Η Στόουν υποδύεται την Μπέλα, μια γυναίκα που επανήλθε στη ζωή από έναν αντισυμβατικό επιστήμονα χρησιμοποιώντας τον εγκέφαλο του αγέννητου παιδιού της.

Οι θεατές παρακολουθούν το ταξίδι της καθώς βιώνει εκ νέου τον κόσμο και απολαμβάνει μια σεξουαλική αφύπνιση.

«Η Bella είναι εντελώς ελεύθερη και χωρίς ντροπή για το σώμα της», είπε η Στόουν στο Front Row του Radio 4.

Η ταινία, που αναμένεται ευρέως να είναι υποψήφια για τα φετινά Όσκαρ και τα Baftas, έχει τραβήξει την προσοχή με τις σκηνές γυμνού και σεξ.

Λάνθιμος Φεστιβάλ Βενετίας ταινίες που ξεχώρισαν

Έμμα Στόουν: Η Μπέλα είναι εντελώς ελεύθερη

«Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν το να είναι πιστή στην εμπειρία που βιώνει η Μπέλα. [Το σεξ] είναι προφανώς ένα τεράστιο μέρος της εμπειρίας και της ανάπτυξής της, όπως είναι, νομίζω, για τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή», εξήγησε η Στόουν.

«Αλλά το βλέπω μόνο ως μια πτυχή πολλών [άλλων εμπειριών] -την ανακάλυψή της για το φαγητό, τη φιλοσοφία, τα ταξίδια και τον χορό. Το σεξ είναι μια άλλη πτυχή.

Η Μπέλα είναι εντελώς ελεύθερη και χωρίς ντροπή για το σώμα της. Δεν ξέρει να ντρέπεται για αυτά τα πράγματα ή να καλύπτει τα πράγματα ή [επιλέγει] να μην βουτήξετε στην πλήρη εμπειρία όταν πρόκειται για ο,τιδήποτε.

Για το λόγο αυτό, το να αποφευχθούν αυτές οι λήψεις ή το να πούμε, εντάξει, θα τα κόψουμε όλα αυτά επειδή η κοινωνία μας λειτουργεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο… ένιωθα ότι έμοιαζε σαν έλλειψη ειλικρίνειας για το ποια είναι η Μπέλα.

Δεν είμαι άνθρωπος που θέλει απλώς να είναι γυμνός όλη την ώρα, αλλά είμαι κάποια που θέλει να τιμήσει τον χαρακτήρα όσο περισσότερο μπορώ. Αυτό είναι μέρος του ταξιδιού της».

Ο Λάνθιμος, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης τον Στόουν στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του The Favourite, είπε ότι η υπόθεση της ταινίας «επιτρέπει σε έναν άνθρωπο, ιδιαίτερα σε μια γυναίκα, να γνωρίσει τον κόσμο με τους δικούς της όρους και να κάνει μια νέα αρχή από το μηδέν χωρίς να βασίζεται σε κοινωνικές δομές».

Στην ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Alasdair Gray, πρωταγωνιστεί επίσης ο Μαρκ Ραφάλο δίπλα στην Στόουν.

Η Στόουν πήρε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε μιούζικαλ ή κωμωδία στις Χρυσές Σφαίρες νωρίτερα αυτό το μήνα, όπου το Poor Things αναδείχθηκε επίσης καλύτερη ταινία μιούζικαλ ή κωμωδία.