Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Κυρίως, γιατί κανείς μας δε θα μπορούσε να φανταστεί πως το μέλι μπορεί να υποστεί κάποια περαιτέρω επεξεργασία μετά την τοποθέτησή του στο βάζο. Δεν είναι δηλαδή μόνο για να το ρίχνεις στις αυγοφέτες σου, στο πρωινό σου ή να το βάζεις σε κάποια μαρινάδα για το κοτόπουλο. Υπάρχει συνταγή χωρίς κανένα άλλο υλικό, με την οποία μπορείς να έχεις στα χέρια σου ένα άπαιχτο dipάκι για να συνοδεύσεις τα κρακεράκια, το τυρί, το σνακ που θα βγάλεις στους φίλους.

Αν είσαι το άτομο εκείνο που σήμερα το βράδυ, θα μαζευτείς με παρέα για να δείτε τον Ολυμπιακό και πριν έρθουν οι πίτσες ή τα σουβλάκια, θες να τους βγάλεις τίποτα ψιψιψόνια για να τσιμπάτε, ίσως πριν αρχίσει το ματς, όπου θα συζητάτε για το πώς θα το προσεγγίσει ο Μεντιλίμπαρ, άκου τι θα κάνεις. Είναι πολύ απλό.

Ρίχνεις όση ποσότητα μελιού θέλεις σε ένα μπλέντερ και το χτυπάς σε μέτρια ένταση για περίπου 20 λεπτά. Μετά, το μέλι σου δεν θα είναι παχύρρευστο, αλλά θα έχει υφή σος, θα έχει πάρει λευκό χρώμα και θα έχεις τη βάση σου. Και μετά, μπορείς να παίξεις μπαλίτσα με κάποια sweet chili σος και να τα ανακατέψεις, με μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν αν το θες πιο spicy ή μπορείς να βάλεις μαγιονέζα και μουστάρδα με μπαχαρικά, να ανακατέψεις και να έχεις ένα τέλειο dip για πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή αυτή έχει γίνει viral στο TikTok αρχικά, αλλά και στα υπόλοιπα social media, με πολλούς food content creators να την δοκιμάζουν με δικές τους παραλλαγές στο σερβίρισμα.

Οι αγαπημένες μας Madame Gateaux και Surtuko μας έδωσαν την ευκαιρία με τη δική τους προσπάθεια, για να αναδείξουμε αυτή την πρωτότυπη συνταγή, αν μπορούμε να το πούμε έτσι.