Κάτι τέτοιες μέρες, θα ήθελα να ήμουν κάπου στο Μεξικό, να είμαι σε μια χασιέντα, να φοράω ένα σομπρέρο, να ακούω τους μαριάτσι και να με πιάνει ένας νταλκάς και να φωνάζω στη Μαριζόλ να μου φέρει ένα σφηνάκι mezcal. Επειδή αυτό το σενάριο απέχει, είναι τουλάχιστον ευλογία που εδώ και λίγες ημέρες το mezcal The Lost Explorer έχει λανσαριστεί στην Ελλάδα και μπορούμε να το επιλέγουμε στις βραδυνές μας εξόδους, παρέα με το κατάλληλο finger food.

Το The Lost Explorer διανύει ένα μεγάλο ταξίδι, όχι μόνο τοπικό, αλλά και χρονικό. Από την Οαχάκα του Μεξικό, φτάνει στην Αθήνα ύστερα από 8, 10 και 12 χρόνια απόσταξης, με κάθε ποικιλία, κάθε διαφορετική ωρίμανση, να προσφέρει ένα διαφορετικό άρωμα και νότες που ταιριάζουν ιδανικά με διαφορετικά είδη φαγητού.

The Lost Explorer

  • Το Τhe Lost Explorer Espadín είναι φτιαγμένο από 100% Espadín αγαύη, η οποία συγκομίζεται μετά από 8 χρόνια ανάπτυξης και έχει μια γλυκιά και ποώδη αίσθηση. Με νότες γλυκού μήλου, ώριμων φρούτων και διακριτική παρουσία καπνού, είναι γι’ αυτούς που θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του mezcal!
  • Το Τhe Lost Explorer Tobalá είναι φτιαγμένο από 100% αγαύη Tobalá, γνωστή και ως «Explorer agave» και συλλέγεται μετά από 10 χρόνια ανάπτυξης. Με γήινες νότες καπνού, κακάο, βανίλιας και δέρματος, το Tobalá προσφέρει μια μοναδική ισορροπία μεταξύ ξύλου και του umami που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς.
  • Το Τhe Lost Explorer Salmiana είναι φτιαγμένο από 100% Salmiana agave, που συλλέγεται μετά από 12 χρόνια ανάπτυξης. Έχει τα πιο ποώδη αρώματα από τα τρία mezcal, με γλυκές, αλλά ταυτόχρονα πικάντικες νότες πράσινου τσίλι, γκρέιπφρουτ και φρέσκιας αγαύης, γι’ αυτούς που αναζητούν τις πιο τολμηρές γεύσεις.

Έχοντας στόχο να αναδείξει την ανάγκη της βιωσιμότητας στη διαδικασία της παραγωγής των αποσταγμάτων ανά τον κόσμο, το The Lost Explorer περηφανεύεται γιατί η παραγωγή της αγαύης, της πρώτης ύλης δηλαδή, γίνεται πάντοτε σε αρμονία με τη φύση, με τους κύκλους της, με το κλίμα της. Τίποτα δεν πιέζεται για να γίνει γρηγορότερα. Όλοι οι ρυθμοί στις εργασίες παραγωγής είναι πάντοτε στην ταχύτητα της φυσικής λειτουργίας. Είναι σαν τους αλπινιστές. Όταν ανεβαίνουν μια κορυφή σε ομάδα, δε μπορούν να πάνε γρηγορότερα ή πιο αργά. Ακολουθούν τον πρώτο.

The Lost Explorer

Το The Lost Explorer χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο ξύλο και λίπασμα που δημιουργείται από απόβλητα αγαύης, αναφυτεύοντας τουλάχιστον τρεις αγαύες για κάθε απόσταξη μίας αγαύης και εγκαθιστώντας ηλιακούς συλλέκτες για την αξιοποίηση και παραγωγή ενέργειας.

The Lost Explorer

Ένα πολυβραβευμένο mezcal λοιπόν, είναι πια και στα μέρη μας και έκανε την εκκίνηση του στο Che Cocina y Barra Sudamericana στον Πειραιά, όπου η διακεκριμένη mezcalier/tequilier και agave expert, Montserrat Franco, brand ambassador του The Lost Explorer, μας πήρε μαζί της σε ένα νοητό ταξίδι στην Οαχάκα, μας σύστησε τον βραβευμένο και αυτοδίδακτο Mezcalero πρώτης γενιάς, τον Don Fortino Ramos, ο οποίος έχει αφιερώσει τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του στην τέχνη και την απόσταξη του mezcal και μας αποκάλυψε όλα τα τεχνικά μυστικά για την τελειοποίηση του αποστάγματος.

«Πιστεύω ότι το The Lost Explorer mezcal μπορεί να μιλήσει στην καρδιά του Έλληνα και να έχει μεγάλη απήχηση στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος είναι ότι είναι μέρος μίας παράδοσης χρόνων και συνυφασμένο με τη Μεξικάνικη κουλτούρα. Είναι ένα ποτό φτιαγμένο από τις ίδιες τις κοινότητες και πάντα μία αφορμή για γιορτή».

The Lost Explorer

Η Montserrat Franco, brand ambassador του The Lost Explorer, με τον spirit manager Στέλιο Μαγουλά

Μαζί με την κ. Franco, ο spirit manager του brand, ο κ. Στέλιος Μαγουλάς, μας κατηύθυνε στο γευστικό ταξίδι συνδυασμού των τριών ποικιλιών mezcal με τις ελληνικές γεύσεις και μπορώ να πω πως ξεχώρισα τον συνδυασμό της bitter σοκολάτας με το Tobalá και της ελιάς με το Salmiana.

Το The Lost Explorer δεν είναι μόνο η ένωση της γλώσσας, των γευστικών καλύκων της με το mezcal. Είναι και η αφή, η όσφρηση, η όραση. Βλέπεις την άψογη εμφιάλωση, ένα μπουκάλι που το έχεις και ως διακοσμητικό στοιχείο, με το logo του να αντιπροσωπεύει τα τέσσερα φυσικά οικοσυστήματα του κόσμου – δάσος, ωκεανός, έρημος και ήλιος – και να έχει ένα Alebrije (τα περίφημα ζώα-πνευματικοί οδηγοί των ψυχών στη ζωή και το θάνατο), μετά το πιάνεις, το ανοίγεις, μυρίζεις, γεμίζει το μέσα σου από την ένταση του mezcal και μετά γεύεσαι.

Slow down and Sip Curiously. Αυτό είναι το μότο. Αργά και με περιέργεια.

Μάθε περισσότερα για το The Lost Explorer εδώ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Pizza Boy: Υπάρχει στο Γκάζι ένα αγόρι που φτιάχνει πίτσες στον ξυλόφουρνο

Στο Le Pavillon θα έρθεις σε επαφή με την πιο απολαυστική πλευρά του fine dining

Στο Lot 51 θα φας ένα γλυκό που θα το σκέφτεσαι για μέρες