Η συμπεριφορά του Ιπποκράτη προβληματίζει την Ειρήνη. Το γεύμα που έχει οργανώσει η Πολυξένη φέρνει στην επιφάνεια τα συναισθήματα του Δημήτρη για τη Μαρία. Η Αλίκη έρχεται κοντά με τον Γιώργη.

Το Ναυάγιο: Η Λαμπρινή μαθαίνει ποιος έφερε τα λεφτά στη Σοφούλα

Ο Πέτρος ετοιμάζεται να κάνει ένα έγκλημα για να γλιτώσει από τους ανθρώπους που τον κυνηγούν, με τον Άγγελο να βρίσκεται πάντα δύο βήματα πίσω του. Η Λαμπρινή μαθαίνει ποιος έφερε τα λεφτά στη Σοφούλα και ζητάει από τον Νικολή τα στοιχεία της Θοδώρας.

Τελικά το σχέδιο του Άγγελου και του Πέτρου δουλεύει ρολόι και οι αρχαιοκάπηλοι συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω. Ο Πέτρος μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά στη Χριστίνα και τον Μάκη για τη ζωή του.

Η Λαμπρινή τηλεφωνεί στην αυλή για να βρει τον Μάκη αλλά δεν γνωρίζει ότι στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο γιος της. Θα αναγνωρίσει τη φωνή του παιδιού της;

Ναυάγιο

Το Ναυάγιο: Ο Ιπποκράτης έρχεται σε σύγκρουση με την Ειρήνη

Τα φαντάσματα του παρελθόντος ακολουθούν τον Ιπποκράτη και η συμπεριφορά του προβληματίζει την Ειρήνη. Η ώρα της τελετής βράβευσης του Ιπποκράτη έφτασε, αλλά θα είναι επεισοδιακή. Ο Ιπποκράτης είναι ανήμπορος να κατευνάσει την οργή του Ορφέα, που μόλις έμαθε για το χαμό της μάνας του, και ζητάει τη βοήθεια της Ειρήνης η οποία του στέκεται με μητρική αγάπη.

Ο Ιπποκράτης αντιδράει άσχημα στην επίσκεψη του Γιώργη στο σπίτι του και έρχεται σε σύγκρουση με την Ειρήνη. Ο Ορφέας, όμως, κάνει την έκπληξη και ζητάει από τον πατέρα του να παντρευτεί την Ειρήνη.

Ναυάγιο

Το Ναυάγιο: Αποκαλύπτονται τα συναισθήματα του Δημήτρη για τη Μαρία

Η Μαρία βγαίνει από το νοσοκομείο αλλά τα προβλήματα δεν σταματούν. Η κόρη της κανονίζει να δουλέψει στο γραφείο του Δημήτρη, ενώ η Πολυξένη τους καλεί οικογενειακώς για φαγητό.

Παρά τις προσπάθειες της Μαρίας, η Θοδώρα δηλώνει αποφασισμένη να παρακούσει τη μητέρα της και να ξεκινήσει δουλειά στο γραφείο του Δημήτρη χωρίς να ξέρει τι την ενώνει μαζί του και ποιο είναι το παιχνίδι που της παίζει η μοίρα.

Ο Μάκης και η Λίνα σχεδιάζουν να φέρουν κοντά τον Άγγελο και τη Βάσω, την ίδια ώρα που το γεύμα που έχει οργανώσει η Πολυξένη φέρνει στην επιφάνεια τα συναισθήματα του Δημήτρη για τη Μαρία.

Ναυάγιο

Το Ναυάγιο: Αλίκη και Γιώργος έρχονται κοντά

Ο Παντελίδης δίνει στις εφημερίδες την είδηση του πυροβολισμού εναντίον του. Ο Δημήτρης αποκαλύπτει στον Γιώργη μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για την Αλίκη, ενώ η Ειρήνη γνωρίζει επιτέλους τον περιβόητο κ. Βασιλείου.

Ναυάγιο

Η Στέλλα εκλιπαρεί τη Λίνα να της πει ποιος ήταν ο άντρας που σκότωσε τον Κυριάκο. Ο Παντελίδης στο μεταξύ προσπαθεί να δελεάσει με ύπουλο τρόπο έναν ακόμα κομβικό μάρτυρα του ναυαγίου.

Η Αλίκη κάνει μία τρομερή ανακάλυψη για τον παράνομο δεσμό του Γιώργη με την Ασημίνα.

Ναυάγιο

Τελικά η Λίνα αποκαλύπτει στην Στέλλα την αλήθεια για το θάνατο του άνδρα της, η οποία θέλει διακαώς να βρει τον ναύτη που χτύπησε τον Κυριάκο κι αυτό ανησυχεί πολύ τον Βασίλη.

Η Αλίκη έρχεται κοντά με τον Γιώργη, την ίδια ώρα που ο Παντελίδης τής δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο.