Περίπου δύο δεκαετίες πριν, το «Matrix» των αδελφών Γουατσόφσκι έγινε η αγαπημένη ταινία της τότε γενιάς, αλλά και της μετέπειτα. Η κινηματογραφική επιτυχία του 1999, επικεντρωνόταν στον Neo, που υποδύθηκε εξαιρετικά ο Κιάνου Ριβς, ο οποίος επωμίστηκε την ευθύνη να «ξυπνήσει» την ανθρωπότητα που είχε παγιδευτεί σε μια προσομοιωμένη πραγματικότητα.

Η ταινία είχε κυκλοφορήσει σε μια εποχή που η ανθρωπότητα είχε συστηθεί με το διαδίκτυο και ήδη είχε εκφράσει της ανησυχίες της. Στην υπόθεσή της, όχι μόνο έθιγε τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής, αλλά έθετε εκτεταμένα ερωτήματα σχετικά με το διαδίκτυο, τη συνείδηση και τον κοινωνικό έλεγχο που από τότε άρχισαν να διαμορφώνουν την κοινωνία.

Ο Κιάνου Ριβς που γνώρισε εξίσου την επιτυχία από το «Matrix», αποκάλυψε πως κράτησε ένα αναμνηστικό από την πρώτη ταινία, σε σκηνοθεσία της Λίλι και Λάνα Γουατσόφσκι. Το λεγόμενο κόκκινο χάπι. Για την ακρίβεια, ερωτηθείς για το αν έχει «κλέψει» ποτέ κάτι από τα σκηνικά, ο ηθοποιός είπε πως «Δεν θα το έλεγα ακριβώς κλοπή… αλλά ναι, το ρολόι και το δαχτυλίδι από το «John Wick», ένα σπαθί από το «47 Ronin» και το πρώτο κόκκινο χάπι που μου έδωσαν ποτέ οι Γουατσόφσκι».

Κιάνου Ριβς

Αυτό το αποκάλυψε στο Reddit σε ένα φόρουμ με τίτλο «Ask Me Anything», όπου ο ίδιος το ξεκίνησε. Ο Ριβς είπε πως έχει αναμνηστικά και από τα δύο αγαπημένα του franchise δράσης, αλλά αρνήθηκε να συγκρίνει τις δύο σειρές.

Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει σύντομα για την τέταρτη ταινία «John Wick», η πιο δύσκολη ταινία δράσης που χρειάστηκε να γυρίσει ποτέ. «Έκανα περίπου 12 εβδομάδες προπόνησης. Έχει νέα επίπεδα δράσης», είπε ο Ριβς για το «John Wick: Chapter 4» τον περασμένο μήνα.

Ο Ριβς πρόσθεσε στο περιοδικό Total Film για το «John Wick: Chapter 4» ότι ακριβώς επειδή έχει τη μεγαλύτερη δράση από τις προηγούμενες ταινίες, λέει πολλά.