Να σου πούμε την αμαρτία μας δεν νομίζουμε καθόλου πως το Παγκράτι είναι το ιδανικό μέρος για να μένει κανείς. Είναι πολύ στριμωγμένα τα πράγματα, το να βρεις parking είναι κάτι σαν… Λόττο, τα νοίκια είναι στο Θεό. Όμως το πράγμα αλλάζει εντελώς όταν η συζήτηση πάει στο κομμάτι «βόλτα». Εκεί σαν την Παγκρατάρα δεν έχει!

Ευλογημένο μέρος. Με μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας που σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα. Και δεν είναι πως βρίσκονται σε ένα σημείο και τέρμα. Είναι κατανεμημένα σε στρατηγικά σημεία σχηματίζοντας «πιάτσες», στέκια.

Τα συνοψίσαμε σε 5 τοποθεσίες χωροταξικά. Προσκόπων, Βαρνάβα, Αρχελάου, Πλαστήρα, Τιμοθέου. Ξεχωρίζοντας μερικά από τα best of που σε περιμένουν σε καθένα εξ αυτών. Παγκράτι rules….

Τα hot spots ανά γειτονιά στο Παγκράτι

ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Άκρα

Δεν έχει παρά λίγους μήνες που άνοιξε αυτό το εστιατόριο και έχει ήδη γίνει talk of the town. Το καλό (νέο) δεν θέλει καιρό για να διαδοθεί και όταν από πίσω βρίσκονται άνθρωποι που κατέχουν το αντικείμενο, όπως εν προκειμένω, όλα παίρνουν γρήγορα το δρόμο τους.

Εδώ πρωταγωνιστής είναι η μαγειρική. Με βάση τον αυθορμητισμό, την εναλλαγή στο μενού, την αίσθηση του σπιτικού. Λίγα και καλά πιάτα, φτιαγμένα με μεράκι, γνώση και μέριμνα στη λεπτομέρεια. Που τα βλέπεις να φτιάχνονται ακριβώς δίπλα σου, μπροστά στα μάτια σου, σε ανοιχτή κουζίνα. Από τα ορεκτικά ως τα γλυκά και από πλευράς ατμόσφαιρας, όλα μια εμπειρία. Ξεχωριστή. Και δυναμική.

Αμύντα 12

Epireia

Γραφούμε υπό την… επήρεια του ενθουσιασμού για ένα all day café-restaurant που κάνει τη διαφορά με έναν εντελώς δικό του χαρακτήρα. Από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ, θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις σε φαγητό και ποτό για να ευφρανθεί η ψυχή σου.

Είναι στέκι, έχει άποψη, έχει και φοβερή μουσική. Cozy μέρος, που εκπέμπει ζεστασιά και παρεΐστικο κλίμα.

Κτησίου 2

Παγκράτι

Φούσκα

Νέα προσθήκη στο Παγκράτι. Το καλοκαίρι μόλις άνοιξε και έχει γίνει ήδη στέκι. Με βαρύ του χαρτί μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ που μπορείς να δοκιμάσεις εκεί έξω.

Θα τα συνοδέψεις με περιποιημένα πιάτα σε στιλ σνακ. Κυρίως όμως με ένα χαμόγελο που δεν θα σε εγκαταλείψει στιγμή.

Αμύντα 13

Παγκράτι

Μαύρο Πρόβατο

Είναι στέκι, αν πας μια φορά απλά θα περιμένεις πότε θα έρθει η… επόμενη. Είναι ο ανοιχτός χαρακτήρας αυτού του εστιατορίου τέτοιος, που δεν μπορείς να του αντισταθείς.

Και γιατί να το κάνεις άλλωστε; Η νοστιμιά είναι η λέξη-κλειδί, ήτοι το ζητούμενο. Μαζί το «κανείς δεν περισσεύει». Η value for money φιλοσοφία του το κάνει προσιτό σε όλους. Η κουζίνα είναι μια ωδή στα ελληνικά προϊόντα και τη βέλτιστη αξιοποίησή τους.

Αρριανού 33

ΒΑΡΝΑΒΑ

SUPERFLy

Πώς τα καταφέρνει αυτό το μπαρ στο Παγκράτι να είναι ταυτόχρονα ρετρό και φρέσκο; Είναι σαν να μπαίνεις σε χρονομηχανή, αλλά παράλληλα να μη νιώθεις τίποτα το παράταιρο συνολικά. Ίσα ισα.

Η κυρίαρχη αίσθηση είναι πως βρίσκεσαι στο σωστό σημείο, στη σωστή ώρα. Κάθε στιγμή της ημέρας, κάθε μέρα, κάθε… χρόνο!  

Εμπεδοκλέους 28

Παγκράτι

Geppetto

Κλασική αξία και meeting point για πολύ κόσμο που αγαπάει να βγαίνει στην πλατεία Βαρνάβα, μια από τις πιο στιλάτες της πρωτεύουσας.

Φιλική και χαρούμενη ατμόσφαιρα, τίποτα το δήθεν ή το ψεύτικο. Εδώ το μέρος φωνάζει «παρέα» από το πρωί ως το βράδυ.

Στίλπωνος 2

Παγκράτι

Baba Ghanoush

Αν δεν είσαι vegan παίζει σοβαρά να γίνεις μετά την επίσκεψη σου σε αυτό το μαγαζί. Δεν είναι μόνο το φαλάφελ, που έχει βγάλει όνομα ως το τοπ της πόλης.

