Το 4ο John Wick κυκλοφόρησε στις αίθουσες την Πέμπτη που μας πέρασε και αποτελεί την πιο μεγάλη σε διάρκεια ταινία από τις 4 του franchise, κάτι που δικαιολογείται και από το τεράστιο hype γύρω απ’ αυτήν και τον Κιάνου Ριβς.

Σε μια ταινία που η βάση της είναι το ξύλο, η δράση, δεν περιμένει κανείς να ενθουσιαστεί από τους διαλόγους ή να εστιάσει εκεί. Και πάλι όμως, το να διαβάζεις ότι στα 169 λεπτά που διαρκεί η ταινία, ο Κιάνου λέει μόλις 380 λέξεις, είναι έκπληξη.

«Όσο προχωρούσε το γυρίσμα, η παραγωγή έγινε όλο και πιο αυστηρή με τα διαλογικά μέρη του κεντρικού χαρακτήρα. Στην πρώτη ταινία, η διάρκεια ήταν 101 λεπτά και ο Ριβς είπε συνολικά 484 λέξεις. Στην 4η ταινία, σε 169 λεπτά υπάρχουν μόλις 380 λέξεις για τον Wick. Περίπου το 10% των λέξεων ακούγονται στο trailer και δίνεται η αίσθηση πως ο Ριβς μιλάει πολύ σε αυτή την ταινία», αναφέρεται σε δημοσίευμα του Indiewire..

Ο Τσαντ Σταχέλσκι, σκηνοθέτης της 4ης ταινίας, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι ήταν ο ίδιος ο Κιάνου που έκοψε σχεδόν το 50% των λόγων του στο αρχικό σενάριο.

Όλα αυτά βέβαια, μάλλον έχουν μικρή σημασία, καθώς στο εναρκτήριο σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας της, η ταινία είχε έσοδα 73.5 εκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ και άλλα 64 εκατομμύρια στις υπόλοιπες αγορές, άρα μέσα σε ένα ΣΚ έβγαλε το μπάτζετ των 100 εκατομμυρίων.

Για να αντιληφθεί κάποιος τη δυναμική, συνολικά οι τρεις προηγούμενες ταινίες είχαν έσοδα 584 εκατομμύρια. Το 4ο John Wick ενδέχεται να πιάσει μόνο του ένα ποσό κοντά στο μισό δισ. δολάρια!

Η ταινία, εκτός από τα έσοδα, έχει και την πρωτιά για ταινία της Lionsgate στη διάρκεια της πανδημίας σε επίπεδο εσόδων, ενώ και η αποδοχή είναι ενθουσιώδης, με ένα 95% να έχει διαμορφωθεί στις κρτιικές κοινού και κριτικών στο Rotten Tomatoes.

Αυτά τα δεδομένα καθιστούν αδύνατο να μην υπάρξει και 5η ταινία, με τον σκηνοθέτη να ομολογεί πως έχει μια ιδέα για τη συνέχεια του ήρωα. Ενός ήρωα που θα τον δούμε σίγουρα στο spin-off Antebellum, την ταινία με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Άρμας στον ρόλο της μπαλαρίνας που εμφανίστηκε το 2019 στην τρίτη ταινία John Wick.