Το Mr. Fox άνοιξε κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2020 και παρά το ότι τότε ήταν μια αβέβαιη κατάσταση σε αυτά τα πρώτα βήματα αγκαζέ με την πανδημία, κατάφερε χάρη στον υπέροχο χώρο του και φυσικά τη φάση του, να γίνει ένα μαγαζί απ΄αυτά που εσχάτως αρχίζουν να ανεβάζουν κι άλλο επίπεδο την Γλυφάδα και τα νότια.

Ναι, πάντοτε η Γλυφάδα είχε μαγαζιά. Αλλά συνήθως δεν είχαν τίποτα να σου πουν. Ήταν αχανείς καφετέριες που το βράδυ γίνονταν μπαρ, αλλά ούτε το design τους, ούτε το μενού τους είχαν να σου αφήσουν μια έντονη ανάμνηση. Αυτό έχει αλλάξει και μέρος αυτής της αλλαγής είναι το Mr. Fox που έχει έναν από τους πιο ωραίους χώρους, όχι μόνο στη Γλυφάδα ή στα νότια, αλλά γενικά στην Αθήνα.

Λατρεύω το τμήμα με τη σκάλα και τα πολλά κάδρα που μικρούς πίνακες που κοσμούν τον τοίχο μέχρι το πάνω διάζωμα. Είναι προφανώς το σημείο που σε τραβάει στο μαγαζί. Κι αφού μπεις και κάτσεις, είτε στους καναπέδες είτε στα stands, θα δεις τι συμβαίνει γύρω σου με τα πιάτα που πηγαινόερχονται και θα πάθεις ζημιά.

Κι αυτό γιατί ο Άνταμ Κοντοβάς έχει επιμεληθεί ένα brunch menu που έχει πολλά παραδοσιακά πιάτα που συναντάς στο Λονδίνο ή στην Αμερική, με πιο χαρακτηριστικό το english breakfast με λουκάνικα, smashed πατάτες, μπέικον, μανιτάρια, αβοκάντο, αυγά (ποσέ, scrambled ή τηγανητά) και σος hollandaise.

brunch

Το πιο εντυπωσιακό είναι με διαφορά το Morning Benedict Bread με σος hollandaise και αυγά ποσέ και αβοκάντο, που το κοιτάς και το κρατάς σαν ιερό δισκοπότηρο.

brunch

Μετά, στη δική μας προτίμηση, έρχεται το Chicken and Waffles, ένας συνδυασμός που δεν έχει γίνει ακόμα οικείος σε εμάς, αλλά στο Λονδίνο και την Αμερική είναι must. Θα γίνει κι εδώ χάρη στην εκδοχή που έχει το Mr. Fox.

brunch

Γενικώς, το Mr. Fox έχει γλυκές και αλμυρές εκδοχές στα pancakes, καγιανά, ένα breakfast egg truffle sando που είναι ομελέτα με ψητά μανιτάρια, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, έχει ένα τέλειο καραμελωμένο ψητό τσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα, λευκή σοκολάτα και κρέμα βανίλια που θυμίζει κάποια υπέροχη μηλόπιτα.

Δεν λείπουν τα healthy bowls όπως αυτό με το χούμους, τη γλυκοπατάτα, κινόα, αβοάντο και ψητό χαλούμι, ενώ στις καθαρά γλυκές επιλογές, σου προτείνουμε το εκλέρ της Αλεπούς, που έχει καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, ράσμπερις και κακό.

Έχει και μια vegan επιλογή, το avocado toast με ντοματίνια και φυτικό τριμμένο τυρί, όπως πολλά εύσημα αξίζουν και στο μπέργκερ του brunch menu. Τόσο για το ζουμερότατο μπιφτέκι όσο και για τις τρομερά τηγανισμένες πατάτες που έχουν τον ιδανικό χαρακτήρα «κρατσανότητας» και μαλακότητας.

brunch

Τα λόγια μας περιττεύουν μπροστά στις εικόνες και οι εικόνες περιττεύουν μπροστά στις actual γεύσεις, δηλαδή στην εμπειρία του Mr. Fox και του brunch του, το οποίο δεν είναι ξεροσφύρι. Μαζί με όλα αυτά, υπάρχει κι ένας κατάλογος με spritzes και cocktails που ταιριάζουν με το φαγητό με βάση το Campari, μια καταπληκτική Foxy εκδοχή του αγαπημένου Bellini.

Στα big hits ανήκει το do-it-yourself Bloody Mary όπου ο επισκέπτης μπορεί να δημιουργήσει τη δική του custom εκδοχή επιλέγοντας τη βάση (ντομάτα ή πατζάρι), το αγαπημένο του ποτό (βότκα, τζιν ή τεκίλα), καθώς και το βαθμό spiciness (mild, real spicy).

Είσαι για ένα brunch λοιπόν; Φύγαμε;

Mr. Fox, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα

* Ακολουθήστε το MR.FOX στο Instagram: @mrfoxthebar

Περισσότερα για το MR.FOX: MrFoxBar.com

Τηλ. Κρατήσεις: 210-8981654

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Γι΄αυτό το Texas Burger μιλάει όλο το κέντρο της Αθήνας

Backdoor: Το μερός όπου όλα μπορούν να συμβούν τη νύχτα

Ο φετινός χειμώνας θα είναι πιο όμορφος σε αυτό το Rooftop με θέα την Ακρόπολη