Σε μια περίοδο κατά την οποία όλες οι δομές και ΜΚΟ έχουν μπει στο μικροσκόπιο, κάποια ζητήματα λειτουργίας τους, γεννούν εύλογες απορίες και οδηγούν, μετά και τα όσα έγιναν με την Κιβωτό Του Κόσμου, σε καχυποψία. Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξέφρασε με τον θεσμικό της ρόλο ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τις αμφιβολίες της για την οικονομική διαχείριση από την διοίκηση του Χαμόγελου του Παιδιού, μιλώντας στο Action24.

«Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει, διάβασα, σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει, να μη μπορεί χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική…»

Όταν ο παρουσιαστής του Action24, την ρώτησε αν αφήνει μια σαφή μομφή για τη δομή, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εξήγησε πως εκφράζει μια λογική απορία και δεν αφήνει υπόνοιες και αιχμές.

«Λέω ότι δε μπορώ να πιστέψω ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, και ο πρόεδρος του μένει σε ένα πλούσιο σπίτι – μπορεί και σωστά να μένει σε αυτό το σπίτι γιατί κάνει καλά τη δουλειά του. Ε, δε μπορεί να μας λένε ότι δε μπορούν να φτιάξουν τις υπόλοιπες δομές όπως πρέπει. Ευτυχώς αυτές οι δομές έχουν προσφορές δεκαετιών από τον κόσμο που από τα 400 ακίνητα, κάποιο θα κάνει, δε μπορεί».

Αυτές οι δηλώσεις ήρθαν ως συνέχεια του ρεπορτάζ από την εφημερίδα Το Βήμα, όπου αναφερόταν ότι ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού, διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Αλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα, που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη. Η συνολική του αξία πιάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το ίδιο ρεπορτάζ θέλει τον οργανισμό να διαθέτει λογαριασμό σε τράπεζα στη Ζυρίχη με 300.000 ευρώ το 2018, ποσό που λίγους μήνες μετά ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια, ενώ το 2019 το Χαμόγελο είχε έσοδα κοντά στα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Άλλη μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας – Συνελήφθη 58χρονος στο Άργος με ευρωπαϊκό ένταλμα

Είχε φράξει στο στοίχημα: Η Λατινοπούλου ξεσπά για την εκδήλωση με τις drag queens που θα διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά

Εικόνες ΗΠΑ θα δούμε στην Ελλάδα: Έρχεται πολικό ψύχος τον Ιανουάριο σύμφωνα με τον Λέκκα