Μία από τις λίγες χιουμοριστικές στιγμές στο Killers of the Flower Moon περιλαμβάνει ένα κουπί, μια μασονική στοά και τον πισινό ενός βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, με τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη σκηνή να είναι πιο αληθινά από ό,τι θα περίμενες.

Κατά τη διάρκεια του νέου δραματικού γουέστερν του Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Έρνεστ Μπούρχαρτ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) εκτελεί αδέξια ένα πρόχειρο σχέδιο δολοφονίας που καταλήγει σε καταστροφή και ο θείος του Γουίλιαμ Κινγκ Χέιλ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) τον πειθαρχεί με μια εκπληκτική τιμωρία: Ο άρχοντας του εγκλήματος. κάνει τον ανιψιό του να σκύψει και τον χτυπά επανειλημμένα στο πίσω μέρος του γοφού του με ένα ξύλινο κουπί.

Ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, Ροντρίγκο Πριέτο, είπε στο Insider ότι ο Ντε Νίρο χτυπούσε στην πραγματικότητα τον Ντι Κάπριο στα γυρίσματα του Killers of the Flower Moon. «Υπήρχε κάποια επένδυση στον πισινό του. Αλλά μπορούσες να πεις ότι ο Ντε Νίρο τον χτυπούσε πραγματικά», είπε. «Θυμάμαι ότι το έκανε αρκετές φορές και σκέφτηκα, «Α, αυτό πρέπει να πονάει».

Ο Πριέτο, του οποίου άλλες δουλειές περιλαμβάνουν το Brokeback Mountain και τη Barbie, είπε ότι η σκηνή του… ξυλοδαρμού δεν περιλαμβανόταν στα πρώτα προσχέδια του σεναρίου του Flower Moon. «Δεν νομίζω ότι ήταν αυτό στο πρώτο σενάριο», θυμάται. «Αυτό ήταν κάτι που προστέθηκε και είναι συγκλονιστικό στην ταινία».

Ο διευθυντής φωτογραφίας είδε τη σωματική δέσμευση του Ντι Κάπριο στη σκηνή του Killers of the Flower Moon ως ένδειξη της ανοιχτότητάς του ως ερμηνευτή. «Ο Λεονάρντο λατρεύει τόσο πολύ αυτή τη δουλειά», είπε ο Πριέτο. «Θα κάνει τα πάντα».

Ίσως βέβαια η σκηνή επέτρεψε στον Ντε Νίρο να δείξει την απογοήτευσή του με τον ηθοποιό και την ερμηνεία του. Ο Σκορτσέζε είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο ίδιος και ο Ντε Νίρο κατά καιρούς εκνευρίζονταν από το αυτοσχεδιαστικό στυλ ερμηνείας του Ντι Κάπριο.

«Κάποτε, ο Μπομπ κι εγώ κοιταζόμασταν και γουρλώναμε λίγο τα μάτια μας», είπε ο σκηνοθέτης. «Και λέγαμε στον Ντι Κάπριο: «Δεν χρειάζεσαι αυτόν τον διάλογο».

Το Killers of the Flower Moon παίζεται τώρα και κυριολεκτικά σπάει τα ταμεία στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.