Το Netflix έχει εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του με νέες σειρές για όλα τα γούστα. Δράση, γέλιο, μυστήριο, έρωτας και… τρόμος είναι τα κυριότερα στοιχεία του νέου περιεχομένου που είναι διαθέσιμο αυτές τις ημέρες.

Η σειρά που ανέβηκε στο Netflix είναι το νέο Peaky Blinders!

Το top-5 σειρών του Netflix αυτό το ΣΚ

#5 Bandidos

Ο Μιγκέλ και η σύντροφός του Λίλι ξεκινούν μια συναρπαστική περιπέτεια για να ανακτήσουν έναν θησαυρό κρυμμένο σε ένα υποβρύχιο ναυάγιο, που χάθηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας στα ανοιχτά των ακτών στο Μεξικό. Ωστόσο, σύντομα ανακαλύπτουν ότι δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν τον ξεχασμένο θησαυρό.

Παίζουν οι Έστερ Εσποσίτο σαν Λίλι , Αλφόνσο Ντοσάλ σαν Μιγκέλ , Μάμπελ Καντένα σαν Ινες, Χουάν Πάμπλο Μεντίνα σαν Γουίλσον, Άντρες Μπαίντα σαν Άριελ , Νικολάς Φουρντάντο σαν Οκτάβια, Σάρα Νίκολς σαν Ναταλίκαι αρκετοί ακόμα, σε σκηνοθεσία Αντριάν Γκούνμπεργκ και Σόουρανερ Πάμπλο Τέμπα . Η πρεμιέρα έγινε στις 13 Μαρτίου στο Netflix.

#4 Homicide

Το Homicide αποτελέσει μια ανεπανάληπτη αποκάλυψη στον κόσμο των αστυνομικών ντοκιμαντέρ. Δημιουργός της σειράς είναι ο Ντικ Γουόλφ, ένα αναπόφευκτο όνομα στον κόσμο των δραματικών σειρών χάρη στη ναυαρχίδα του New York, police judiciaire, και η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 20 Μαρτίου 2024. Το Homicide προσκαλεί τους θεατές να εντρυφήσουν στην καρδιά μερικών από τις πιο διαβόητες υποθέσεις δολοφονιών της Αμερικής.

Στο Homicide, οι ιστορίες αφηγούνται απευθείας από εκείνους που εμπλέκονται πιο στενά στις υποθέσεις – τους ερευνητές και τους εισαγγελείς που εργάστηκαν σκληρά για να εξιχνιάσουν αυτά τα πολύπλοκα εγκλήματα. Αυτή η προσέγγιση δίνει στους θεατές μια μοναδική και βαθιά προσωπική εικόνα της λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, εμπλουτισμένη από την εμπειρία και τις προοπτικές εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Με συνολικά 5 επεισόδια, το Homicide υπόσχεται μια συναρπαστική εμβάθυνση στη διαδικασία διερεύνησης και εξιχνίασης υποθέσεων δολοφονίας, παρουσιάζοντας υποθέσεις που διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη και άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στη συλλογική μνήμη. Κάθε επεισόδιο αποκαλύπτει τις περιπλοκές των ερευνών, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αστυνομία και τις στρατηγικές που εφαρμόζονται για να βρεθεί η αλήθεια.

#3 Iron Reign

Η δομή των χαρακτήρων στην πλοκή θα θυμίσει σίγουρα σε πολλούς το The Sopranos. Εδώ, ο Εδουάρδ Φερνάντε  που αναλαμβάνει το ρόλο του Τόνι Σοπράνο, ενός δηλαδή οικογενειάρχη και γκάνγκστερ. Λύνει πάντα προβλήματα, κάνει χάρες και ελέγχει μια ανεξέλεγκτη οικογένεια. Το καρφί, ο αναξιόπιστος τοξικομανής, ο προβληματικός εραστής, η κόρη ανάμεσα στο καλό και το κακό, ο φίλος της… Όλα ακούγονται γνωστά από τη θρυλική σειρά του HBO, αλλά μεταφέρονται κάτι παραπάνω από καλά σε αυτή την ισπανική μυθοπλασία που επικεντρώνεται στην εμπορία και το λαθρεμπόριο στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Κα σε αυτό το σημείο, θυμίζει φυσικά και την άλλη σπουδαία σειρά του HBO, το The Wire. 

Αφιερωμένη στη διακίνηση ναρκωτικών στις αποβάθρες και στη ζωή των λιμενεργατών που συμμετέχουν σε αυτή, η σειρά Iron Reign μοιάζει να θέλει να μας δώσει το ισπανικό αντίστοιχο. Όχι τυχαία, η σειρά ξεκινά με μια σκληρή σεκάνς στην οποία ένας λιμενεργάτης, πατέρας χρεωμένος, δέχεται την “τιμωρία” του. Διεφθαρμένη και, ταυτόχρονα, θύμα, η εργατική τάξη του λιμανιού είναι το ενδιαφέρον πλαίσιο αυτής της σειράς για τη μαφία και τη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά δεν ξεχνάει ένα κοινωνικό πορτρέτο και αντανακλά ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση πέρα από τη μεγαλύτερη επένδυση στην ανθρώπινη φύση των ανθρώπων της εξουσίας. Αλλά φυσικά, αυτό δεν έχει πραγματικά σημασία.

