Παράπονο δε μπορείς να έχεις. Κάθε Παρασκευή φροντίζουμε να σου προτείνουμε πράγματα να δεις, ιδίως σε σένα που δεν έχεις συνδρομές σε κάποια πλατφόρμα. Το Ertflix να ‘ναι καλά. Κι όχι μόνο Παρασκευές. Μόνο τις τελευταίες δύο βδομάδες, αν μας έχεις διαβάσει, έχεις απολαύσει στο Ertflix αυτή εδώ την ταινία, αυτή εδώ, αυτή εδώ και αυτή εδώ.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε να σου προτείνουμε μία, αλλά 5 ταινίες στο Ertflix. Παρασκευή βράδυ θα δεις τη μία, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρια τις άλλες δύο και Σάββατο και Κυριακή βράδυ τις εναπομείνασες. Αν δεν είσαι δηλαδή από αυτούς που θα επιλέξουν να βγουν και να ακολουθήσουν κάποια από τις προτάσεις μας, το Ertflix σε περιμένει να το τερματίσεις.

Ertflix 5 ταινίες να δεις το ΣΚ

Οι 5 top ταινίες για να δεις στο Ertflix

Ertflix: Mandy

Πολλοί λένε πως ο Νίκολας Κέιτζ με την ταινία Dream Scenario που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες στις αίθουσες, έκανε την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του τα τελευταία πολλά χρόνια. Ερμηνευτικά μπορεί, αλλά εξίσου πολύ καλή ταινία είναι και το Mandy του 2018, σε σκηνοθεσία του ελληνικής καταγωγής Πάνος Κοσμάτος.

Ο Κέιτζι υποδύεται τον Ρεντ Μίλερ, έναν άντρα που ήταν μέλος μιας αίρεσης, αλλά είχε απομακρυνθεί και είχε αφήσει μια τελευταία υποχρέωση για να τελειώσει με αυτήν οριστικά. Το να φύγεις όμως από μια αίρεση δεν είναι εύκολο, γιατί ξέρεις μυστικά που δεν θέλουν να μαθευτούν. Έτσι, πάνε στο σπίτι του και του το καταστρέφουν, ενώ απαγάγουν και τη γυναίκα του τη Μάντι.

Ertflix: No Date No Signature

Η ταινία του Βαχίντ Τζαλιλβάντ ήταν η πρόταση του Ιράν για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης το 2018, αλλά δεν μπήκε στην τελική πεντάδα. Αυτό δεν αναιρεί το ότι είναι μια εξαιρετική ταινία, που θέλει όμως γερό στομάχι.

Ο Δρ Ναριμάν έχει ένα μικρό αυτοκινητιστικό ατύχημα με ένα μοτοσικλετιστή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οχτάχρονος γιος του τελευταίου. Παρά την προσφορά του γιατρού για χρήματα, βοήθεια ή έστω μεταφορά στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ο πατέρας αρνείται να πάει το παιδί του για εξέταση. Το επόμενο πρωί όμως, στο νοσοκομείο όπου δουλεύει ο γιατρός, καταφτάνει η σωρός του μικρού αγοριού ώστε να καθοριστεί μέσω αυτοψίας η ακριβής αιτία θανάτου.

Το αποτέλεσμα της αυτοψίας είναι μόνο η αρχή μιας εσωτερικής σύγκρουσης αμφιβολιών, ευθυνών και ηθικής, τόσο από την πλευρά του γιατρού όσο και από την πλευρά του πατέρα του παιδιού.

Ertflix: Transit

Ο Κρίστιαν Πετσόλντ αλλάζει λίγο το κινηματογραφικό αφήγημα για τον Β’ Παγκόσμιο και στρέφει την κάμερά του σε έναν Γερμανό άντρα, ο οποίος ζει σε μια Γαλλία φασιστικού καθεστώτος και έχει βάλει σκοπό να πάει στις ΗΠΑ για να γλυτώσει από τα αντίποινα του κράτους. Για να το καταφέρει, θα πρέπει να βρει ένα πλοίο, να μπει στα κρυφά και να περάσει από τον έλεγχο για τα χαρτιά. Με τα δικά του χαρτιά, μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας.

