Περιεχόμενα

  1. Prac•sitele
  2. Plantas
  3. Pharaoh
  4. Choo-Lee

Η Αθήνα αποτελεί μία από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης με τις προσθήκες στο κομμάτι της εστίασης να είναι συχνές και πολύ αξιόλογες. Δεν είναι τυχαίο, ότι καλύπτει σχεδόν όλες τις κουζίνες προσφέροντας μοναδικά concepts και ενδιαφέροντα menu που διαρκώς εξελίσσονται, εκπλήσσοντας μας.

Από το ιταλικο Prac•sitele μέχρι το ανατρεπτικά παραδοσιακό Pharaoh, η πόλη έχει αποκτήσει νέα στέκια και εικόνες, ζεστές σάλες, ελκυστικά ποτά και πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο ανεξερεύνητο και τις πάντα γνώριμες παιδικές μας γεύσεις, εντυπωσιάζοντας μας ευχάριστα ξανά και ξανά. Μήπως απόψε, να βγούμε για φαγητό;

Prac•sitele

Αποτελεί τη νέα προσθήκη του κέντρου. Ιταλικό, αλλά όχι ένα ακόμη ιταλικό . Στο ισόγειο του ξενοδοχείου “Belle Epoque Suites” βρίσκεται ένας κομψός χώρος σε παστέλ αποχρώσεις γεμάτος με φυτά που ξεπροβάλουν από παντού. Ο σεφ Βασίλης Παύλος, έχει επενδύσει ιδιαίτερα στις πίτσες και τα ζυμαρικά χωρίς όμως το menu να περιορίζεται σε αυτά. ‘Ήρθες, είδες, αγάπησες (“Veni, Vidi, Amavi”), έτσι σε υποδέχεται το Prac•sitele προκαταβάλοντας σε να το αγαπήσεις. Να δοκιμάσεις την  pizza του με λεπτή, τραγανή ζύμη, και τη burratina με πέστο από φιστίκι Αιγίνης και βαλεριάνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prac•sitele (@prac.sitele)

Plantas

Τα αδέρφια Σεμπάστιαν και Παολίνα Διαμαντούλη ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Απόστολο Τσατσίρα και δημιουργήσαν ένα χώρο υψηλής αισθητικής, καθιστώντας το Plantas Athens το νέο all day trend στην περιοχή του Κολωνακίου. Ο Θανάσης Κυρατσούς, διαμόρφωσε έναν elegant χώρο με τροπικές αναφορές ενώ ο chef Νίκος Χολέβας, υπογράφει ένα υγιεινό, ανατρεπτικό menu.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Plantas Athens (@plantasathens)

Pharaoh

Αυτή τη στιγμή είναι ό,τι πιο hot στον τομέα της εστίασης. Το ενθαρρυντικό είναι, ότι η ικανοποίηση είναι ακόμη μεγαλύτερη της προσδοκίας. Το Pharaoh, έχει επιλέξει να στηρίξει την κουζίνα του στην αρχέγονη δύναμη της φωτιάς και το menu του σε παραδοσιακές συνταγές χωρίς να έχει ανάγκη από fancy ονομασίες και περίεργα υλικά. Πατάτες φούρνου, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, γιουβαρλάκια, κοκκινιστό και κολοκυθάκια είναι μόνο μερικά από τα φαγητά που όλοι αγαπήσαμε ως παιδιά και ήρθε η στιγμή να εκτιμήσουμε ξανά ως ενήλικες.

Choo-Lee

Κοιτώντας το απ΄ έξω, μοιάζει βγαλμένο από κινέζικη ταινία. Κατακόκκινο, με μικρά ξύλινα τραπέζια και κλασσικές καρέκλες, το ασιατικό «γιασεμί» έχει δανειστεί πιάτα από διαφορετικές κουζίνες συνθέτοντας έναν επιτυχημένο γαστρονομικό σύνδεσμό μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????~??? (@chooleestogazi)

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr 

Το Scotch Whisky στα καλύτερά του: Πώς οι Σκωτσέζοι κάνουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στην απωανατολίτικη κυριαρχία

Ο chef του ακριβότερου εστιατορίου στον κόσμο είναι Έλληνας – Η λατρεία του Θεού Βάκχου και το πριβέ δωμάτιο μόνο για μέλη

Season’s Greatings από το La Meat Maison στην Κηφισιά