Στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Η Παραλία», η συμπεριφορά του Νικήτα ανησυχεί τόσο την Άννα όσο και τη Νικολίνα, ενώ μια ξαφνική αδιαθεσία της Κερασίας αναστατώνει τους δικούς της. Αδιάθετος όμως είναι και ο Χάρι, ο οποίος γίνεται καλά χάρη στη φροντίδα της Υπατίας, που σπεύδει δίπλα του. Όταν ο Καραχάλιος επιστρέφει στα Μάταλα, όσοι έχουν μυστικά… ανησυχούν!

Η Παραλία

Η παραλία: Η Υπατία θα δει τα σημάδια στο κορμί του Χάρι

Η Άννα ανησυχεί για την υγεία του Νικήτα και ζητεί τη βοήθεια της Νικολίνας, η οποία έχει ένα βότανο και για τη δική του περίπτωση. Αυτή τη φορά, όμως, τα ματζούνια της δεν αποδεικνύονται αποτελεσματικά…

Ο Νικήτας δείχνει να χειροτερεύει και η Άννα αναγκάζεται να απευθυνθεί στον γιατρό.

Κι ο Χάρι, όμως, νιώθει μια ξαφνική αδιαθεσία που τον κρατάει μακριά από τους ασθενείς του κι έτσι η Υπατία πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει.

Η Παραλία: Η Νόνα γίνεται στόχος κουτσομπολιών

Σε μια προσπάθεια να μυήσει τον Τόμι στα έθιμα του χωριού, η Νόνα αποφασίζει να τον συνοδεύσει στην κυριακάτικη λειτουργία, όμως η παρουσία τους στην εκκλησία δίνει λαβές για κουτσομπολιά ανάμεσα στους χωριανούς, που συζητάνε τη σχέση που έχουν αναπτύξει.

Στο μεταξύ, η Υπατία περιποιείται τον άρρωστο Χάρι και έτσι βλέπει από πρώτο χέρι τα σημάδια στο κορμί του, που εκείνος προσπαθούσε να κρατήσει κρυφά.

Η Παραλία

Η Παραλία: Ο Διονύσης βάζει μπροστά το σχέδιο για την αποκάλυψη του δολοφόνου της Ρηνιώς

Την ίδια στιγμή, ο Διονύσης βάζει μπροστά το σχέδιό του για να εξιχνιάσει τον φόνο της Ρηνιώς και κινεί γη και ουρανό προκειμένου να επιστρέψει στο χωριό ο αστυνόμος Καραχάλιος και να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στη μέση.

Καθώς η κοινότητα των Ματάλων προετοιμάζεται για τον ερχομό της νέας χρονιάς, όλοι σκέφτονται με ποιους θα περάσουν την αλλαγή του χρόνου, ελπίζοντας να βρίσκονται με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η Παραλία

Η Παραλία: Ο Καραχάλιος επιστρέφει στα Μάταλα!

Μια επεισοδιακή έξοδος του Σήφη και του Γράντου αλλάζει τα δεδομένα, την ώρα που η λέσχη βιβλίου της Ελένης προχωράει δυναμικά, δίνοντας νόημα στην καθημερινότητά της.

Οι σκέψεις και οι ελπίδες των κατοίκων των Ματάλων εστιάζουν στο μέλλον, αλλά μια σκοτεινή αίσθηση αβεβαιότητας πλανάται πάνω από το χωριό και κάνει την ατμόσφαιρα βαριά…

Η απότομη αδιαθεσία της Κερασίας αναστατώνει τον Γράντο και τον παπα-Νικόλα, που σκέφτονται τις ατυχίες που είχαν χτυπήσει την οικογένειά τους στο παρελθόν, αντίθετα με τον Χάρι, που νιώθει πολύ καλύτερα και έχει επιστρέψει στα ιατρικά του καθήκοντα μαζί με την Υπατία.

Οι δυο τους φροντίζουν μαζί τους ασθενείς τους και κανονίζουν τις επικείμενες επισκέψεις τους στα κοντινά χωριά, περνώντας όλο και περισσότερο χρόνο μαζί. Την ίδια στιγμή, οι πιέσεις του Διονύση φέρνουν αποτέλεσμα και ο Καραχάλιος επιστρέφει στα Μάταλα, προκαλώντας χάος και ανησυχία τόσο στην τοπική κοινότητα όσο και στους χίπηδες.

Κι αυτήν τη φορά δείχνει πιο αποφασισμένος από κάθε άλλη φορά να βρει και να συλλάβει τον ένοχο!