Θαλασσομεζέδες, εκλεκτές «αλοιφές» (με αδιαπραγμάτευτη την ταραμοσαλάτα) για non stop «βούτες» με τη λαγάνα και ένα ουζάκι για να… κατεβεί ωραία η τροφή. Το έκανες εικόνα και ανυπομονείς; Καθαρά Δευτέρα έρχεται και οι ψαροταβέρνες θα γεμίσουν από κόσμο που θα θελήσει να απολαύσει τη μέρα, το έθιμο.

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις πού θα πας. Καταθέτοντας μερικές εκλεκτές προτάσεις που, δεν αμφιβάλλουμε κατ’ ελάχιστο, αξίζουν και με το παραπάνω να τις «τιμήσεις». Αν όχι την Καθαρά Δευτέρα, που θα ‘ναι αντικειμενικά και πρακτικά δύσκολο να βρεις τραπέζι, οποιαδήποτε άλλη μέρα. Είναι άλλωστε μια απόλαυση για όλο το χρόνο οι καλές ψαροταβέρνες…

6 super ψαροταβέρνες στην Αθήνα για την Καθαρά Δευτέρα: Νιώθεις ότι είσαι σε νησί

6 καταπληκτικές ψαροταβέρνες για την Καθαρά Δευτέρα 

Astakos

Μόλις άνοιξε, στη 2η Μαρίνα της Γλυφάδας, και αμέσως έκανε σαφές πως ήρθε για να μείνει, για να εδραιωθεί ως μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες στην Αττική.

Με την υπογραφή του σεφ Άγγελου Μπακόπουλου, σε περιμένουν τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, διαλεγμένα με τη μέγιστη δυνατή μέριμνα για το τέλειο ποιοτικά.  

Δεν υπάρχει τίποτα το δήθεν, τίποτα το επίπλαστο. Όλα γίνονται απλά και ουσιαστικά, χειροποίητα, με την ανοιχτή κουζίνα να ενισχύει το αίσθημα της οικειότητας.

Μια ματιά στο μενού σε κάνει να καταλάβεις πως η ελληνική παράδοση είναι αυτό που μπαίνει μπροστά, αυτό που αναδεικνύεται. Οστρακομακαρονάδα, αθερινόπιτα, μουσακάς γαρίδας, καλαμαράτα με γαρίδες, σφυρίδα α λα πολίτα, σκορπίνα μπουρδέτο τόνος με ξινό τραχανά, χταπόδι στιφάδο, μπορούμε να παραγγείλουμε… όλο τον κατάλογο παρακαλώ;

Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας

Μικρές Κυκλάδες

Σε μια ήσυχη γειτονιά της Ηλιούπολης, εκεί πας μόνο άμα ξέρεις. Και αν κρίνουμε από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, που όλο πληθαίνουν απ’ έξω επί καθημερινής βάσης, είναι ένα μυστικό που πια έμαθαν πολλοί – μονόδρομος με τέτοια υψηλή ποιότητα.

Η ψαροφαγία στα καλύτερα της. Το ευχαριστιέσαι μέσα από την καρδιά σου σε μια από τις πιο καταρτισμένες στο αντικείμενο ψαροταβέρνες που μπορείς να βρεις.

Πανταζή 56, Ηλιούπολη

ψαροταβέρνες

Ρέρρας

Λες και πάγωσε ο χρόνος, λες και μεταφέρθηκες πολλές δεκαετίες πίσω. Στο επιβλητικό Λαύριο θα καταλάβεις ακριβώς γιατί ο Ρέρρας είναι μία από τις πιο ξεχωριστές ψαροταβέρνες εκεί έξω. Σαν μουσείο είναι!

Δύσκολα πετυχαίνεις κάτι πιο αυθεντικό, τα πάντα «φωνάζουν» απλότητα και γνησιότητα. Το λιτό, αλλά τόσο πλούσιο στην πραγματικότητα, μενού αυτό σου υπενθυμίζει με τον πλέον νόστιμο τρόπο.

Κωνσταντίνου Πλειώνη και Ανδρέα Αλεξάνδρου

ψαροταβέρνες

Ζαρκαδούλας

Από τις ψαροταβέρνες που έχουν αποκτήσει φήμη σε όλη την Αθήνα, ο κόσμος την αγαπάει όπως συμβαίνει πάντα όταν η επιχείρηση σε κοιτάει στα μάτια και σου προσφέρει κάτι το μοναδικό.

Διάσημος για τα καβούρια του, ο Ζαρκαδούλας σου προσφέρει λίγα και (πολύ) καλά. Η εκλεκτή πρώτη ύλη κάνει τη διαφορά, μαζί η τεχνογνωσία.

Βιθυνίας 32, Νίκαια

Άργουρα

Μια εμπειρία που ξεπερνάει τα συνηθισμένα, μια εμπειρία που θα συναρπάσει. Από τις ψαροταβέρνες που πάνε το όλο θέμα στο next level. Γιατί ο συνδυασμός γνώσης και φαντασίας δεν χάνει ποτέ.

Υπάρχει ποικιλία, υπάρχει διαφορετικότητα. Όλα βέβαια καταλήγουν στο Νο1 βασικό ζητούμενο: Στη νοστιμιά. Όταν θα πας, ένα πράγμα θα περιμένεις: Πότε θα… ξαναπάς!

Αγησιλάου 49, Καλλιθέα

ψαροταβέρνες

Ψαροκαστέλλα

Θα νομίσεις πως είσαι σε χωριό, μπορεί και στον… παράδεισο. Από τις ψαροταβέρνες που κρατάνε τη σημαία της παράδοσης πολύ ψηλά, μια οικογενειακή επιχείρηση που θα σε κάνει να νιώσεις καλεσμένος σε σπίτι.

Όλα τα πιάτα θα σε κάνουν να μουγκρίζεις από χαρά. Ένα κρυμμένο μαγαζάκι πραγματική… αποκάλυψη.

Σκρα 59, Πειραιάς

ψαροταβέρνες