Το Oppenheimer κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας στα βραβεία Critics Choice, Προηγείται με οκτώ βραβεία. Η «Barbie» παίρνει έξι, συμπεριλαμβανομένου της καλύτερης κωμωδίας.

Το Oppenheimer εδραίωσε την πρώτη θέση της σεζόν στα βραβεία με οκτώ κορυφαία Βραβεία Επιλογής Κριτικών, συμπεριλαμβανομένων Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν.

Νικητής αναδείχθηκε τελικά το Barbenheimer Show στα CCA, με το αντίπαλον δέος του καλοκαιριού, την Barbie να τερματίζει δεύτερη με έξι νίκες, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου της Καλύτερης Κωμωδίας.

Η Έμμα Στόουν έκανε τη μεγαλύτερη κινηματογραφική ανατροπή της βραδιάς παίρνοντας το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για το Poor Things, μετά τη νίκη της Λίλι Γκλάντστοουν στις Χρυσές Σφαίρες την περασμένη εβδομάδα. Αλλά ο Paul Giamatti κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για το The Holdovers,

Το Oppenheimer βραβεύτηκε επίσης για συνολικά Καλύτερη Υποκριτική, Οπτικά Εφέ, Μοντάζ, Φωτογραφία και Μουσική.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ συνέχισε τη νικητήρια διαδρομής του μετά τις Χρυσές Σφαίρες, παίρνοντας το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου και η Τζόι Ράντολφ των The Holdovers έκανε το ίδιο για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο.

Η Barbie, η Νο1 ταινία του 2023, κέρδισε επίσης βραβεία για Πρωτότυπο Σενάριο, Παραγωγή, Ενδυματολογία, Μαλλιά και Μακιγιάζ και για Καλύτερο Τραγούδι για το «I’m Just Ken».

Μιλώντας στη σεναριογράφο-σκηνοθέτη Γκρέτα Γκέργουιγκ από την σκηνή, ο τραγουδοποιός Μαρκ Ρόνσον είπε: «Το γεγονός ότι αφιερώσατε 11 λεπτά για αυτή την μπαλάντα, έτσι ώστε τα αγόρια να κλάψουν και να πιασούν τα χέρια τους για λίγο, θα στο χρωστάμε για πάντα».

Η απονομή των Critics Choice Awards 2024 ήταν μία αναβίωση των Χρυσών Σφαιρών στις κορυφαίες κατηγορίες μικρής οθόνης, με το Beef του Netflix, το Succession του HBO και το The Bear του FX να παίρνουν βραβεία ως μίνι σειρές, δραματικές και κωμικές, αντίστοιχα.

Το ίδιο ισχύει και στην υποκριτική πλευρά, με τους Kieran Culkin και Sarah Snook να επιλέγονται για ακόμη μία φορά για το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού και Ηθοποιού σε Δραματική σειρά και οι Jeremy Allen White και Ayo Edebiri να παίρνουν βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού και Ηθοποιού σε Κωμική σειρά για το The Bear του FX.

Επίσης η Ali Wong και ο Steven Yeun, πήραν βραβεία Καλύτερης Ηθοποιού και καλύτερου ηθοποιού σε μίνι σειρά ή Made for TV ταινία για το Beef.

Οι Billy Crudup και Elizabeth Debicki κέρδισαν τις αντίστοιχες κατηγορίες Β’ Ανδρικού Ρόλου και Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά για το The Morning Show και το The Crown, με την τελευταία να επαναλαμβάνει τον θρίαμβο των Χρυσών Σφαιρών.

Ο Ebon Moss-Bachrach του The Bear και η απούσα Meryl Streep του Only Murders in the Building πήραν έπαθλα για συμμετοχή σε κωμωδία.

Το Beef και το The Bear ήταν οι κορυφαίες σειρές μυθοπλασίας κερδίζοντας τέσσερα τρόπαια ο καθένας ενώ το Succession πήρε τρία.

Η Universal Pictures βρέθηκε στην κορυφή στο τομέα των εταιρειών διανομής οπτικοακουστικού υλικού με οκτώ νίκες -όλες για τον Oppenheimer- και η Warner Bros ήταν η επόμενη με έξι απονομές για την Barbie.

Το Netflix αναδείχθηκε σε κορυφαία πλατφόρμα με με οκτώ νίκες, αφήνοντας πίσω του το FX και το HBO, που είχαν τέσσερις απονομές.

Η Μάργκοτ Ρόμπι απένειμε το βραβείο SeeHer στον ηθοποιό της Barbie, Αμέρικα Φερέρα, και ο Τζέιμς Μάνγκολντ ανέβηκε στη σκηνή για να τιμήσει τον Χάρισον Φορντ, τον πρωταγωνιστή του Ιντιάνα Τζόουνς και το Dial of Destiny, με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην υποκριτική.

Η Chelsea Handler επέστρεψε για να παρουσιάσει την τελετή και τρόλαρε τον πρώην φίλο της Jo Koy στον εναρκτήριο μονόλογό της.

Η Barbie αναδείχθηκε κορυφαία όλων των υποψηφίων στα Critics Choice με 18 υποψηφιότητες, με τον συμπαίκτη της στο Barbenheimer, Oppenheimer, και το Poor Things να ακολουθούν με 13 υποψηγφιότητες ο καθένας.

Το Killers of the Flower Moon έχει 12 υποψηφιότητες. Το Morning Show ήταν κορυφαίο για τη μικρή οθόνη, ακολουθούμενο από το Succession.

Τα Abbott Elementary, The Bear, Beef, Lessons In Chemistry, Loki, Reservation Dogs και A Small Light ακολουθούσαν στη λίστα.

Critics Choice Awards 2024 Barbie ρεκόρ εισπράξεων

Critics Choice Awards 2024: Η λίστα των Νικητών

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ
Oppenheimer

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Κρίστοφερ Νόλαν – Oppenheimer

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Paul Giamatti – The Holdovers

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Emma Stone – Poor Things

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ
Beef (Netflix)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Succession (HBO | Max)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
The Bear (FX)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Kieran Culkin – Succession (HBO | Max)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Sarah Snook – Succession (HBO | Max)

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΣΤΙΝΓΚ
Oppenheimer

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Jeremy Allen White – The Bear (FX)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Ayo Edebiri – The Bear (FX)

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
«I’m Just Ken» – Barbie

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Steven Yeun – Beef (Netflix)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ali Wong – Beef (Netflix)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ (μη τηλεοπτική)
Barbie

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ (μη τηλεοπτικό)
Greta Gerwig & Noah Baumbach – Barbie

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ (μη τηλεοπτική)
Ανατομία μιας πτώσης

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ (μη τηλεοπτικά)
Oppenheimer

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΑΖ (μη τηλεοπτική)
Jennifer Lame – Oppenheimer

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ (μη τηλεοπτική)
Hoyte van Hoytema – Oppenheimer

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ (μη τηλεοπτικό)
Sarah Greenwood, Katie Spencer – Barbie

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ (μη τηλεοπτική)
Jacqueline Duran – Barbie

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ (μη τηλεοπτική)
Barbie

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΟΡ (μη τηλεοπτικό)
Ludwig Göransson – Oppenheimer

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ (μη τηλεοπτική)
Dominic Sessa – The Holdovers

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΣΕΙΡΑ (μη τηλεοπτική)
Lupin (Netflix)