Εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ συγκέντρωσε το δημοφιλές γερμανικό πολεμικό δράμα του Netflix «All Quiet on the Western Front», ενώ έγραψε ιστορία αποσπώντας 14 υποψηφιότητες στην απονομή της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Εν ολίγοις, έχει τα φόντα να γίνει η πιο πολυβραβευμένη μη αγγλόφωνη ταινία όλων των εποχών, από το The Lives of Others του 2007.

Από την άλλη, στην Γερμανία, η ταινία δεν εντυπωσίασε τους κριτικούς. Μεγάλο μέρος της κριτικής έχει να κάνει με τη διαρκή δημοτικότητα του αντιπολεμικού μυθιστορήματος του 1928, της Erich-Maria Remarque, το οποίο απαγορεύτηκε από τους Ναζί. Με περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα που έχουν πωληθεί παγκοσμίως, είναι, όπως γράφει η Süddeutsche Zeitung, «ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που γράφτηκαν ποτέ στη γερμανική γλώσσα».

All Quiet on the Western Front

Ωστόσο, η ταινία του Edward Berger έδειξε ότι «κανένα βιβλίο δεν είναι τόσο καλό ώστε να μην μπορείς να το μετατρέψεις σε τρομερή ταινία». Ο κριτικός της Süddeutsche Hubert Wetzel έγραψε, «πρέπει να αναρωτηθείτε αν ο σκηνοθέτης Berger έχει διαβάσει το μυθιστόρημα της Remarque».

Η Süddeutsche πρότεινε ότι η ταινία ήταν πάνω από όλα ένα έξυπνο μάρκετινγκ για μια πλατφόρμα ροής που θέλει να μετατρέψει τα βραβεία ταινιών σε νέες συνδρομές. Το Netflix κέρδισε τα πρώτα του Όσκαρ για το Roma του Alfonso Cuarón το 2019, εν μέρει χάρη σε μια πλούσια κίνηση μάρκετινγκ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο βραβείο καλύτερης ταινίας.

Εκτός Γερμανίας, το All Quiet on the Western Front έχει συγκεντρώσει ως επί το πλείστον ευνοϊκές κριτικές, με βαθμολογία 98% στο Rotten Tomatoes.