Η πρώτη μου γαστρονομική εμπειρία σε επίπεδο fine dining, ήταν πριν από 2.5 χρόνια στο εστιατόριο Delta στο ΚΠΙΣΝ. Από τότε δεν είχε προκύψει να ξαναπάω, ούτε είχε υπάρξει οικονομική δυνατότητα. Είχα όμως την καλύτερη πρώτη εμπειρία για την υψηλή γαστρονομία κι έσπασαν μέσα μου πολλές από τις αγκυλώσεις γύρω από τη γκουρμέ κουζίνα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ότι η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι και στην κουζίνα και στα υλικά του sustainable, βλέπεις την φύση στα πιάτα τους, οπότε μου προκάλεσαν μια πολύ θετική προδιάθεση.

Ξαναβρέθηκα το βράδυ της Τρίτης στο εστιατόριο Delta και επιβεβαίωσα την αίσθηση που αποκόμισα την πρώτη φορά. Είναι δίκαια και με βάση τα 2 αστέρια Michelin, αλλά και με βάση την άποψη του κόσμου, το κορυφαίο εστιατόριο στη χώρα. Ζούμε σε μια εποχή που ούτως ή άλλως έχει πολύ υψηλό επίπεδο η εστίαση και δη το fine dining, το Delta όμως είναι το εστιατόριο που λειτουργεί ως το πιο λαμπρό κόσμημα στο στέμμα.

Σε αυτό λοιπόν το μέρος, δοκίμασα ξανά ένα μενού 7 πιάτων και μέσα από αυτή την εμπειρία μου παρουσιάστηκε κάτι πολύ ιδιαίτερο και πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά.

Ο λόγος για το μ. Artisan Water, ένα premium νερό που εγκαινιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες στην αγορά, με στόχο να γίνει το μ. Artisan Water το νερό που θα συνοδεύει γαστρονομικά, αλλά και σε επίπεδο aperitivos/cocktails (ταιριάζει πολύ) ή αφεψήματος τις στιγμές υψηλού επιπέδου.

Πρόκειται για ένα νερό που θέλει να βρίσκεται σε όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας, σε κάθε upscale σημείο εστίασης, θέλει να αποτελεί μια επιλογή για food pairing ισάξια με το κρασί, για όλους εκείνους που αποφεύγουν το αλκοόλ, αλλά αναζητούν γευστικά κάτι που να αναδείξει το πιάτο τους και να ενισχύσει τον χορό των γεύσεων στον ουρανίσκο.

μ. Artisan Water: Από την φιάλη στο ποτήρι κι από κει στον ουρανίσκο

Την premium καταγωγή του την καταλαβαίνεις πρωτίστως από την φιάλη του, που έχει σχεδιαστεί από ειδικούς και από τους καλύτερους στον χώρο του σχεδιασμού. Σύγχρονη, minimal, εκλεκτή και διακριτική στο τραπέζι. Όπως και το ίδιο το νερό, έτσι και η φιάλη, δεν επισκιάζει, αλλά ενισχύει το επίκεντρο της εμπειρίας, δηλαδή το φαγητό, το ολοκληρώνει.

Στο καλύτερο εστιατόριο της χώρας μας αποκαλύφθηκε κάτι πολύ ιδιαίτερο

Και μετά έρχεται το σερβίρισμα στο ποτήρι και η γεύση. Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που δεν περνάει από καμία επεξεργασία. Από την πηγή στο μπουκάλι, με έναν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα και απαλή αλλά διακριτή γεύση χάρη στο ph 8, όπου τοποθετείται γευστικά.

Για τις πιο απαλές γεύσεις, το φυσικό μεταλλικό μ. Artisan Water είναι το ιδανικό pairing, ενώ για πιάτα που χαρακτηρίζονται από περισσότερες παρασκευές και πολυπλοκότητα γεύσεων, το sparkling μ. Artisan water παίρνει τη θέση του στο ποτήρι μας.

Αξίζει να αναφερθεί πως το exclusive μενού της βραδιάς επιμελήθηκαν οι δύο σεφ του Delta, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας & ο Θάνος Φέσκος με έμφαση στην μινιμαλιστική τελειότητα, την αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών και μικρών παραγωγών.

Όταν ξεκινάς από το κορυφαίο εστιατόριο, διεκδικείς να είσαι ο κορυφαίος

Πριν ολοκληρώσω, θέλω να γράψω το εξής. Πολλές φορές όλα αυτά τα θεωρούμε πολύ εξεζητημένα και κάπως τα απορρίπτουμε, γιατί στο τέλος της ημέρας η γεύση δεν είναι για θεωρία, αλλά για απόλαυση. Αλλά έρχονται κάποια στιγμή μπροστά μας αυτές οι μικρές λεπτομέρειες για να αποδείξουν ότι τελικά δεν είναι και τόσο μικρές και πως όντως κάνουν τη διαφορά.

Και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μας παρουσιάζονται, παίζει τον ρόλο του. Το μ. Artisan water έδωσε τον τόνο της διαδρομής του από το πρώτο του βήμα. Όταν αποκαλύπτεσαι στο κορυφαίο εστιατόριο της χώρας, με 2 αστέρια Michelin, σε έναν τόσο υπέροχο χώρο, που έχει θέμα θάλασσα και σκάφη, που είναι ήρεμο, με μελωδίες που καλμάρουν τις αισθήσεις και τις εσωτερικές εντάσεις, τότε θέτεις πολύ ψηλά τον πήχη και των προσδοκιών και των απαιτήσεων.

Κι αυτός που τολμά να ζητήσει από τον κόσμο να απαιτήσει περισσότερα, ξέρει πως μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτό είναι το μ. Artisan water.

μ. Artisan Water from Epirotic on Vimeo.