Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και πραγματικά θες να σπάσεις την οθόνη. Αυτή είναι η γοητεία των τηλεπαιχνιδιών στην τηλεόραση και το Πες Την Λέξη έχει χαρακτηριστικά που φέρνουν άγχος στον τηλεθεατή, με αποτέλεσμα να ταυτίζεται με τον κάθε παίκτη και να νιώθει σαν να παίζει ο ίδιος, σα να διεκδικεί ο ίδιος τα λεφτά.

Στο χθεσινό επεισόδιο του Πες Την Λέξη, διαγωνίζοντα δύο παίκτες με το όνομα Λευτέρης και ο παίκτης που έπαθε αυτό το κάζο, που άγγιξε τα 154.500 ευρώ και του έφυγαν από τα χέρια, είναι ο Λευτέρης Β., ο δεξιός στο βίντεο.

Στο παιχνίδι των ερωτήσεων που οι απαντήσεις έχουν ως πρώτο γράμμα το κάθε επόμενο γράμμα της αλφαβήτου, ο Λευτέρης είχε απαντήσει 21 ερωτήσεις και του είχαν μείνει αυτές που οι απαντήσεις αντιστοιχούσαν στα γράμματα Ι, Μ, Υ.

Κατ’ αρχάς, και μόνο που απάντησε σε αυτόν τον χρόνο τις 21 ερωτήσεις και είχε καταφέρει να έχει 14 δευτερόλεπτα για τις τελευταίες 3, ήταν καταπληκτικό. Όπως καταπληκτικό ότι όταν ήρθε η στιγμή να τις ξανακούσει τις ερωτήσεις, πήρε γρήγορα πάσο για να τις σκεφτεί όσο θα έπαιζε ο αντίπαλός του, και μόλις ήρθε ξανά η σειρά του, δεν έχασε δευτερόλεπτο.

Πρώτα απάντησε για το Μ, με τη λέξη «μαράζι» να είναι η απάντηση για τουρκικής προελεύσεως ερώτηση που υποδηλώνει τη θλίψη, τον μεγάλο καημό, μετά απάντησε «Υάκινθος» για την ερώτηση που ήθελε τον ωραίο νέο της αρχαίας μυθολογίας που ήταν ερωμένος (με την παιδαγωγική έννοια του όρου) του Απόλλωνα και έμενε η απάντηση για το γιώτα. Η ερώτηση αφορούσε στο άθλημα που κάνει ο Κύπριος αθλητής Παύλος Κοντίδης και ο παίκτης είπε «ιστιοσανίδα». Η απάντηση όμως είναι ιστιοπλοΐα, που ήταν η δεύτερη επιλογή στο μυαλό του.

«Ήταν 50-50», είπε όταν κατάλαβε πως η απάντηση ήταν αυτή, ενώ οι συμπαίκτες στο τραπέζι του Πες Την Λέξη, τραβούσαν τα μαλλιά τους. Όπως τα τραβούσαμε κι εμείς. Έτσι, για ένα λάθος που αφορά στο δεύτερο συνθετικό της απάντησης, ο Λευτέρης δεν πήρε τα 154.500 ευρώ, αλλά ένα πολύ μικρότερο ποσό.

Κρίμα, γιατί φάνηκε πολύ καλός παίκτης, ιδίως στην ταχύτητα. Εμείς απαντούσαμε τα σωστά με καθυστέρηση 6-7 δευτερολέπτων παραπάνω, οπότε σίγουρα θα είχαμε ξεμείνει από χρόνο.

Μπράβο του όπως και να ‘χει και συμπάσχουμε, κι ας μην έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση.