Δεν ξέρω αν είναι ζήτημα προσδοκιών, αλλά τις καλύτερες εκδοχές αρκετών γλυκών, δεν τις έχω φάει σε ζαχαροπλαστεία, αλλά σε αρτοποιεία ή σε καφέ-εστιατόρια στην Αθήνα. Το αγαπημένο μου γλυκό, το γαλακτομπούρεκο, το απόλαυσα περισσότερο στη Γράπα στην Καλλιθέα πριν μερικά χρόνια. Την καλύτερη σοκολατόπιτα σε ένα αρτοποιείο. Στο ίδιο έφαγα και το καλύτερο εκμέκ καταΐφι.

Είναι μια ισχυρή ερμηνεία το ότι από ένα ζαχαροπλαστείο έχεις απαιτήσεις, αναμένεις, είσαι προετοιμασμένος να φας ωραία γλυκά, ενώ σε ένα εστιατόριο το γλυκό είναι στο κάτω μέρος των σκέψεων και επιθυμιών σου. Μπορεί να πάρεις, μπορεί και όχι.

Εν πάση περιπτώσει, δε μπήκατε εδώ για ερμηνείες. Μπήκατε γιατί ο τίτλος κάτι σας έταξε και η φωτογραφία σας έκανε να πείτε «όπα, αυτό πρέπει να το δω».

Δεν θέλουμε να πολυλογήσουμε. Μιλάμε για ένα τρομερό γλυκό, ένα σοκολατένιο κέικ που δεν θα το βρεις σε ζαχαροπλαστείο, αλλά στο Woody City Garden στην 28ης Οκτωβρίου που άνοιξε πριν μας χαιρετήσει το 2023 και έχει γίνει ένα spot ηρεμίας για πολλούς, αφού προσφέρεται για καφέ και διάβασμα, έχει έναν ήσυχο κήπο, είναι super cosy.

Είναι όμως και το μέρος όπου θα πάθεις μια λίγωση, θα ανεβάσεις το ζάκχαρο σου, θα πάρεις τα κιλάκια σου. Γιατί αν φας αυτό το γλυκό που ακούει στο όνομα Cake American Dream, θα κάνεις το στόμα σου ναό, όπου δεν θα μπαίνει τίποτε άλλο, παρά μόνο ο θεός, που είναι αυτό το κέικ.

Και καθώς το διαβάζουμε και κατανοούμε πως παραπέμπει σε σεξουαλικά υπονοούμενα, καθώς κρατιόμαστε να μην κάνουμε το παιχνίδι με τη λέξη Woody και τη σημασία της στην αμερικανική slang, σε αφήνουμε απλά να χαζέψεις με τα βίντεο και μετά να πας να γευτείς το γλυκό γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχια.