Το Netflix έχει εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του με νέες σειρές για όλα τα γούστα. Δράση, γέλιο, μυστήριο, έρωτας και… τρόμος είναι τα κυριότερα στοιχεία του νέου περιεχομένου που είναι διαθέσιμο αυτές τις ημέρες.

Το top-5 σειρών του Netflix αυτό το ΣΚ

#5 Σώσε με

Το ψυχολογικό θρίλερ που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Δημήτρη Σίμου ξεκίνησε το ταξίδι του στο Netflix, σε Ελλάδα και Κύπρο, στις 15 Ιανουαρίου 2024.

Είναι μια ιστορία ενοχής, εκδίκησης και λύτρωσης που ενώνει ξανά τη μοίρα δύο γυναικών. Το ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου, με φόντο την ελληνική επαρχία, αφηγείται το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου και βασίζεται στο ομότιτλο best seller μυθιστόρημα του επιτυχημένου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Δημήτρη Σίμου.

Πρόκειται για μια ιστορία ενοχής, εκδίκησης και λύτρωσης, η οποία ζωντανεύει με συνταρακτικές ερμηνείες, γρήγορη σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική που κόβει την ανάσα. Με φόντο την ελληνική επαρχία, η δυνατή πλοκή παρασύρει τους πρωταγωνιστές της σε έναν συναισθηματικό ανεμοστρόβιλο πάθους και λύτρωσης. Το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου πλέκει έναν ιστό που ενώνει ξανά τη μοίρα δύο γυναικών, τη στιγμή που το κρυμμένο παρελθόν της οικογένειας Πομάνου θα συναντήσει το παρόν και η σύγκρουση θα ξορκίσει κάθε μυστικό.

Οι εξελίξεις προχωρούν με καταιγιστικό ρυθμό και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, οδηγώντας σε έναν ανατρεπτικό επίλογο που δεν περιμένει κανείς.

Τα γυρίσματα των οχτώ 50λεπτων επεισοδίων έγιναν στη Θράκη και την Αθήνα, σε μια παραγωγή υψηλής κινηματογραφικής ποιότητας, με εντυπωσιακές εικόνες από την περιοχή της Κομοτηνής, ενός τόπου που χρωματίζεται από τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων. Οι εύθραυστες ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας κλυδωνίζονται από μια σειρά εγκλημάτων και εξαφανίσεων που ξυπνούν φαντάσματα του παρελθόντος.

Τη Νικόλ Πομάνου ενσαρκώνει η Δανάη Σκιάδη, ενώ την αστυνόμο Δέσποινα Λουκίδη υποδύεται η Έλενα Μαυρίδου. Πρωταγωνιστούν επίσης με αλφαβητική σειρά οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.

4# Σέρρες

Μόλις δύο 24ωρα χρειάστηκαν οι «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη για να κατακτήσουν το ελληνικό Netflix και να στρογγυλοκαθίσουν στην κορυφή.

Στις «Σέρρες» παρακολουθούμε την ιστορία ενός νεαρού γκέι άνδρα, του Οδυσσέα, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του για το μνημόσυνο της πολυαγαπημένης του μητέρας. Όμως το ατύχημα του πατέρα του παρατείνει την διαμονή του στο πατρικό του. Ο ίδιος δεν είναι μοναχοπαίδι, έχει άλλα δύο αδέρφια, αλλά αναλαμβάνει εκείνος να φροντίσει τον πατέρα του.

Εκτυλίσσονται άβολες σκηνές που εμπλουτίζονται από την αμηχανία του Οδυσσέα με τον πατέρα του, μια σχέση που κλονίστηκε όταν ο τελευταίος του είπε να προσέχει τι φοράει και πώς φέρεται, αν δεν θέλει να τον κοροϊδεύουν οι άλλοι. Στην επαρχία υπάρχει ακόμα αυτή η σύσταση για το τι θα πουν οι άλλοι, άλλωστε.

3# House, M.D.

Το House επικεντρώνεται στον λαμπρό επικεφαλής του διαγνωστικού κέντρου Princeton-Plainsboro Teaching Hospital με πρωταγωνιστή τον Hugh Laurie. Η σειρά ήρθε στην Ελλάδα με τον τίτλο Ιατρικές Υποθέσεις, ενώ στην Αμερική ονομάζεται και House M.D. Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα νοσοκομείο και παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας ομάδας γιατρών η οποία σε κάθε επεισόδιο καλείται να κάνει την σωστή διάγνωση για τον εκάστοτε ασθενή.
Κεντρικό πρόσωπο είναι ένας ιδιοφυής αλλά εκκεντρικός και ελαφρώς αντικοινωνικός γιατρός ονόματι Dr. Gregory House, ο οποίος με τις γνώσεις του, την εμπειρία, την ευφυΐα και την αντίληψή του λύνει τις πιο μυστηριώδεις ιατρικές υποθέσεις.

Το House είναι μία πολύ γνωστή τηλεοπτική σειρά που έκανε πρεμιέρα στο FOX το 2004 και ολοκληρώθηκε μετά από 177 επεισόδια το 2012.

Οι 8 σεζόν του πασίγνωστου σόου στριμάρουν στο Netflix.

2# Griselda

Η σειρά βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Γκριζέλντα Μπλάνκο, της «νονάς της κοκαΐνης», η οποία μετέφερε λαθραία τόνους ναρκωτικών στην Αμερική και δημιούργησε ένα από τα πιο κερδοφόρα καρτέλ στην ιστορία.

Εκτός από την ευφυΐα και τις εξειδικευμένες δεξιότητές της στο λαθρεμπόριο, η Μπλάνκο ήταν γνωστή ως αδίστακτη δολοφόνος. Συνδέεται με αμέτρητες δολοφονίες και, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, είχε το παρατσούκλι “Μαύρη Χήρα”. Ακόμη και ο “βασιλιάς των ναρκωτικών”, Πάμπλο Εσκομπάρ, τη θεωρούσε επικίνδυνη. Ο θρύλος λέει ότι είπε: Ο μόνος άνθρωπος που φοβήθηκα ποτέ ήταν η Γκριζέλντα Μπλάνκο”.

Η σειρά Griselda εξετάζει την ταραχώδη άνοδο της Μπλάνκο στην εξουσία και την πτώση της. Εκτός από τη Βεργκάρα, το καστ περιλαμβάνει εκπληκτικές ερμηνείες από τους Κάρολ Τζ, Βανέσα Φερλίτο και Αλμπέρτο Γκουέρα.

1# Alexander the making of a god

Το «Alexander: The Making of a God» (Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού) είναι μία σειρά-ντοκιμαντέρ, όπου συνδυάζει συνεντεύξεις με συναρπαστικές αναπαραστάσεις, ενώ εστιάζει φυσικά στη ζωή ενός εκ των δημοφιλέστερων Αρχαίων Ελλήνων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επίκεντρο του ντοκιμαντέρ είναι η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα από την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας, όπως αναφέρει η επίσημη περιγραφή.

Η τηλεοπτική σειρά του Netflix περιλαμβάνει 6 επεισόδια, τα οποία είναι όλα διαθέσιμα για binge-watch, τα οποία διαρκούν από 30 έως και 44 λεπτά. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Hugh Ballantyne των «Manson: The Lost Tapes», «The Investigator: A British Crime Story» και «Stolen: Catching the Art Thieves».

Τον ρόλο του Μέγα Αλέξανδρου έχει αναλάβει ο Buck Braithwaite, τον οποίο μπορεί να θυμάστε από το πρόσφατο «Fair Play» του Netflix, ενώ εμφανίζεται και στο «Masters of the Air» του Apple TV+. Από την άλλη, το ρόλο του Βασιλιά Δαρείου έχει αναλάβει ο Mido Hamada. Στη σειρά εμφανίζονται και διάφοροι ειδικοί, όπως για παράδειγμα ιστορικοί και αρχαιολόγοι, μεταξύ των οποίων η καταξιωμένη Ελληνίδα αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίος-Παπακώστα.

Το «Alexander: The Making of a God» έρχεται από την Tailfeather Productions και την Lion TV με εξωτερικούς παραγωγούς τους Lucy van Beek και Nick Catliff.