Φρέσκος αέρας ανανέωσης φυσάει στο top 5 του Netflix, τουλάχιστον αν το δούμε συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα. Γιατί, συμπαθάτε μας, αλλά Νο1 το Home Alone; Γυρίσαμε πίσω στα 90s και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Τώρα το ‘φερε το Netflix, τώρα το βλέπει ο κόσμος – είναι μια απάντηση, to the point κιόλας. Πάντως το ‘χουμε απορία γιατί η καλή μας υπηρεσία streaming περίμενε να μπει ο Φλεβάρης για να το ανεβάσει. Μιλάμε για την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία. ΟΚ, κάτι δεν πιάνουμε, ας είναι.

Κατά τα άλλα, η 5άδα αποτελείται από ένα νοτιοκορεάτικο action (ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, που λένε, κλασική γαρ η συνταγή), ένα βαθιά νοσταλγικό και ωραίο μουσικό ντοκιμαντέρ, ένα ακόμα ταξίδι στο χρόνο και στα κινηματογραφικά 90s και το Lift, το λέμε ονομαστικά γιατί δεν περιμέναμε να αντέξει τόσο καιρό στα ψηλά των προτιμήσεων. Μάλλον δεν το ψυχολογήσαμε καλά, apologies.

Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτήν την εποχή

Home Alone (Μόνος στο Σπίτι)

Η ταινία-θρύλος των 90s που έκανε mega star τον Μακόλεϊ Κάλκιν – στην πράξη βέβαια, αποδείχτηκε περισσότερο κατάρα παρά ευλογία.

Ο κινηματογραφικός «Κέβιν» μένει «μόνος στο σπίτι» και 2 ληστές θα μετανιώσουν την ώρα και τη στιγμή που αυτό συνέβη.

Υπάρχει λόγος που το βλέπουμε ξανά και ξανά, όλα κι όλα, αυτό οφείλουμε να το επισημάνουμε. Το Νο1 του Netflix αυτήν την εποχή για το ελληνικό κοινό είναι ο ορισμός του διαχρονικού.

Badland Hunters

Post apolacalyptic από τη Νότια Κορέα με ξυλίκι, ζόμπι, αίματα και διάφορα τέτοια «ωραία». Ξέρεις ακριβώς τι θα δεις και γιατί το βλέπεις.

Για να περάσεις ένα χαλαρό βράδυ Netflix αραχτός στον καναπέ, για να σβήσεις την κούραση της ημέρας.

The Greatest Night of Pop

Νοσταλγία και συγκίνηση σε γενναίες ποσότητες από το Netflix καθώς βλέπουμε επί της οθόνης την ιστορία για το πώς γράφτηκε ένα από τα ομορφότερα και σπουδαιότερα τραγούδια της ποπ μουσικής. Το «We Are The World».

Πώς έγινε και συγκεντρώθηκαν μαζί τόσο μεγάλα αστέρια; Πώς γεννήθηκε η ιδέα; Ποια ήταν τα παρασκήνια; Όλα απαντώνται σε ένα ντοκιμαντέρ που προτείνεται με τα χίλια.

The Peacemaker (Ο Ειρηνοποιός)

Το Netflix μας γυρίζει πίσω στο 1997, τότε κυκλοφόρησε αυτή η περιπέτεια με τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Νικόλ Κίντμαν ως πρωταγωνιστικό ντουέτο, στα νιάτα τους τότε.

Αμερική Vs Ρωσία, πυρηνικά όπλα, κλοπές, τρομοκρατία, το καλό που προσπαθεί να βάλει κάτω το κακό, ο Ειρηνοποιός έρχεται από το παρελθόν κουβαλώντας όλα τα κλισέ.

Lift

Δεν μας γέμισε το μάτι όταν το είδαμε, δεν περιμέναμε πως θα αντέξει τόσο στην πρώτη 5άδα των πιο δημοφιλών ταινιών του Netflix. Συνέβη όμως κι αυτό κάτι δείχνει.

Ο Κέβιν Χαρτ έχει το κοινό του, έχει και τον τρόπο του να κρατάει το ενδιαφέρον. Κι άλλωστε δεν είναι πως το Lift υστερεί στη δράση ή στο ρυθμό. Απλά νομίζουμε πως βάσει ταλέντου των συντελεστών θα μπορούσε να είναι (πολύ) καλύτερο.