Για 5 επεισόδια, το Survivor All Star έπαιζε μπάλα μόνο του και έκανε, όντως, εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης. Όμως, ήταν αναμενόμενο πως με το που έμπαιναν οι σειρές και πάλι στη μάχη της τηλεθέασης, θα υπήρχε πτώση. Παράλληλα, χθες έκανε πρεμιέρα και το MasterChef, που θέλει επίσης να διεκδικήσει κάτι καλό.

Σε αυτή την πρώτη μάχη μεταξύ όλων των μεγάλων δυνάμεων, η πτώση του Survivor ήταν μεγαλύτερη του αναμενομένου και μένει να φανεί πού θα κάτσει η μπίλια, μιας και, λογικά, το MasterChef θα χάσει επίσης σε ποσοστά, άρα θα πρέπει να δούμε πώς θα αρχίσει να μοιράζεται η τηλεθέαση στις επόμενες ημέρες και κυρίως από την επόμενη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές απ΄αυτή την πρώτη μάχη, ότι το δίπολο που έχει πάρει τα ηνία τη φετινή σεζόν, δηλαδή οι σειρές και οι εκπομπές που δίνουν βάση στο ενημερωτικό (βλ. Λιάγκας, Κουτσελίνη, Στεφανίδου και Ευαγγελάτος), δύσκολα θα χάσουν τη δυναμική τους.

Το Survivor All Star λοιπόν, πήγε από τα 35αρια και 33αρια στο 19.9% και στο 19.5% σε δυναμικό και γενικό σύνολο αντίστοιχα, με τον Σασμό να κρατάει την πρώτη θέση και στις δύο κατηγορίες. Ο Παράδεισος των Κυριών πήρε τη δεύτερη θέση στο γενικό σύνολο από το Survivor, ενώ το MasterChef, ένα πρότζεκτ στην 7η σεζόν του και με το ενδιαφέρον να έχει ατονίσει, κατάφερε να κάνει 18,3% στο δυναμικό.

Αν αυτό το δείγμα γραφής είναι προμήνυμα, τότε είναι βέβαιο πως στην παραγωγή του Survivor All Star ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους από τώρα, για να δώσουν εκ νέου δυναμική στο ριάλιτι, που, με την παρούσα σύνθεση, σιγά σιγά θα αρχίσει να χάνει σε ενδιαφέρον, ιδίως στο αγωνιστικό.

Αναλυτικά τα ποσοστά τηλεθέασης:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Σασμός – 21,9%

Survivor – 19,9%

MasterChef – 18,6%

Παράδεισος των κυριών – 18,3%

Ράδιο Αρβύλα – 17,7%

Παγιδευμένοι – 14,9%

Μαύρο Ρόδο – 14,7%

Γη της Ελιάς – 13,6%

Ποιος Παπαδόπουλος – 7,3%

Δική μας οικογένεια – 3,7%

Κάνε ότι κοιμάσαι – 2,5%

Χαιρέτα μου τον πλάτανο – 2,4%

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Σασμός – 25%

Παράδεισος των κυριών – 21,3%

Survivor – 19,5%

Γη της Ελιάς – 19,5%

Μαύρο Ρόδο – 17,9%

Ράδιο Αρβύλα – 15%

Παγιδευμένοι – 14,9%

MasterChef – 12,7%

Ποιος Παπαδόπουλος – 6,9%

Δική μας οικογένεια – 3,8%

Χαιρέτα μου τον πλάτανο – 3,2%

Κάνε ότι κοιμάσαι – 3,2%