Παντοκρατορία των animation ταινιών έχουμε στο Netflix τα τελευταία 24ωρα και δεν είναι η πρώτη φορά που τα κινούμενα καταλαμβάνουν τις περισσότερες θέσεις στο top-10 ταινιών. Κι η αλήθεια είναι ότι το Netflix είναι η χαρά του παιδιού, μικρού και μεγάλου, με πολλές και καλές ταινίες.

Εκτός από τα Despicable Me, τις ταινίες Shrek, το Sing 1 & 2 και γενικώς τα animations που είναι ευρέως γνωστά, το Netflix έχει και πληθώρα σε ταινίες κινουμένων δικής του παραγωγής, οι οποίες θα σου προσφέρουν πολύ ευχάριστες ώρες θέασης.

Αν σου άρεσε το Orion and the Dark, σου φτιάξαμε μια λίστα με 7 ταινίες που μπορείς να τις δεις από τώρα ως και την Κυριακή, σχεδόν απνευστί.

Netflix animation

Τα best of του Netflix σε animation

Netflix: Leo

Με τον Άνταμ Σάντλερ να έχει μια πολύ αστεία φωνή στον ρόλο του Λίο της σαύρας, ενός ζώου που ζει σε κλουβί σε μια τάξη δημοτικού, αυτό το φιλμ είναι τρομερά αστείο και μας δείχνει πως μέσα από τη συναναστροφή με μια γηραιά σαύρα, μπορούν κάποια παιδιά να βρουν τον εαυτό τους στο σχολείο και να σταματήσουν να πιέζουν τους συμμαθητές τους αλλά και το μέσα τους.

Netflix: Bad Guys

Η συμμορία του Λύκου, του Φιδιού, του Καρχαρία, της Ταραντούλας και του Πιράνχα, συλλαμβάνονται από την αστυνομία για τις ληστείες τους και όταν αφήνονται ελεύθεροι θα πρέπει να κάνουν την μεγαλύτερη αποπλάνηση που έχουν επιχειρήσει: να πείσουν την κοινωνία πως είναι πολίτες-υπόδειγμα. Όχι όμως γιατί όντως το θέλουν, αλλά γιατί έχουν απώτερους σκοπούς. Τα σχέδια τους όμως ανατρέπονται όταν αρχίζει η εσωτερική σύγκρουση.

Netflix: Back to the Outback

Σε έναν ζωολογικό κήπο διεξάγεται ένα σόου με τα πιο θανατηφόρα ζώα στην Αυστραλία, μόνο που αυτά τα ζώα μόνο θανατηφόρες διαθέσεις δεν έχουν. Ίσα ίσα που ζουν ευχάριστα εκεί. Όταν όμως, μετά από ένα σόου, η Μάντι, το δηλητηριώδες φίδι, επιχειρήσει να σώσει τον γιο του Τσαζ, του ανθρώπου που τους αιχμαλώτισε, θα φανεί σαν να προσπαθεί να τον φάει και θα την αφαιρέσουν από το κλουβί της για να την πάνε στην απομόνωση.

Η Μάντι, μαζί με τους άλλους τρεις, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι επιστροφής στην άγρια φύση, στο Outback, ένα μέρος με βουνά και χώμα και μικρή βλάστηση, όπου ζουν τα είδη τους. Το ταξίδι θα έχει πολλά ανθρώπινα εμπόδια.

Netflix: The Mitchells vs the Machines

Οι Μίτσελς είναι μια πολύ δυσλειτουργική οικογένεια και για να τα βρουν μεταξύ τους, αποφασίζουν να κάνουν ένα roadtrip. Μόνο που τους προλαβαίνει ένας τεχνολογικός Αρμαγγεδών, με ρομπότ να καθοδηγούνται από μια mastermind και να επιβάλλουν μια νέα ζωή στη Γη, όπου οι άνθρωποι ζουν σε περιοριστικές κάψουλες. Οι Μίτσελς καταφέρνουν να γλυτώσουν, αλλά πέφτει πάνω τους το βάρος της σωτηρίας της ανθρωπότητας.

Netflix: The Willoughbys

Τα 4 παιδιά της οικογένειας Γουίλομπι έχουν απηυδίσει με τους στριφνούς και αναίσθητους γονείς τους, οπότε οργανώνουν μια πλεκτάνη για να τους στείλουν ταξίδι υπερατλαντικό και αυτά να ζήσουν μόνα τους. Και αρχίζουν μια δική τους περιπέτεια που στο τέλος θα τους μάθει τι ακριβώς είναι η οικογένεια κι ότι δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον κόσμο.

Netflix: Nimona

Η Νιμόνα είναι μια έφηβη κοπέλα με ειδική δύναμη να παίρνει διάφορα σχήματα και μορφές. Και γι’ αυτό, ένας στρατιώτης θα της ζητήσει βοήθεια να αποδείξει πως είναι αθώος για ένα έγκλημα που πάνε να του φορτώσουν. Όμως, η Νιμόνα ίσως είναι και ταυτόχρονα ένα τέρας που ο ίδιος στρατιώτης είχε ορκιστεί να σκοτώσει.

Το Nimona είναι και υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερου Animation.

Netflix: Vivo

Ο Βίβο είναι ένα αξιαγάπητο κινκατζού, ένα είδος τρωκτικού και πιθηκοειδούς, που λατρεύει τη μουσική και είναι συνοδοιπόρος στη ζωή με τον γέρο μουσικό Αντρές. Μαζί δίνουν ξεχωριστά μουσικά σόου στην κεντρική πλατεία της Αβάνας στην Κούβα. Ένα γράμμα που λαμβάνει ο Αντρές από τον παλιό του έρωτα, τη φημισμένη τραγουδίστρια Μάρτα Σαντοβάλ, θα του δώσει την τελευταία του αποστολή: να πάει να την βρει και να της παίξει το τραγούδι του. Μόνο που ο θάνατος προλαβαίνει τον Αντρές.

Ο Βίβο θα αναλάβει να πάει το γράμμα στη Μάρτα και θα βρει σύμμαχο τη Γκάμπι, ανιψιά του Αντρές που ήταν στην κηδεία μαζί με τη μαμά της, στις βαλίτσες των οποίων κρύβεται ο Βίβο για να πάει στη Φλόριντα, στο Μαϊάμι, στο τελευταίο σόου της Μάρτα, και να της παραδώσει το γράμμα.