Όλοι αγαπάμε τα γλυκά. Αυτό όμως που αγαπάμε ακόμα περισσότερο είναι η σοκολάτα. Εξάλλου δεν ονομάζεται τυχαία γλυκιά αμαρτία.

Πάμε να δούμε ένα γλυκό με σοκολάτα που πρέπει να φτιάξετε οπωσδήποτε και δεν θα μείνετε μόνο στην πρώτη φορά.

Τα υλικά για το γλυκό με την σοκολάτα

Μπράουνις:

  • 1 πακέτο μείγμα μπράουνι (όπως Betty Crocker®)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό

Πουτίγκα σοκολάτας:

  • 3 μπάρες αγγλικής καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας
  • 1 συσκευασία παγωμένη σαντιγί επικάλυψη, ξεπαγωμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε ένα ταψί.
  • Φτιάξτε τα μπράουνις: Ανακατέψτε το μείγμα μπράουνι, τα αυγά, το φυτικό λάδι και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Απλώνουμε στο έτοιμο ταψί.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από την πλευρά του ταψιού, περίπου 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την πουτίγκα: Χτυπήστε ελαφρά το γάλα και την πουτίγκα ανακατέψτε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. αφήνω στην άκρη.
  • Για τη συναρμολόγηση: Θρυμματίστε το 1/2 των μπράουνις στον πάτο ενός γυάλινου μπολ διάτρησης. κουτάλι 1/2 της πουτίγκας από πάνω. Θρυμματίζουμε 1 μπάρα καραμέλας πάνω από την πουτίγκα και ρίχνουμε από πάνω το 1/2 της χτυπημένης επικάλυψης. Επαναλάβετε τις στρώσεις με την ίδια σειρά, στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε, κρατώντας την τελευταία μπάρα καραμέλας να θρυμματιστεί και πασπαλίστε την από πάνω πριν σερβίρετε.

Πηγή: AllReciepies.com

*Photo Credit: Shutterstock