Σε μια Αθήνα που, όπως το πάει, ο κορεσμός θα είναι το συνώνυμό της, το να βρει ο κάτοικος του κέντρου ένα μέρος διαφορετικό για την διασκέδασή του και να μη μένει μόνο στο Παγκράτι, το Κολωνάκι και την Καρύτση, είναι αναγκαίο. Κι ευτυχώς, η Αθήνα έχει τόσες πολλές επιλογές που ένας τουρίστας που θέλει να κάνει γαστροτουρισμό ή nightlife τουρισμό, θέλει τουλάχιστον 10 μέρες για να προλάβει να δει πολλά και σημαντικά.

Το Περιστέρι είναι μια περιοχή στην Αθήνα πολύ αναβαθμισμένη σε επίπεδο επιλογών εστίασης και διασκέδασης τα τελευταία 3-4 χρόνια. Στο φαγητό ειδικά, οι άνθρωποι εκεί θα διεκδικούσαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό την πρόκριση στον τελικό. Δε λέμε πως θα έβγαιναν πρώτοι, διότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά στα ημιτελικά θα έφταναν σίγουρα.

Να πούμε για το Τραβόλτα; Να πούμε για τη Μυρτιά; Να πούμε για το Base Grill; Για το Πρωτοράκι; Δε χρειάζεται. Χρειάζεται όμως να πούμε για το Pappu, που στη δική μας γλώσσα μας παραπέμπει στον παππού, επειδή ο χώρος που βρίσκεται, ανήκε στον παππού ενός εκ των δημιουργών του, ο οποίος φύτεψε κιόλας τις λεμονιές και μανταρινιές που θα βρεις στην αυλή του.

Η λέξη πάντως, με τον τόνο στην πρώτη συλλαβή, όπως προφέρεται, σχετίζεται με την παντζάμπι ερμηνεία που αναφέρεται στο μικρό αγόρι, στον γιο. Στο μικρό παιδί, εν γένει. Γιατί μόλις μπεις σε αυτή τη γαστροταβέρνα, σαν μικρό παιδί θα περιμένεις τα πιάτα που έχεις παραγγείλει, για να τα καταβροχθίσεις.

Μια γαστροταβέρνα στην Αθήνα

Αν και η λέξη αυτή παραπέμπει σε Βίκινγκ, σε κάποιον άγριο λαό του Μεσαίωνα, ενώ σε αυτή τη γαστροταβέρνα δεν είναι ο σκοπός να καταβροχθίσεις. Είναι να απολαύσεις κάθε μπουκιά και να μπορείς να καλυφθείς με όσα περιέχει ένα πιάτο.

Η κουζίνα, το μενού, δεν είναι σταθερό, αφού οι σεφ Θωμάς Μάτσας και Φώτης Μιχόπουλος ακολουθούν κι αυτή την βιωσιμότητα και την εποχικότητα, οπότε τα πιάτα διαμορφώνονται ανάλογα τα υλικά της κάθε εποχής. Άλλα θα φας τώρα τον Μάιο, άλλα τον Σεπτέμβριο.

Για παράδειγμα, το μενού που θα δεις σήμερα, δεν θα υπάρχει από την επόμενη εβδομάδα. Τότε θα εγκαινιαστεί το καλοκαιρινό μενού, όπου οι μόνες σταθερές είναι τα ακόλουθα:

  • Τυροκαυτερή που την φτιάχνουν μπροστά στα μάτια σου οι άνθρωποι του μαγαζιού πάνω στο τραπέζι με πιπεριά Φλωρίνης, γιαούρτι και φέτα
  • Ωμό ψάρι σαν σασίμι με λαδολέμονο εσπεριδοειδών (γιούζου, πορτοκάλι, τσίλι και κουμκουάτ) με το ψάρι να είναι διαφορετικό κάθε μέρα, ανάλογα τη διαθεσιμότητα της αγοράς
  • Σπαγγέτι με κενέλ από ταρτάρ γαρίδας, μπισκ γαρίδας και κρέμα λεμονιού

Κι αφού σου αναφέραμε αυλή, το Pappu έχει από τις πιο ωραίες αυλές στην Αθήνα, σου φτιάχνει πλήρως την αίσθηση, την εσωτερική σου ηρεμία και μπορείς να πάρεις την ανταμοιβή σου, αυτό για το οποίο έχεις πάει. Το ταξίδι γεύσεων.

Μεσολογγίου 100, Περιστέρι, 2105740600