Τα πάθη και τα λάθη των ηρώων της δραματικής σειράς Famagusta, εμπνευσμένης από την τραγωδία της Κύπρου το ’74, οδηγούν τον τηλεθεατή στον δρόμο προς την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ένα μωρό που χάθηκε στη δίνη του πολέμου. Μια οικογένεια που κατάφερε να ορθοποδήσει, παρά το γεγονός πως η πληγή της απώλειας δεν έκλεισε ποτέ. Πενήντα χρόνια μετά, η ελπίδα να βρουν τον χαμένο γιο παραμένει ζωντανή.

Άνθρωποι που δέθηκαν στην πάροδο του χρόνου με την οικογένεια Σέκερη και θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια συγκινητική επανασύνδεση που αναμένεται να αλλάξει αποφασιστικά τις ισορροπίες.

Famagusta Λούλης Παυλίδου

Famagusta: Πώς εμπλέκεται ο στενός κύκλος της οικογένειας Σέκερη στην ιστορία

Ιφιγένεια Χαραλάμπους (Βασιλική Τρουφάκου): Σύζυγος του Παύλου, του δευτερότοκου γιου της οικογένειας Σέκερη και μητέρα του Αντρίκου. Αγγειοπλάστης με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά της.

Παλεύει με τον αλκοολισμό που της στοίχισε σε όλους τους τομείς, καθώς έφτασε την οικογένειά της στο χείλος του γκρεμού. Η αγάπη για τον γιο της και η κλονισμένη υγεία του Παύλου τον οποίο λατρεύει, την υποχρεώνει να αναθεωρήσει τα πάντα…

Famagusta Ιφιγένεια Χαραλάμπους

Θοδωρής Πανάγου (Στέφανος Μιχαήλ): Ιδιοκτήτης μεγάλου αλιευτικού. Επιπόλαιος και νάρκισσος. Αγαπάει τη γυναίκα του, όμως ψάχνει το πάθος που λείπει από το γάμο του στο πρόσωπο της Ελένης.

Η παράνομη σχέση του θα δοκιμάσει την ηθική του ακεραιότητα και θα διαλύσει ό,τι αγαπάει. Η προσπάθεια του να επανορθώσει θα αποβεί άκαρπη…

Famagusta Θοδωρής Πανάγου

Τεύκρος Κωνσταντίνου (Βαγγέλης Κακουριώτης): Ο κτηνίατρος της φάρμας και έρωτας της Δάφνης. Βαθιά συναισθηματικός, μεγαλώνει μόνος του τον αδερφό του Μάριο που έχει σύνδρομο Down.

Είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για εκείνον, όπως να διεκδικήσει την επιμέλειά του από την μητέρα τους Αλίκη, μια αδιάφορη και ακατάλληλη κηδεμόνα. Ερωτευμένος παράφορα με τη Δάφνη, διστάζει να τη βάλει αρχικά στη ζωή του λόγω του Μάριου. Το μέλλον όμως τον διαψεύδει.

Famagusta Τεύκρος Κωνσταντίνου

Σιμώνη Αρτεμίου (Μαριάννα Σάντη): Γιατρός – Αναισθησιολόγος, μέλος ομάδας εθελοντών γιατρών σε εμπόλεμες ζώνες. Παντρεμένη με τον Γιώργο, επίσης γιατρό και μέλος μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ). Τον θαυμάζει και ζει ευτυχισμένη μαζί με εκείνον και τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο.

Η ευτυχία αυτή διαλύεται, όταν ανακαλύπτει πως ο Γιώργος δεν είναι ο αλτρουιστής που πίστευε. Ο χαμός της αδερφής της, Ελένης, την αναγκάζει να επιστρέψει στην Κύπρο όπου και θα γνωρίσει τον έρωτα.

Famagusta Σιμώνη Αρτεμίου

Δημήτρης Νεοκλέους (Νεοκλής Νεοκλέους): Αρχηγός της Αστυνομίας και αδερφικός φίλος του Αντρέα Σέκερη από τότε που του έσωσε τη ζωή κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Ερωτευμένος με τη δουλειά του, ακούραστος κυνηγός του εγκλήματος. Δουλεύει τόσο πολύ, που η προσωπική του ζωή καταρρέει. Θα έχει μια ευκαιρία ακόμη στην ευτυχία με τη Νάντια, τη συνοδοιπόρο του στη ζωή.

Famagusta Δημήτρης Νεοκλέους

Νάντια Ολυμπίου (Αστέρω Κυπριανού): Γιατρός, αφοσιωμένη στο επάγγελμά της. Στην υπηρεσία των ασθενών της μέρα και νύχτα. Είναι αυτή που θα φέρει άσχημα νέα στην οικογένεια Σέκερη.

Παρά το γεγονός πως είναι πιστή φίλη της Χριστίνας, το ιατρικό απόρρητο της απαγορεύει να την προειδοποιήσει για τα δύσκολα που βρίσκονται μπροστά της.

Famagusta Νάντια Ολυμπίου

Κλεάνθης Χατζής (Γρηγόρης Γεωργίου): Επιστάτης στη φάρμα. Ο πατέρας του ήταν στη φάρμα από την πρώτη μέρα, μαζί με τον παππού Παύλο και τη Χριστίνα, γι’ αυτό και τον αντιμετωπίζουν ως μέλος της οικογένειας.

Δουλευταράς και βαθιά θρησκευόμενος. Το πάθος του για τον τζόγο θα αποδειχτεί μοιραίο για την προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Famagusta Κλεάνθης Χατζής

Νικήτας Αρτεμίου (Δημήτρης Αντωνίου): Ξάδερφος της Σιμώνης και της Ελένης. Εργάζεται και εκείνος στη φάρμα της οικογένειας Σέκερη. Πολέμιος του Θοδωρή, θα συγκρουστεί έντονα μαζί του για σειρά από λόγους.

Famagusta Νικήτας Αρτεμίου

Τασούλα Κυριακού (Λουκία Μουσουλιώτη): Διευθύντρια αρχαιοτήτων, προϊσταμένη του Παύλου και φίλη της οικογένειας Σέκερη. Αγαπάει τη δουλειά της και εκτιμά την αφοσίωση και τις γνώσεις του Παύλου πάνω στο αντικείμενό τους.

Famagusta Τασούλα Κυριακού

Γιώργος Ζησιμάτος (Άθως Αντωνίου): Γυναικολόγος. Εμπνευστής και ιδρυτής της ΜΚΟ στην οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της, η δεύτερη σύζυγός του, Σιμώνη.

Ο ίδιος έχασε την ιδεολογία και τον αλτρουισμό του στο δρόμο, ενώ η απληστία του τον οδήγησε στην φυλακή και στη διάλυση της οικογένειας του.

Famagusta Γιώργος Ζησιμάτος

Μάριος Κωνσταντίνου (Ανδρέας Χριστοδούλου): Ο 11χρονος αδερφός του Τεύκρου με σύνδρομο Down. Ένα τρυφερό, γλυκό πλάσμα γεμάτο αγάπη. Λατρεύει τον αδερφό του, τα παγωτά και τα παιχνίδια. Ο μόνος άνθρωπος που δεν αγαπάει και δεν εμπιστεύεται είναι η μητέρα του, η οποία τον έχει απορρίψει.

Famagusta Μάριος Κωνσταντίνου