Αν σε ρωτήσουν πόσα κοκτέιλ ξέρεις, μια δεκάδα θα καταφέρεις να την πεις. Zombie, Long Island, Caipirinha, Caipirofska, Mojito, Daiquiri, Paloma, Sex on the Beach, Cosmopolitan, Pornstar Martini, Old Fashioned, Piña Colada, Pisco Sour, Mai Tai, Bloody Mary, Manhattan, Negroni, Margarita είναι τα πιο κλασικά κοκτέιλ, σε βαθμό που αποτελούν κοινό τόπο για την πλειοψήφια των μπαρ.

Από κει και πέρα, υπάρχουν τα λεγόμενα signature cocktails που φτιάχνουν οι bartenders σε κάθε μπαρ και μπορεί είτε να τα έχουν δει στο εξωτερικό και να τα φέρνουν πρώτη φορά στην Ελλάδα είτε να είναι δικής τους έμπνευσης.

Υπάρχει ένα κοκτέιλ που σίγουρα δεν το έχεις ακούσει ξανά και είναι απίθανο να το έχεις πετύχει σε κάποιο μπαρ στην Ελλάδα.

Δεν είναι τόσο καλοκαιρινό, είναι μάλλον πιο χειμερινό, αλλά πάντα μπορεί να γίνει μια παραλλαγή που να το κάνει πιο δροσιστικό.

Πρόκειται για το Horse’s Neck, ένα αμερικάνικο κοκτέιλ που στα υλικά του έχει μπράντι, ginger ale και Angostura bitters, δεν έχει δηλαδή πολλά υλικά να συνδυάσεις. Σερβίεται με παγάκια σε old fashioned ή highball ποτήρι, όπου υπάρχει το γαρνίρισμα με μια μακριά φέτα λεμόνι η οποία τοποθετείται σπειροειδώς μέσα στο ποτήρι για να δώσει την απαραίτητη οξύτητα.

Το Horse’s Neck εμφανίστηκε στις ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα χωρίς αλκοόλ και κάπου στα 1910 προστέθηκε ουίσκι bourbon ή μπράντι.

Πώς φτιάχνεις το κοκτέιλ

  • 60ml bourbon/rye ουίσκι/μπράντι
  • Ginger Beer
  • Angostura Bitters
  • Μια μεγάλη φέτα λεμόνι που να καλύπτει το ποτήρι