Είναι μια πανδαισία γεύσεων, μια απόδειξη πως γίνεται και αλλιώς, πως μπορείς να βρεις τη νοστιμιά και μακριά από τα ζωικά προϊόντα. Μια επίσκεψη στο Παγκράτι θα σε πείσει. Το Baba Ghanoush θα σε κάνει να αγαπήσεις τις ανατολίτικες γεύσεις… αλλιώς.

Εμπεδοκλέους 25

ΑΡΧΕΛΑΟΥ

Hippy 3

Ακόμα ένα μαγαζί που δείχνει γιατί το Παγκράτι είναι από τις πιο δημιουργικές περιοχές της Αθήνας. Εντυπωσιακές γευστικές προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας και ένα από τα πιο in μέρη του κέντρου για να απολαύσεις το ποτάκι σου.

Υπέροχη η αισθητική του χώρου, με πρωταγωνιστές το φως και τα φυτά. Το διαφορετικό και η παράδοση συνυπάρχουν αρμονικά.

Σπύρου Μερκούρη 22A

Tre Sorelle

Είναι εδώ η καλύτερη πίτσα στην Αθήνα; Θα βρεις πολλούς που θα συμφωνήσουν φανατικά με αυτήν την άποψη. Το ζυμάρι ωριμάζει για 48 ώρες, ψήνεται σε ειδικό ξυλόφουρνο και έρχεται στην… αγκαλιά σου με ποικιλία εμπνευσμένων toppings, από την καλύτερη πρώτη ύλη.

Αν μας ρωτάς, σου προτείνουμε την Ταρτούφο (φρέσκια και βουβαλίσια μοτσαρέλα, τρούφα, ντοματίνια και βασιλικό) και κυρίως να μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα (ή και περισσότερα) από τα καταπληκτικά κοκτέιλ του Tre Sorelle.

Αρχελάου 19

Ohh boy

Διαχρονική αξία στο Παγκράτι, ένα μπραντσάδικο κατά βάση που εξελίχθηκε με τον καιρό σε μια εξαιρετική all day επιλογή.

Τα χειροποίητα γλυκά είναι ίσως το best of, αν και έτσι νιώθουμε πως αδικούμε τα υπόλοιπα «καλούδια» που περιμένουν απλώς πότε θα τα παραγγείλουμε…

Αρχελάου 32

Παγκράτι

ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Chelsea Hotel

Από κάθε γωνιά της Αθήνας έρχονται στο Παγκράτι για αυτό το μαγαζί, για αυτό το στέκι. Ακριβώς αυτή η δημοτικότητα είναι που κάνει το Chelsea τόσο «πολυπολιτισμικό».

Όλοι οι καλοί χωράνε εδώ. Όλοι περνάνε καλά. Απολαμβάνοντας το ποτάκι τους, τη μουσική, τη συζήτηση. Την επαφή, με μία λέξη.

Αρχιμήδους 1

Παγκράτι

Αρbarόριζα

Από τα πιο γνωστά μπαρ όχι μόνο στο Παγκράτι αλλά σε όλη την πρωτεύουσα. Ατμόσφαιρα, μουσική και ποτά όλα είναι στο «όπως πρέπει».

Το έξτρα συν είναι οι προσιτές του τιμές, κάθε άλλο παρά λεπτομέρεια στης ακρίβειας τον καιρό

Ερατοσθένους 33

Παγκράτι

Σου Σου

Ακόμα μια φρέσκια άφιξη που ήρθε να ανεβάσει στα ύψη το hype για το Παγκράτι. Με τον πιο ωραίο τρόπο από όλους: Κάνοντάς μας να περνάμε σούπερ, να βρίσκουμε ένα καταφύγιο από τη ρουτίνα.

Έχει προσωπικότητα αυτός ο χώρος, ενώ η μουσική σε κερδίζει από την πρώτη νότα. Το ίδιο και τα ποτά. Must.

Ερατοσθένους 12

ΤΙΜΟΘΕΟΥ

La Cigale

Ένα wine bar που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα άλλο. Οι ιδιοκτήτες είναι Γάλλοι και όπως είναι φυσικό αυτό έχει περάσει σε όλη τη φιλοσοφία του μαγαζιού, στον αέρα που αποπνέει.

Σε αυτή τη γωνιά στο Παγκράτι σε περιμένουν εκλεκτά κρασιά, κυρίως από την Προβηγκία, ενώ έχεις την ευκαιρία να το συνοδέψεις με έξοχους μεζέδες που αντλούν έμπνευση και γνώση από την παράδοση του γαλλικού νότου.

Τιμοθέου 1-3

Rudolf Cocktail Bart

Ό,τι πρέπει για χαλαρές εξόδους για ένα all day μαγαζί στο Παγκράτι που δηλώνει, με καμάρι, και pet friendly.

Η ζεστασιά του χώρου, τα εξαιρετικά κοκτέιλ και η φιλική διάθεση θα σε κάνουν με τη μία να νιώσεις πως έχεις κάνει μια εξαιρετική επιλογή για την έξοδό σου.

Τιμοθέου 1

Berlin By 5 Drunk Men

Μια self service μπιραρία στο Παγκράτι, εδώ παίρνεις πρωτοβουλίες και πολύ το χαίρεσαι. Θα βρεις και τους κατάλληλους μεζέδες για να συνοδέψεις την μπίρα σου, σου μιλάει… εμπειρία χρόνων.

Σημείο αναφοράς στον πεζόδρομο της Τιμοθέου, αυτό το μαγαζί έχει περισσότερο από πελάτες, φίλους.

Τιμοθέου 8