Είχε κυκλοφορήσει μια πρώτη φήμη πριν ένα χρόνο περίπου, λίγο πολύ όταν είχε ανακοινωθεί διά στόματος των νέων ηγετών της, Μάικλ ντε Λούκα και Παμ Άμπντι, πως η Warner Bros. θα επιχειρήσει να χτίσει ένα νέο σύμπαν Lord of the Rings, που θα καταπιάνεται με ιστορίες που προηγήθηκαν των γεγονότων της τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον.

Η φήμη έλεγε πως υπήρξε μια πρώτη προσέγγιση και ένα ταξίδι των δύο στη Νέα Ζηλανδία για να συζητήσουν μαζί με τον δημιουργό της τριλογίας αυτής και του Hobbit, το ενδεχόμενο να βρίσκεται επικεφαλής στην αναβίωση του τολκινικού μύθου, είτε ως παραγωγός είτε και ως σκηνοθέτης.

Από τότε έχουν περάσει αρκετοί μήνες, δεν έχει υπάρξει κάποια πληροφορία για το πώς προχωράει το φιλόδοξο όραμα που παρουσίασαν, αλλά χθες βράδυ ανακινήθηκε ξανά η είδηση πως ο Τζάκσον συζητάει με τη Warner Bros. Σε αυτό το μέτωπο φαίνεται πως υπάρχουν εξελίξεις σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Αμερική, με τις δύο πλευρές να λέγεται πως έχουν κάνει εκτενή συζήτηση για τον ρόλο του Πίτερ Τζάκσον στα Lord of the Rings prequels και στις ιστορίες που θα προκριθούν για να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη.

Η λογική λέει πως το Σιλμαρίλιον θα αποτελέσει την πηγή άντλησης ιστοριών για τις ταινίες, το οποίο, παρά την πολυπλοκότητά του, αν το χωρίσεις σε τμήματα και απομονώσεις τις διαφορετικές ιστορίες, μπορεί να βγάλει άνετα 10 ακόμα ταινίες, όλες αριστουργήματα, χωρίς να ξεχειλωθούν, όπως ίσως έγινε με το Hobbit.

Αυτή η είδηση για το Lord of the Rings είναι το καλύτερο κινηματογραφικό νέο που θα ακούσεις

Ποιες ιστορίες προ Lord of the Rings θα θέλαμε να δούμε

Μπορεί ο Κρίστοφερ Τόλκιν, γιος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν να ενοχλήθηκε με πολλές επιλογές του Πίτερ Τζάκσον στην τριλογία Lord of the Rings, αλλά το φανατικό κοινό του τολκινικού κόσμου, οι αναγνώστες, έχουν μόνο να υμνούν τον Νεοζηλανδό, ακόμα και για το Hobbit, το οποίο μετά την σειρά Rings of Power, εκτιμούν όλο και περισσότερο.

Είναι πάντως ξεκάθαρο πως σε μερικά χρόνια θα έχουμε ξανά στις αίθουσες ταινίες από την τολκινική μυθολογία, όχι reboots του Lord of the Rings, αλλά διαφορετικές ιστορίες. Εμείς θα θέλαμε να δούμε σίγουρα την Πτώση της Γκόντολιν, ιδίως γιατί θέλουμε να δούμε τον δράκο που εμφανίστηκε κουβαλώντας στην πλάτη του μια στρατιά από Μπάλρογκ, κάτι που σημαίνει πως σε μέγεθος θα ήταν τουλάχιστον 5-6 φορές πιο μεγάλος από τον Σμάουγκ.

Lord of the Rings

Γενικώς, οποιαδήποτε ιστορία μπορεί να προσφερθεί για σκηνές με χιλιάδες στρατού, την θέλουμε. Για παράδειγμα, θα θέλαμε να δούμε και την μάχη των Ξωτικών απέναντι στον Σάουρον, τότε που ο Ισίλντουρ του πήρε το One Ring, μια σκηνή της οποίας βλέπουμε στο ξεκίνημα του Lord of the Rings.

Καλό όμως είναι ό,τι είναι να γίνει, να γίνει σύντομα διότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία ταινία χωρίς Γκάνταλφ και Γκάνταλφ είναι μόνο ο Ίαν ΜακΚέλεν. Και, δυστυχώς, είναι πια 85 ετών. Μακάρι να πιάσει τα 100, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να κάνει σε λίγα χρόνια τον Γκάνταλφ. Είναι πια πιο μεγάλος από τον Κρίστοφερ Λι όταν έκανε τον Σάρουμαν.