Μπορεί να περηφανεύεται για πολλά η Αθήνα. Κι ας (της) γκρινιάζουμε, κι ας της χρεώνουμε πολλά – δικαίως ή αδίκως. Ένα εξ αυτών είναι πως διαθέτει μερικά εκπληκτικά μπαρ για κοκτέιλ που θα ζήλευαν και οι πιο «γκλάμουρ» μεγαλουπόλεις του εξωτερικού.

Τώρα που παίρνει να καλοκαιριάζει, είναι μια από τις μικρές απολαύσεις της ζωής το να κάτσεις να πιείς το ποτάκι σου στο κέντρο. Και όταν βρεθείς εκεί, θες να είναι όλα στην εντέλεια.

Αφέσου στη φροντίδα των ειδικών και ανακάλυψε γεύσεις και ιδέες (μίξης και παρουσίασης) πού θα σε ξετρελάνουν. Σου έχουμε 5 διευθύνσεις, 5 μπαρ για κοκτέιλ εν Αθήναις που όλα (θα) είναι όπως πρέπει για να το ζήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για… κοκτέλειες καταστάσεις: Τα καλύτερα μπαρ για κοκτέιλ στο κέντρο

5 μπαρ για κοκτέιλ στο κέντρο που τα πράγματα είναι… επιστημονικά

Baba au Rum

Δημιουργικότητα, δεξιοτεχνία και εκλεκτά υλικά – όλα σε ένα, τα… πάντα όλα. Το μυστικό αυτού του μπαρ για κοκτέιλ, βραβευμένου ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, δεν είναι κάτι σύνθετο. Είναι όμως κάτι υπερπολύτιμο: Η γνώση.

Θα μπορούσαμε να σου παραθέσουμε όλη τη λίστα του μενού, είναι όλα τα κοκτέιλ ένα κι ένα. Εμείς διαλέξαμε, απλώς ενδεικτικά, τρία εξ αυτών:

Cubano Americano: Ιταλικό Bitter λικέρ με κόκκινο γλυκό βερμούτ, μαύρα μούρα, απόσταγμα σοκολάτας, ελαφριά αρώματα κουβανικών φύλλων καπνού και λίγο δροσερό Perrier.

Polock’s Highball: Σκωτσέζικο ουίσκι, sherry amontillado, μια ιδέα ρούμι απο την Τζαμάικα, καμένο μέλι και νότες μήλου.

Style it Takes: Metaxa 12, γεμάτο αρώματα από σταφύλι και μοσχάτο κρασί, άνθη και βότανα της Ελλάδας, με μια ιδέα σαφράν, περγαμόντο και παλαιωμένο γαλλικό ρούμι.

Κλειτίου 6

The Clumsies

Ακόμα ένα πολυβραβευμένο μπαρ για κοκτέιλ του κέντρου, γνωστό πολύ πέρα από τα στενά όρια της Ελλάδας. Είναι άλλωστε ένα μαγαζί που πραγματικά ορίζει τάσεις και δημιουργεί πλαίσια προς μίμηση.

Και μόνο το διάφανο Daquiri φράουλα θα αρκούσε για να βάλει το The Clumsies στο… πάνθεον της ιστορίας. Οι τύποι πραγματικά σκέφτονται έξω από το κουτί και εμείς απλώς απολαμβάνουμε, κατανοώντας τι εστί «τέχνη».

Πραξιτέλους 30

Bar in front of the bar

Τι ωραία ιδέα εν αρχή: ένα μπαρ μπροστά από ένα άλλο… μπαρ! Και στην τελική, ένα μπαρ για κοκτέιλ που δεν μοιάζει με τίποτε και κανένα άλλο.

«Μαγειρεύουν» εντυπωσιακά καλούδια σε αυτό το καλόγουστο και πρωτοποριακό μαγαζί, στην πλατεία Συντάγματος, δηλαδή πιο κέντρο δεν γίνεται. To fine drinking μετατρέπεται σε μια εμπειρία για όλους.

Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Negroni τους σε διάφορες παραλλαγές, ενώ έχουμε μια αδυναμία και στο Spicy Mia, με βάση τη βότκα. Γενικώς να… δοκιμάσεις. Δεν θα το μετανιώσεις κατ΄ελάχιστο.

Πετράκη 1

Barro Negro

Μένουμε στο Σύνταγμα για ακόμα ένα μπαρ για κοκτέιλ που το επίπεδο είναι πιο ανεβασμένο από… ανεβασμένο.

Εδώ είναι το «σπίτι της τεκίλας». Το περίφημο μεξικάνικο ποτό αποτελεί τη βάση για εκλεκτές δημιουργίες, για πολλά «τι λες τώρα!». Έχεις όρεξη για… διαστημικές Μαργαρίτες; Βρήκες το στέκι σου…

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15

Tiki

Λίγο πιο κάτω από την Ακρόπολη, στο Κουκάκι, ένα μπαρ για κοκτέιλ από αυτά που αγαπάς από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου εκεί. Γιατί είναι αυθεντικά, γιατί το κέφι πηγάζει αυθόρμητα και ανόθευτα.

Στα θετικά vibes συμβάλει τα μέγιστα η «εξωτική» διακόσμηση του μαγαζιού, καθώς και η μουσική. Κλασικά αλλά και πρωτοποριακά κοκτέιλ, ό,τι χρειάζεσαι για να απολαύσεις την έξοδό σου, εδώ θα το βρεις.

Φαλήρου 15