν 4,7 εκατομμύρια θεατές την πρώτη μέρα—η δεύτερη μεγαλύτερη για το HBO από το 2010—και σχεδόν 40 εκατομμύρια μέσα σε δύο μήνες. Μέχρι τον Μάιο, η σειρά είχε κατά μέσο όρο σχεδόν 32 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο. Η δεύτερη σεζόν έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2025.

Halo

Η πρώτη σεζόν του Halo έκανε πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου 2022 και διήρκεσε έως τις 19 Μαΐου. Συνάντησε κυρίως θετικές κριτικές από τους κριτικούς, με επαίνους για τις σκηνές δράσης, το καστ και τα οπτικά εφέ, αλλά κριτική για την παράγωγη γραφή της και τροποποιήσεις από το αρχικό υλικό. Μια δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 8 Φεβρουαρίου 2024 και διήρκεσε οκτώ επεισόδια μέχρι τις 21 Μαρτίου. Συνάντησε θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι ήταν μια βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Castlevania

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 7 Ιουλίου 2017 και ανανεώθηκε για μια εκτεταμένη δεύτερη σεζόν οκτώ επεισοδίων την ίδια μέρα. Η δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου 2018. Μια τρίτη σεζόν δέκα επεισοδίων πήρε το πράσινο φως από το Netflix και κυκλοφόρησε στις 5 Μαρτίου 2020. Η σειρά ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία της τέταρτης σεζόν στις 13 Μαΐου 2021.

Η σειρά κέρδισε την αποδοχή των κριτικών, με επαίνους για τα εικαστικά, τα κινούμενα σχέδια, τη φωνητική δράση, τις σεκάνς δράσης, τους χαρακτηρισμούς, τα θέματα και τη γραφή, αν και ο ρυθμός, ιδιαίτερα της τρίτης και της τέταρτης σεζόν, συγκέντρωσε μια πολωμένη ανταπόκριση.

Μια σειρά συνέχεια στο σκηνικό Castlevania, Castlevania: Nocturne, έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. Η σειρά επικεντρώνεται στον Richter Belmont, απόγονο των Trevor και Sypha, και τη Maria Renard κατά τη Γαλλική Επανάσταση, με τον James Callis να επαναλαμβάνει το δικό του ρόλο ως Alucard.

The Witcher

Η πρώτη σεζόν, αποτελούμενη από οκτώ επεισόδια, κυκλοφόρησε στο Netflix στις 20 Δεκεμβρίου 2019. Βασίστηκε στο The Last Wish και το Sword of Destiny, που είναι συλλογές διηγημάτων που προηγούνται του κύριου έπος του The Witcher. Η δεύτερη σεζόν, που αποτελείται επίσης από οκτώ επεισόδια και βασίζεται στο μυθιστόρημα Blood of Elves, κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου 2021.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, το Netflix ανανέωσε τη σειρά για μια τρίτη σεζόν, η οποία αποτελείται επίσης από οκτώ επεισόδια, που κυκλοφόρησαν σε δύο τόμους στις 29 Ιουνίου και στις 27 Ιουλίου 2023. Θα ακολουθήσει η τέταρτη σεζόν, με τον Liam Hemsworth να αναλαμβάνει τον ρόλο του Geralt of Rivia. Τον Απρίλιο του 2024, η σειρά ανανεώθηκε για την πέμπτη και τελευταία σεζόν της.

Twisted Metal

Η ανάπτυξη της σειράς έγινε από τη Sony Pictures Television και την PlayStation Productions και ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 με μια πλήρη σεζόν που παραγγέλθηκε από την Peacock τον Φεβρουάριο του 2022. Γυρίστηκε στη Νέα Ορλεάνη από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2022, η σειρά κυκλοφόρησε στο Peacock στις 27 Ιουλίου 2023, με και τα 10 επεισόδια . Τον Δεκέμβριο του 2023, η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν.