Πέρασαν τρία καλοκαίρια από τότε που το Cine Paris έκλεισε τις πόρτες του και σταμάτησε την προβολή ταινιών. Ο εμβληματικός κινηματογράφος της Πλάκας, το πιο ρομαντικό σημείο της Αθήνας, με θέα την Ακρόπολη και το ηλιοβασίλεμα στο βάθος, δεν άνοιξε μετά την επέλαση της πανδημίας.

Ωστόσο δεν ήταν αυτός ο μοναδικός λόγος, μιας και στο Cine Paris γίνονταν εργασίες, τις οποίες έχει αναλάβει η  κατασκευαστική εταιρία Anax Constructions. Επί της ουσίας, η εταιρεία έχει αναλάβει την ολική ανάπλαση του κτιρίου που στεγάζει το θερινό σινεμά στην ταράτσα και το πάλαι ποτέ κέντρο διασκέδασης «Ζυγός» στο ισόγειο. 

Cine Paris

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το athinorama.gr το Cine Paris ανήκει πλέο στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου το οποίο και έχει αναλάβει και την εξ ολοκλήρου ανακαίνισή του. Για την ώρα, γίνονται συζητήσεις με επιχειρηματίες από τον χώρο του κινηματογράφου, για να αναλάβουν τη μίσθωση και την επαναλειτουργία του θερινού.

Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα θα ξεκαθαριστεί και η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του κτηρίου, καθώς εξαρτάται από την ολοκλήρωση των εργασιών. Όπως επισημαίνουν ακόμα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οεσωτερικός χώρος του ισογείου θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου και, επιπλέον, θα είναι διαθέσιμος για χρήση από άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα για τις εκδηλώσεις τους.

Οι θερινές βραδιές επιστρέφουν στην Πλάκα και αυτό σαν είδηση αποτελεί μια όαση στα όσα συμβαίνουν γύρω μας.