Πάσχα είναι, θα βγεις, θα πιείς, θα φας (πολύ…), θα περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια σου. Κάποια στιγμή όμως, ίσως εκεί πάνω στη χώνεψη, είτε απλώς στο «σβήσιμο» θα σου έρθει η όρεξη για ταινιούλα. Το Disney+ έρχεται να σου δώσει αυτό που εκείνη την ώρα θα θες: Franchise αγνή διασκέδαση, σινεμά κατ’ οίκον!

Ξεχωρίσαμε για σένα 5 franchise μπλοκμπάστερ που είναι διαθέσιμα για όλους εμάς στην αγαπημέν μας πλατφόρμα. Από αυτές που όσες φορές και να δεις, δεν βαριέσαι ποτέ. Είναι το ISO ποιότητάς τους, τέτοιο.

Disney+: 5 franchise ταινίες για να δεις τώρα που θα ‘χεις χρόνο

Indiana Jones

Το ένα μετά το άλλο. Στη σειρά. Ξανά και ξανά. ΟΚ, σαν τα τρία πρώτα δεν ήταν τα πολύ μεταγενέστερα υπόλοιπα 2 parts των περιπετειών του ήρωα που έκανε cool τους αρχαιολόγους.

Όμως ο κινηματογραφικός μύθος του «Ίντι» είναι τέτοιος που σαρώνει τα πάντα με τη δύναμη και την αξία του κλασικού.

Οι κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού, Ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού, Η Τελευταία Σταυροφορία, Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου το πολύ πρόσφατο, Ο Δίσκος του Πεπρωμένου είναι εκεί για όλους εμάς, θαυμάσια και υπέροχα. Μπες Disney+ και ξεκίνα τον Ιντιάνα Τζόουνς «μαραθώνιο»!

5 franchise ταινίες να δεις στο Disney+ για να «λιώσεις» το 4ημερο του Πάσχα

Avatar

Το πρώτο Avatar, δια χειρός Τζέιμς Κάμερον, «έσκασε» το 2009 στα κινηματογραφικά δρώμενα με τέτοια ορμή και δύναμη, που τίποτα δεν ήταν ξανά το ίδιο από εκεί και έπειτα. Η ισχύς του πρωτοποριακού. Τέτοια εφέ δεν είχαμε ξαναδεί ως τότε.

Έγινε η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Μια συναρπαστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

Το 2ο part δεν είχε την επίδραση του πρώτο, αλλά παραμένει κι αυτό μια γνήσια οπτική απόλαυση. Υπερθέαμα και συναισθήματα στο φουλ, ακόμα να πατήσεις το κλικ στο Disney+;

5 franchise ταινίες να δεις στο Disney+ για να «λιώσεις» το 4ημερο του Πάσχα

Planet of the Apes

Το πασίγνωστο franchise μετρά σχεδόν 5 δεκαετίες ύπαρξης και 9 ταινίες, τις 5 αρχικές (1968-1973), το remake του Τιμ Μπάρτον το 2001 και το reboot που ξεκίνησε το 2011 και ήδη μετρά 3 ταινίες (οσονούπω βγαίνει και η 4η, Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων).

Συνοπτικά, πάει ως εξής; Οι πίθηκοι αποκτούν πλήρως τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς και σκέψης, καταλαμβάνουν τον πλανήτη και αρχίζει το… σόου.

5 franchise ταινίες να δεις στο Disney+ για να «λιώσεις» το 4ημερο του Πάσχα

Πειρατές της Καραϊβικής

Είναι fun, είναι περιπετειώδες, είναι… τα πάντα όλα! Αυτό σημαίνει ψυχαγωγία, νέτα σκέτα. Ο Τζόνι Ντεπ ως Κάπτεν Σπάροου σου έρχεται αυθόρμητα ως πρώτη σκέψη όταν σκέφτεσαι αυτό το franchise, διαθέσιμο σε μας πανεύκολα μέσω Disney+, εννοείται όμως πως είναι πολύ περισσότερα από «απλώς» αυτό.

Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού. Το Σεντούκι του Νεκρού. Στο Τέλος του Κόσμου. Σε Άγνωστα Νερά. Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ. Πέντε ταινίες, μια λέξη: Απόλαυση.

Disney+

Το Χρονικό της Νάρνια

Η δημοφιλέστατη σειρά λογοτεχνίας του φανταστικού για παιδιά, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε μια κινηματογραφική τριλογία που βγήκε στις αίθουσες από το 2005 έως το 2010.

Τρία parts (Πρίγκιπας Κάσπιαν, Ο Ταξιδιώτης της Αυγής, Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα) που με τις όποιες αδυναμίες τους, βλέπονται… απνευστί. Ένα σύμπαν φαντασίας που αν σε κάνει δικό του, σε μεταφέρει νοερά αλλού. Δεν έγινε ποτέ Χάρι Πότερ ή Lord of the Rings, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακό – είναι απλά θέμα σύγκρισης.

Να τις δεις να μπεις στο κλίμα καθώς προσεχώς θα έχουμε «ανάσταση» του franchise, με τη συνεργασία του Netflix και της σκηνοθέτη της Barbie, Γκρέτα Γκέργουικ – αναμένονται 2 ακόμα ταινίες στο κοντινό μέλλον. Τις 3 πρώτες πάντως, μην μπερδευτείς, στο Disney+ θα τις βρεις.

Disney+