Μια ταινία κρίνεται ως επιτυχημένη ή αποτυχημένη από την εταιρεία παραγωγής της, με βάση το πόσα λεφτά κόστισε και πόσα λεφτά έφερε. Το κόστος της δεν είναι μόνο το κόστος παραγωγής, αλλά και το κόστος του μάρκετινγκ. Κι αυτή η ταινία που θα δούμε στο Netflix προς το τέλος του 2024 ή αρχές του 2025, έχει ένα τεράστιο κόστος παραγωγής που την κατατάσσει στη 12η θέση όλων των εποχών, και θα θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, αν συνυπολογίσουμε και το κόστος του promotion.

Οι αδερφοί Ρουσό, που έχουν γνώση στο πώς να διαχειρίζονται μεγάλα μπάτζετ, αφού είναι οι σκηνοθέτες των Avengers: Infinity War και Engame, υπέγραψαν πριν μερικά χρόνια συμβόλαιο με το Netflix, με την εταιρεία παραγωγής τους να φέρνει ταινίες όπως το Extraction ή το The Gray Man στην πλατφόρμα.

Το The Electric State είναι το πιο μεγάλο πρότζεκτ της καριέρας τους, μετά τα Avengers, αφού πρόκειται για μια ταινία που το κόστος της θα ξεπεράσει τα 320 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την την πιο ακριβή στο Netflix.

Θα έπρεπε ήδη να έχει βγει στο Netflix

Πρόκειται για μια ταινία που ανήκει στο sci-fi προφανώς, με καστ που περιλαμβάνει τους Μίλι Μπόμπι-Μπράουν, Κρις Πρατ, Κε Χούι Κουάν (πήρε το Β’ Ανδρικό για το Everything Everywhere All At Once), Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Άντονι Μάκι, Στάνλεϊ Τούτσι, Μπράιαν Κοξ, Τζένι Σλέιτ, Τζέισον Αλεξάντερ και βασίζεται στο βιβλίο του Σάιμον Στέλενχαγκ από το 2018. Η σύνοψή του παραπέμπει αρκετά στο Westworld ή το The Fallout, διότι αφορά την διαδρομή μιας ορφανής έφηβης με ένα ρομπότ και έναν τυχοδιώκτη προς την αμερικανική δύση, για να βρει τον μικρό αδερφό της.

Ο λόγος που η ταινία είναι τόσο ακριβή, δεν οφείλεται στον αρχικό προγραμματισμό. Η ταινία παραγωγής Netflix ξεκίνησε γυρίσματα το 2022, όμως μετά από έναν μήνα, ένα άτομο του συνεργείου πέθανε εν ώρα δουλειάς, οπότε η έρευνα από τις αρχές έπρεπε να σταματήσει τα γυρίσματα. Αυτά άρχισαν ξανά τον Φεβρουάριο του 2023, ολοκληρώθηκαν, αλλά οι Ρουσό ήθελαν να γυρίσουν ξανά κάποιες σκηνές. Επομένως, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που μας πέρασαν, έγιναν τα λεγόμενα reshootings, διότι μόνο τότε είχαν κενό στο πρόγραμμά τους οι εμπλεκόμενοι ηθοποιοί.

Ο προγραμματισμός δηλαδή άλλαξε αρκετές φορές και γι’ αυτό δεν είναι και σίγουρο πως η ταινία θα βγει στο Netflix εντός του 2024, όπως γράφεται κατά κόρον. Το πιθανότερο είναι πως θα πάει για το 2025. Όποτε και να βγει, θα είναι η πιο ακριβή ταινία για την πλατφόρμα και η 12η πιο ακριβή που έχει γίνει γενικά.

Η πιο ακριβή ταινία που έχει γίνει γενικά, είναι το Star Wars: The Force Awakens toy 2015, με 447 εκατομμύρια δολάρια. Η 11άδα έχει μπόλικη Disney και τα παρακλάδια της, αφού έχουμε τα Avengers Endgame, Infinity War, Dr. Strange and the Multiverse of Madness, Avatar the Way of the Water, Jurassic World: Fallen Kingdom, Star Wars: Rise of Luke Skywalker και Indiana Jones 5, ενώ την διαφορά κάνει το Fast X, η τελευταία ταινία του franchise. Όλες αυτές είχαν κόστος από 325 εκατομμύρια δολάρια και πάνω.

Στο Netflix, οι αμέσως πιο ακριβές παραγωγές είναι το Red Notice και το The Gray Man, με κόστος στα 200 εκατομμύρια δολάρια.