Δεν πάει καιρός που εδώ στο Intronews κάναμε ένα αφιέρωμα στο Παγκράτι, στα τόσα ωραία μέρη που έχει για να βγαίνεις, να περνάς ωραία, να απολαμβάνεις τις μικρές χαρές της ζωής. Ήμασταν… ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας. Πού να φανταστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ήμασταν ήδη πίσω στις εξελίξεις αναφορικά με μια περιοχή της Αθήνας που βρίσκεται σε πρωτοφανή δημιουργικό πυρετό στο κομμάτι «ευ ζην»;

Η ανανέωση είναι συνεχής, με κοφτερά μυαλά να φέρνουν μαζί τους φρέσκες προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό. Πάμε λοιπόν για το update ενημέρωσης που επιβάλλεται για την… Παγκρατάρα! 

Κάθε μήνα κάτι άλλο: Η περιοχή της Αθήνας που ανοίγει η μια μαγαζάρα μετά την άλλη

Παγκράτι: Η πιο «ανήσυχη» περιοχή της Αθήνας

Amen

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης είναι ένας σεφ που φημίζεται για τις ιδέες και την τόλμη του και μέσα από αυτό το ρεστοράν φιλοδοξεί να επικοινωνήσει αυτήν του την τεχνογνωσία σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Έχει νησιώτικο αέρα το Amen. Συνιστώντας μία μίξη γεύσεων από την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Με πιάτα trademark όπως η «Κακαβιά της Αγίας Πελαγίας» και το Wagyu «Στοφάδο», έχουμε να κάνουμε με μια πρόταση πολύ πάνω του μέσου όρου.

Ηρώνδα 8

Cing Sens

Ένα γαλλικό μπιστρό που ταιριάζει γάντι σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας καθώς ενσωματώνει και εγχώρια στοιχεία, προκειμένου να δημιουργήσει ένα εντελώς ξεχωριστό «μείγμα».

Το φαγητό είναι εντυπωσιακό νόστιμο, θα… πληρώσεις μέσα από την καρδιά σου το λογαριασμό, με την έννοια πως θα έχεις ευχαριστηθεί νωρίτερα την κάθε μπουκιά. Το καμάρι του μαγαζιού είναι τα ψάρια του, έρχονται ολόφρεσκα απευθείας από τη Χίο, από όπου κατάγεται ο σεφ (Παντελής Μηνιώτης).

Πύρρου 38

Koutoufis

Το σουβλατζίδικο της νέας εποχής. Πιστό στις παραδόσεις, με το βλέμμα όμως παράλληλα στο μέλλον, στο κάτι παραπάνω από απλώς «έτσι τα μάθαμε».

Σουβλάκι χειροποίητο (το τονίζουμε καθότι έγινε όλο και πιο σπάνιο), μπιφτεκάκι μούρλια, τζατζικάκι όπως το αγαπάμε, ναι, η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα (και) σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας.

Αρριάνου 20

Nob Burger

Νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα στο κομμάτι «μπέργκερ» και έρχεται ξάφνου ένα μαγαζί να σου ανατρέψει όσα πίστευες. Και πολύ το χαίρεσαι, καθότι μιλάμε για αποκάλυψη.

Τι «ποιήματα» είναι αυτά, τι φοβερά και τρομερά καλούδια. Πέντε μπέργκερ όλα κι όλα, για 10 με τόνο όμως όλα τους. «Μιλάει» η απίστευτη ισχύς του απλού και της πρώτης ύλης. Αυτά τα δύο μαζί, όταν είναι όπως πρέπει, κάνουν θαύματα.

Ερατοσθένους 3

Luma

Μια τρατορία που με το καλημέρα απέκτησε φανατικούς πελάτες. Γιατί ξέρει πολύ καλά τι κάνει, επειδή σε κοιτάει στα μάτια με χαμόγελο και ειλικρίνεια.

Για ιταλικό ρεστοράν μιλάνε, είναι προφανές πως ζυμαρικά και πίτσα είναι οι πρωταγωνιστές. Αλλά υπάρχουν κι άλλες γευστικές εκπλήξεις όπως η costoletta α λα Μιλανέζε ή το μαριναρισμένο με λεμόνι λαβράκι και για κλείσιμο, ένα… εξωγήινο τιραμισού.

Κάθε μήνα κάτι άλλο: Η περιοχή της Αθήνας που ανοίγουν συνέχεια νέα μαγαζιά - Σε λίγο θα ξεπεράσουν τα σπίτια

Φερεκύδου 2

Abuelo

Το μάθαμε στο κέντρο, πέτυχε απόλυτα, πλέον το βρίσκουμε και στο Παγκράτι. Διατηρώντας στο 100% όλα τα στοιχεία που το έκαναν αγαπητό σε τόσο κόσμο.

Ένα all day spot που συνδυάζει φαντασία και μεράκι, απογειώνοντας την έννοια του street food. Ta σάντουιτς και τα παγωτά του είναι από μόνα τους ένας πολύ καλός λόγος να περνάς καθημερινά από αυτήν την περιοχή της Αθήνας!

Υμηττού 86

Μπαρδόν

Φινέτσα και φιλοξενία σε ένα ξεχωριστό μεζεδοπωλείο, ένα ελληνικό μπιστρό όπως του αρέσει να συστήνεται, όπου θα φας νόστιμα πιάτα και θα απολαύσεις ποτά εξαιρετικής ποιότητας

Άνετος, ανοιχτός και φωτεινός χώρος, σε προδιαθέτει θετικά από την πρώτη στιγμή. Ένα στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας.

Πλ. Βαρνάβα 9

Moden

Όλοι στάζουν… μέλι για το κέικ λάιμ του, για τις ζύμες του, για τις ιδέες του και το πώς αυτές εκτελούνται στην πράξη. Ένα new age ζαχαροπλαστείο με σκανδιναβική φιλοσοφία που θα πας και θα ξαναπάς, σου γλυκάνει γαρ το «είναι» σου!

Το Παγκράτι είναι μια περιοχή της Αθήνας που φωνάζει «ποιότητα» και το Moden είναι ο ορισμός αυτής.

Πρατίνου 51