Εμπνευσμένος από τη δυτική R&B σκηνή, ο Vasilis Eliades ασχολήθηκε από μικρός με τη σύνθεση τραγουδιών στο πιάνο. Έκτοτε, συνέχισε τις σπουδές του πάνω στην υποκριτική, στο μουσικό θέατρο αλλά και τη μουσική παραγωγή.

Ο Vasilis Eliades μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς και ως «Triple Threat», μιας και συνδυάζει άψογα το τραγούδι, τον χορό αλλά και την υποκριτική.

Με αφορμή την κυκλοφορία του ντουέτου του με τον NIVO των Going Through για το τραγούδι «Εθισμός» που κυκλοφορεί από τη Minos EMI/Universal, ο Vasilis Eliades αποκάλυψε ορισμένες πλευρές του χαρακτήρα του σε μια πολύ ώριμη συζήτηση που είχαμε.

– Το τελευταίο τραγούδι που κυκλοφόρησες λέγεται Raw. Πόσο σε εκφράζει η σημασία της λέξης; Είσαι ωμός, δηλαδή ευθύς και σκληρά ειλικρινής;

Είμαι απόλυτα ειλικρινής με τα συναισθήματα και τις προθέσεις μου σε βαθμό που ξαφνιάζει. Πραγματικά όμως πιστεύω ότι η αλήθεια μας γλιτώνει πολύ χρόνο και περιττό δράμα. 

– Έχω μια θεωρία πως το ψέμα είναι αναγκαίο για να προχωράμε, είτε το λέμε στον εαυτό μας είτε στους άλλους. Ποια είναι η σχέση σου με το ψέμα;

Το ψέμα με εμπόδιζε για χρόνια να προχωρήσω στη ζωή μου. Όταν άρχισα να λέω την αλήθεια, ξεκινώντας πρώτα με τον εαυτό μου τότε ήταν που είδα δραματικές αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή. 

– Ποιο είναι αυτό που δεν αντέχεις στους ανθρώπους;

Δεν μου αρέσει όταν κάποιος βγάζει συμπεράσματα από φόβο, ανασφάλεια ή αμάθεια. Κάτι που ομολογώ έκανα συχνά και εγώ στο παρελθόν γιατί νόμιζα πως τα ξέρω όλα. Με άλλα λόγια δεν μου αρέσει όταν κάποιος πιστεύει πως δεν έχει τίποτα να μάθει. 

Vasilis Eliades

-Αυτήν την περίοδο κυκλοφορείς και μια συνεργασία με τον θρυλικό NIVO – Τι σημαίνει για σένα η συνεργασία αυτή;

Είχα εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την επιθυμία μου να συνεργαστώ με το πρώτο μου μουσικό είδωλο, τον NIVO. Με άλλα λόγια ένα από τα όνειρα μου μόλις πραγματοποιήθηκε! 

– Ποιο είναι το στοιχείο που θες οπωσδήποτε να έχει κάποιος που βρίσκεται στη ζωή σου είτε ερωτικά είτε φιλικά;

Θεωρώ απαραίτητο οι άνθρωποι που έχω στη ζωή μου να προσπαθούν να μάθουν τον εαυτό τους καλύτερα. Όλοι μας έχουμε μια φωτεινή αλλά και μια σκοτεινή πλευρά. Αυτοί που αδιαφορούν για το συγκεκριμένο θέμα και προσποιούνται ότι δεν υπάρχει πιστεύω είναι επικίνδυνοι. Μπορούν να κάνουν ζημιά στον εαυτό τους αλλά και στους γύρω τους χωρίς να το καταλάβουν. 

– Το αμέσως προηγούμενο σου τραγούδι λέγεται Μου Έλειψα. Πέρασες από περίοδο που έχασες ποτέ τον εαυτό σου και αποφάσισες να κάνεις ένα μεγάλο step back για να σε ξαναβρείς;

Το «Μου Έλειψα» είναι ένα τραγούδι εμπνευσμένο σε κάτι που συνήθιζα να κάνω συχνά στο παρελθόν, να με παραμελώ. Αυτό που δεν είχα καταλάβει είναι πως για να προσφέρεις αγάπη πρέπει πρώτα από όλα να αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτό σου.

– Ανήκεις σε μια γενιά όπου υπάρχει στα πάντα πληθώρα επιλογών. Νιώθεις ποτέ ότι καταλήγουν όλα ανούσια ή ότι δεν είσαι ποτέ πλήρως δοσμένος σε όσα επιλέγεις;

Δεν είναι τυχαίο που ακούμε συχνά τη φράση «ζήσε το τώρα». Αυτή η φράση είναι για μένα η απάντηση όταν δεν εκτιμώ αυτά που έχω. Μια συνειδητοποίηση της ομορφιάς που βρίσκεται γύρω μου.

– Τι μουσικές άκουγες μικρός; Ποια τραγούδια σε ενώνουν με τους γονείς σου;

Η μητέρα μου που είναι λάτρης της μουσικής άκουγε πολύ Simply Red, Prince, Michael Jackson και George Michael- καλλιτέχνες που μέχρι και σήμερα ακούω τακτικά.

Ο Βασίλης Ηλιάδης θα σε ξετρελάνει με τη μουσική του, με τις κρέπες του και με την ενσυναίσθησή του

– Ποια είναι τα top5 τραγούδια σου αυτή την περίοδο; 

Both sides of A Smile – Dave, James Blake

Selfish – Justin Timberlake 

Picture – dee holt, Chris James

how deep? – Tai Verdes

HOPE – NF

– Αφήνοντας στην άκρη τη μουσική, ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σου;

Η υγεία μου. Προσπαθώ συνεχώς να κρατάω σε εγρήγορση πνεύμα, μυαλό και σώμα. Στόχος μου είναι όσο περνάει από το χέρι μου να φτάσω σε ένα σημείο που δεν θα χρειαστεί να ξαναπώ «Μου έλειψα». Θα ανακαλύπτω συνεχώς μια καλύτερη πλευρά μου σε όλους τους τομείς που ανέφερα παραπάνω. 

– Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος σου, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά;

Επαγγελματικά η μουσική που δημιουργώ να μου δώσει τη δυνατότητα να κάνω συχνά συναυλίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο!

Σε προσωπικό επίπεδο, κάτι που δεν έχω εξομολογηθεί στο παρελθόν, η σκέψη της οικογένειας με εμπνέει ιδιαίτερα ως στόχο.

Ο Vasilis Eliades στον Γύρο των Γρήγορων Απαντήσεων

– Αγαπημένο φαγητό να τρως;

Ramen

– Φαγητό που μαγειρεύεις τόσο καλά και θα φτιάξεις στους φίλους ή τη σχέση σου;

Κρέπες 

– Αγαπημένη εποχή;

Φθινόπωρο

Βασίλης Ηλιάδης

– Αγαπημένο μέρος όπου έχεις ταξιδέψει και θα ήθελες να ζήσεις εκεί;

Ζυρίχη, Ελβετία  

– Αγαπημένο είδος ταινιών;

Φαντασίας 

– Αγαπημένη δραστηριότητα όταν δεν ασχολείσαι με τη μουσική;

Μαγειρική 

– Μπαρ, κλαμπ, μπουζούκια ή μεζεδοπωλείο για να πας με την παρέα σου;

Lefkes on the Side 

– Αλμυρό ή γλυκό;

Αλμυρό 

– Μότο ζωής;

Making someone feel seen, heard and understood is the loudest way to love them

– Αν δεν ήσουν άνθρωπος, αλλά ζώο, τι ζώο θα ήθελες να ήσουν;

Πάνθηρας

– Παρελθόν ή μέλλον;

Μέλλον

– Ταξίδι με υποβρύχιο ή με διαστημόπλοιο; 

Διαστημόπλοιο

* Ακολούθησε τον Vasilis Eliades στο Instagram και στο TikTok.