Ούτε πρόκειται να υπερβάλλουμε. Το Iron Reign δυσκολεύεται πολύ, όπως και κάθε άλλη σειρά, να ταιριάξει με το The Wire ή το Sopranos , αλλά αυτό που κάνει και αυτό που συλλέγει και από τα δύο προσαρμόζεται πολύ καλά στο πλαίσιο του. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά γεμάτη ίντριγκες, αξιόπιστη, δραματική και γεμάτη ενδιαφέρουσες δυναμικές εξουσίας. 

#2 3Body Problem

Μια μέρα στο Πεκίνο, το 1967, η φοιτήτρια αστροφυσικής Γιε Γουένι βλέπει τον πατέρα της να ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου από παραστρατιωτικές δυνάμεις. Αργότερα, εντάσσεται σε ένα στρατιωτικό πρόγραμμα στη Μογγολία ως μέρος μιας συμφωνίας για να αποφύγει τη δική της τιμωρία, με την προϋπόθεση ότι δεν μπορεί θα μπορεί να φύγει από τη βάση.

Σε αυτό το ψυχρό φυλάκιο, κάτω από μια γιγάντια παραβολική ακολουθία γεγονότων, χάνει κάθε πίστη στην ανθρωπότητα. Αφιερώνει τη ζωή της στην έρευνα της, κάνοντας μια επιστημονική ανακάλυψη που οδηγεί στη μετάδοση ενός ραδιοφωνικού σήματος υψηλής ισχύος στο βαθύ διάστημα. Αυτή η ενέργεια θα έχει σοβαρές συνέπειες, και όλα προέρχονται από εκείνη τη μοιραία μέρα στο Πεκίνο.

#1 The Gentlemen

Στο The Gentlemen, ο Έντι και ο Φρέντι Χόρνιμαν είναι δύο αδέρφια που ο πλούσιος πατέρας τους πέθανε και άφησε την περιουσία του στον Έντι αποκλειστικά, αν και ο μικρότερος εκ των δύο. Ο Έντι είναι βετεράνος αξιωματικός του βρετανικού στρατού και βρίσκεται ξαφνικά στα χέρια του με μια αμύθητη περιουσία, αλλά και έναν αδερφό που είναι προβληματικός. Εθισμένος στα ναρκωτικά και τον τζόγο, χρωστάει σε όποιον ανήκει στον υπόκοσμο και η ιστορία ξεκινάει από το χρέος των 8 εκατομμυρίων λιρών σε μια οικογένεια μαφιόζων από το Λίβερπουλ.

Οι Ντίξον είναι αμείλικτοι και «βλάχοι», κλασικοί Scousers, χριστιανικοί δολοφόνοι, αιμοσταγείς προτεστάντες. Απολαμβάνουν να σκοτώνουν και μετά να προσεύχονται και να ζητούν συγχώρεση από ένα δικό τους κατασκεύασμα Χριστού.

Ο Έντι δεν θέλει να μπλέξει και προσπαθεί να σώσει τον αδερφό του που δεν λέει να σταματήσει να δημιουργεί μπλεξίματα. Κι ένα τέτοιο θα περιπλέξει επί τα χείρω την κατάσταση. Ο Φρέντι θα πρέπει να χορέψει και να τραγουδήσει ντυμένος κότα και υποδυόμενος ακριβώς το εν λόγω πτηνό, για χάρη του ενός αδελφού Ντίξον. Θα πρέπει να είναι πειστικός. Κάποια στιγμή, έχοντας πάρει μπόλικη κόκα για να αντεπεξέλθει στον εξευτελισμό, δεν θα αντέξει την πίεση του Τόμι Ντίξον και θα του φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ο ασκός του Αιόλου έχει μόλις ανοίξει για τον Έντι, ο οποίος έχει στο πλάι του την Σούζι Γκλας. Η Σούζι παρουσιάστηκε ως συνεργάτιδα του μπαμπά του, αλλά στην πραγματικότητα είναι επικεφαλής σε μια επιχείρηση ναρκωτικών με έδαφος παραγωγής το υπόγειο της έπαυλης των Χόρνιμαν. Η Σούζι θα προσπαθήσει να μυήσει τον Έντι στα κατατόπια της νύχτας, στο πώς χειρίζονται κάποιες υποθέσεις και τα πτώματα που, αναγκαστικά, θα προκύψουν.

Όμως ο Έντι δείχνει να έχει έναν άλλο δρόμο, δικό του, που περιλαμβάνει λιγότερο αιματοκύλισμα. Και με το ήθος του στρατιωτικού, θα προσπαθήσει να κρατηθεί ως η βιτρίνα της επιχείρησης μαριχουάνας, αλλά με τον δρόμο μπροστά του να περιλαμβάνει μια σειρά από συμμορίες και αδίστακτους μαφιόζους.