Ο MrBeast, ο YouTuber που είναι γνωστός για τα μεγάλα χρηματικά που προσφέρει στο κανάλι του, το τραβάει πιο πολύ από ποτέ με το νέο του τηλεπαιχνίδι που πρόκειται να προβληθεί στο Amazon’s Prime Video.

Ο δημοφιλής δημιουργός περιεχομένου του YouTube, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Τζίμι Ντόναλτσον ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία με το Prime Video για το «Beast Games», ένα ριάλιτι διαγωνισμό που υπόσχεται στον νικητή ένα χρηματικό έπαθλο 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη αμοιβή που έγινε ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης.

Το τηλεπαιχνίδι

Το τηλεπαιχνίδι θα έχει 1.000 διαγωνιζόμενους που θα παλέψουν για μια ανταμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία σύμφωνα με το δελτίο τύπου είναι «το μεγαλύτερο ενιαίο βραβείο στην ιστορία της τηλεόρασης». Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των προκλήσεων στις οποίες θα συμμετάσχουν οι διαγωνιζόμενοι των Beast Games.

Είναι μια αξιοσημείωτη κίνηση ακόμη και για κάποιον που έχει φιλοξενήσει πολλούς παρόμοιους διαγωνισμούς στο κανάλι του στο YouTube, όπως εκείνους όπου άτομα από κάθε χώρα διαγωνίστηκαν για 250.000 δολάρια ή μια ομάδα ατόμων ηλικίας 1 έως 100 ετών ανταγωνίστηκαν για 500.000 δολάρια.

Το 2021, ο Ντόναλτσον έκανε ένα βίντεο με το Squid Game στην πραγματική ζωή για το κανάλι του στο YouTube, λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο του επιτυχημένου κορεατικού σόου. Στη συνέχεια, το Netflix κυκλοφόρησε το δικό του ριάλιτι διαγωνισμού, Squid Game: The Challenge, με έπαθλο 4,65 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, ο Ντόναλτσον έχει τον δικό του διαγωνισμό πραγματικότητας για την πλατφόρμα της Amazon.

Ο Ντόναλτσον θα είναι ο εκτελεστικός παραγωγός του Beast Games, το οποίο θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Prime Video σε περισσότερες από 240 χώρες και περιοχές.

«Στο YouTube, πρέπει να κάνω βίντεο με τίτλους και μικρογραφίες», λέει ο Ντόναλτσον σε μια συνέντευξη στο The Colin and Samir Show. «Αλλά σε αυτή την εκπομπή, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Μπορώ απλώς να κάνω καλό περιεχόμενο». Καθώς η τηλεθέαση κυμαίνεται διαρκώς σε χαμηλά επίπεδα τελευταία στην πλατφόρμα, ο Ντόναλτσον λέει ότι έχει κάνει κάποιες τροποποιήσεις στα βίντεό του για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον στο περιεχόμενό του, συμπεριλαμβανομένης της επιβράδυνσης των βίντεο και της εστίασης περισσότερο στην αφήγηση.