Όταν όμως πεθαίνει ένας συγγραφέας κοντά στο σπίτι του, ο Γκεόργκ θα βρει την ευκαιρία του. Θα πείσει τη γυναίκα του νεκρού να μη δηλώσει τον θάνατό του, θα πάρει τα χαρτιά του και θα τον υποδυθεί μέχρι να μπει στο πλοίο και να φτάσει στις ΗΠΑ. Στην πορεία, ενώνεται συναισθηματικά με τη γυναίκα του και μαζί θα πρέπει να καλύψουν τα νώτα τους για μερικές μέρες μέχρι να ξεκινήσει το ταξίδι. Η αποστολή τους θα δυσκολέψει όταν ενταθούν οι κρατικοί έλεγχοι με εφόδους σε σπίτια για έλεγχο των χαρτιών.

Ertflix: Little Men

Εκεί που εμπλέονται οι μεγάλοι, οι μικροί ενδέχεται να πληγωθούν. Και δη, βάναυσα. Αυτό βλέπουμε στην ταινία Little Men του Άιρα Σακς.

Οι Ζαρντίνς, ένα ζευγάρι με τον γιο τους Τζέικ, θα μετακομίσουν στο σπίτι που τους άφησε ο πατέρας του Μπράιαν, του πάτερ φαμίλια, μετά τον θάνατό του. Τα οικονομικά τους είναι δύσκολα και αυτό το σπίτι έρχεται να τους διευκολύνει τη ζωή. Στο σπίτι που μετακομίζουν, από κάτω ακριβώς έχει το μαγαζί της η Λίονορ, όπου είναι συχνά μαζί της ο γιος της Τόνι, με τον χώρο να ανήκει στους Ζαρντίνς και να λαμβάνουν ενοίκιο.

Ο Τζέικ και ο Τόνι θα γίνουν γρήγορα φίλοι και μάλιστα ο ομιλητικός και κοινωνικός Τόνι θα γίνει ο λόγος που ο Τζέικ θα βγει λίγο από το καβούκι του. Η ισχυρή τους φιλία που αναπτύσσεται, θα κλονιστεί όταν ο Μπράιαν αποφασίσει να τριπλασιάσει το ενοίκιο στην Λίονορ, παραξενευμένος που ο μπαμπάς του της ζητούσε τόσα λίγα χρήματα, σχεδόν 4 φορές κάτω από την αντικειμενική αξία.

Αυτή η κίνηση θα αναγκάσει τη Λίονορ να φύγει και η σχέση του Τζέικ με τον Τόνι θα φτάσει στο τέλος της. Κι όταν τα δυο παιδιά ξανασυναντηθούν τυχαία σε ένα μουσείο, θα κοιταχτούν και οι δρόμοι τους θα είναι διαφορετικοί…

Ertflix: And Breathe Normally

Η Ίζολντ Ουγκαντότιρ αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών που βρέθηκαν στο χείλος της καταστροφής και, προερχόμενες από διαφορετικά backgrounds, έδωσαν δύναμη η μία στην άλλη.

Η Λάρα είναι μια μαμά που ζει στην Ισλανδία και οικονομικά είναι χάλια. Δεν έχει πιστωτικές για να αγοράσει πράγματα, έχασε το διαμέρισμά της και ζει με τον γιο της, τον Έλνταρ, στο αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή βρίσκει μια δουλειά ως εκπαιδευόμενη στην αστυνομία του αεροδρομίου στο Reykjanesbær. Εκεί, η Λάρα, θα βρει την Άντζα, μια γυναίκα από τη Γουινέα-Μπισάου που ψάχνει άσυλο. Η Άντζα είναι λεσβία και έφυγε από τη χώρα της γιατί σκοτώνουν τους ομοφυλόφιλους. Σκότωσαν την κοπέλα της για αυτό. Η Άντζα βλέπει την Ισλανδία ως ενδιάμεσο στάδιο για να πάει στον Καναδά.

Η Λάρα βλέπει το διαβατήριό της και ενημερώνει για να την συλλάβουν. Η Άντζα αποχωρίζεται την κόρη της και την αδερφή της, που ταξίδεψαν μαζί της, και κρατείται σε ένα κέντρο προσφύγων μέχρι να έρθει μια εντολή για το τι να κάνουν μαζί της. Σε αυτό το διάστημα θα επικοινωνεί μόνο με την Άντζα και μαζί θα αναπτύξουν έναν δεσμό κατανόησης.